Fyzické pořadí disků ?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Rboost
Nováček
Nováček

Fyzické pořadí disků ?

Příspěvek od Rboost »

Zdravím. Prosím o radu . mám starší počítač (MB s nforce 3) + IDE HDD. Nyní jsem přikoupil SATA disk a chtěl bych, aby byl jako hlavní. V Biosu se jako první disk hlásí den starší IDE a nový SATA je až druhý.
Jde nějak změnit pořadí disků ?? (Chci na nový disk instalovat XP, ale instalátor mi ho nabízí jako D, ale já chci aby byl C).
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

Nejsem si jistej, ale poradi hlaseni disku v BIOSu nezmenis, jde jen zmenit poradi bootovani z disku. Pri ty instalaci to udelej tak, ze IDE disk odpoj ,nainstaluj XPcka a pak zase IDE pripoj. Ja mel nejdriv SATA disk nainstaloval jsem XPcka pak jsem po case doukoupil IDE disk a v BIOSu se mi vzdycky hlasi jako prvni IDE, ale bootuju ze SATA. Mam partition na SATA jako C: E: F: a IDE mam jako I: a J: (D: DVDRW a G: + H: virtualni CD)
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
Rboost
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rboost »

Jo - to je ono ! Díky Ti. Když jsem ten IDE odpojil, tak XP šly nainstalovat na SATA jako na C:. Po připojení jsem nastavil boot ze SATA a IDE se pak v XP hlásí až jako další disky.
Šandy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šandy »

Prosím vás mám podobnej problém, odpojil sem všechny disky, nechal sem jen DVD mechaniku a svůj SATA. Nainstaloval sem XP a ejhle, disk se hlásil jako H a ted už to nezměním. Jak udělám aby se disk nahlásil jako C a mohl system vklidu nainstalovat dobře.
Díky za odpovědi.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Odpoj všechny čtečky karet a USB flash, v instalaci zadej rychlý formát disku.
Šandy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šandy »

jasně, čtečky mě nenapadly, dík
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“