Nestabilní pc , nejspise problem s deskou/cpu
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- `x3on
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nestabilní pc , nejspise problem s deskou/cpu
mam zakladni desku pcchips m909g socket 478. je tam celeron 2,2
po pul hodine provozu zpadne. znovu zapnu a jede 15 min a zas spdne
je to deskou nebo cpu?
pameti blitz 2x256mb
zdroj na zkousku no name 300w
//Maddogg: upraven název + přesun do počítačových sestav.
po pul hodine provozu zpadne. znovu zapnu a jede 15 min a zas spdne
je to deskou nebo cpu?
pameti blitz 2x256mb
zdroj na zkousku no name 300w
//Maddogg: upraven název + přesun do počítačových sestav.
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
zkousel jsi memtest. zkontroluj teploty komonent napr pres everest. nemas ucpane chladice v pc prachem? pro jistotu bych zkusil i jiny zdroj
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
- `x3on
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- subi_6
- Nováček

-
- `x3on
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Napřed to projed memtestem a pak něco zjištujfox-fix píše:ach jo. dalsich 1300.-
...
- subi_6
- Nováček

-
To Pavel P.: Zase jeden chytry. Proc by se kdyz je vadna deska nemel pocitac zapnout? Staci pouze jeden vadny kondenzator, ktery tece, a uz ti to zpusobuje nestabilitu napeti, ale rozhodne PC zapnes a rozdodne nez ti vytece uplene pocitac nejakou dobu pojede!!!! Podobne zavady se tady jiz resili nekolikrat, dokonce i tento mesic se to tady nekolikrat resilo a vzdy vysla zavada u starych desek /coz je i tento pripad/ vadna zakladni deska. Ja jsem mnel podobny pripad s nahodnym vypinanim, kondenzatory OK, az jsem vyndal procesor, tak jsem mnel propalene asi 3-4 piny v patici procesoru. A pocitac cca.10-15 min normalne fungoval. Rozhodne je to zakladni deskou.
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Ale on to neprojel ani zátežovým testem chápeš?subi_6 píše:To Pavel P.: Zase jeden chytry. Proc by se kdyz je vadna deska nemel pocitac zapnout? Staci pouze jeden vadny kondenzator, ktery tece, a uz ti to zpusobuje nestabilitu napeti, ale rozhodne PC zapnes a rozdodne nez ti vytece uplene pocitac nejakou dobu pojede!!!! Podobne zavady se tady jiz resili nekolikrat, dokonce i tento mesic se to tady nekolikrat resilo a vzdy vysla zavada u starych desek /coz je i tento pripad/ vadna zakladni deska. Ja jsem mnel podobny pripad s nahodnym vypinanim, kondenzatory OK, az jsem vyndal procesor, tak jsem mnel propalene asi 3-4 piny v patici procesoru. A pocitac cca.10-15 min normalne fungoval. Rozhodne je to zakladni deskou.
...
- subi_6
- Nováček

-
Hej ty to asi opravdu nechapes. Naco zatezovy test, kdyz mu pada pocitac cca.po 15min. bezneho zatizeni. Takze my prosim te vykladej neco o zatezovem testu po kterem ti to spadne cca.do 5-10min. A co asi cbjevis? Ameriku? Kdyby to byl zdroj, tak to ani nehlesne, vadne pameti??? s problemy by to najelo do vidli, ale rozhodne by to nejelo 15min, pokud jsi necetl jeho prispevek tak chladic cistil, IDE nebo SATA zarizeni? ano mohli by to zpusobovat, kdyz v zapnutem stavu bude manipulovat napr.s kabelama, HDD? mohlo by to zpusobit, ale to by slysel... a k tomu zkusenosti kdy jsem videl uz 4 desky se stejnymi problemy...chapes???
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
problem muze byt i v nestabilnim zdroji a ne hned v desce. taktez v teplote grafiky nebo procesoru
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
- `x3on
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
subi_6 píše:Hej ty to asi opravdu nechapes. Naco zatezovy test, kdyz mu pada pocitac cca.po 15min. bezneho zatizeni. Takze my prosim te vykladej neco o zatezovem testu po kterem ti to spadne cca.do 5-10min. A co asi cbjevis? Ameriku? Kdyby to byl zdroj, tak to ani nehlesne, vadne pameti??? s problemy by to najelo do vidli, ale rozhodne by to nejelo 15min, pokud jsi necetl jeho prispevek tak chladic cistil, IDE nebo SATA zarizeni? ano mohli by to zpusobovat, kdyz v zapnutem stavu bude manipulovat napr.s kabelama, HDD? mohlo by to zpusobit, ale to by slysel... a k tomu zkusenosti kdy jsem videl uz 4 desky se stejnymi problemy...chapes???
Pardon za OT ale co chytráku no??? Pane chytrý pořád MB?fox-fix píše:je to CPU
Naposledy upravil(a) Pavel.P. dne čtv 23. srp 2007, 14:22, celkem upraveno 2 x.
...
- `x3on
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
smim se zaptat jak jsi to odhalil? docela by se to hodilo 
- `x3on
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
kristepae ty ses asi uplna lama, nebo nevis co s penezma!subi_6 píše:Hej ty to asi opravdu nechapes. Naco zatezovy test, kdyz mu pada pocitac cca.po 15min. bezneho zatizeni. Takze my prosim te vykladej neco o zatezovem testu po kterem ti to spadne cca.do 5-10min. A co asi cbjevis? Ameriku? Kdyby to byl zdroj, tak to ani nehlesne, vadne pameti??? s problemy by to najelo do vidli, ale rozhodne by to nejelo 15min, pokud jsi necetl jeho prispevek tak chladic cistil, IDE nebo SATA zarizeni? ano mohli by to zpusobovat, kdyz v zapnutem stavu bude manipulovat napr.s kabelama, HDD? mohlo by to zpusobit, ale to by slysel... a k tomu zkusenosti kdy jsem videl uz 4 desky se stejnymi problemy...chapes???
kdyby mel vadnou treba ramku, coz zjisti memtestem nebo goldmemory, tak to bude delat taky presne tohle. Muze to delat i slaby zdroj! Proste chvili jede a pak to lehne, celkem BEZNY!
A podle tve lama rady (pripominas mi servisy na auta, taky vsechno hned meni) by vymenil desku. Pak to zapne a udela si memtest, aby zjistil, ze ma v pr*eli Ramky. A vyhodi kvuli tobe treba 1300 za desku! Navic kondenzatory se daji vymenit, ale o tom ty ani nevis, protoze bys vsechno koupil novy. Z takovych jako si ty mi fakt tecou nervy!
pretocene CPU me napadlo jako prvni, kdyz jsem videl 2,2GHz celera, kterej se NIKDY nedelal.
- `x3on
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele: