Nestabilní pc , nejspise problem s deskou/cpu

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nestabilní pc , nejspise problem s deskou/cpu

Příspěvek od `x3on »

mam zakladni desku pcchips m909g socket 478. je tam celeron 2,2
po pul hodine provozu zpadne. znovu zapnu a jede 15 min a zas spdne

je to deskou nebo cpu?

pameti blitz 2x256mb
zdroj na zkousku no name 300w

//Maddogg: upraven název + přesun do počítačových sestav.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

zkousel jsi memtest. zkontroluj teploty komonent napr pres everest. nemas ucpane chladice v pc prachem? pro jistotu bych zkusil i jiny zdroj
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Čistě se samo od sebe restartuje? Nebo ještě vyskočí nějaká zpráva?

...
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

sak nestihne install widle
nic nenapise on se vypne. chladic jsem cistil
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

jiny zdroj nemam po ruce
Naposledy upravil(a) `x3on dne čtv 23. srp 2007, 10:50, celkem upraveno 1 x.
subi_6
Nováček
Nováček

Příspěvek od subi_6 »

Kamo, to ti odesla zakladni deska do vecnych lovist. Musis pouvazovat o upgradu.
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

ach jo. dalsich 1300.-
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

fox-fix píše:ach jo. dalsich 1300.-
Napřed to projed memtestem a pak něco zjištuj ;) Kdyby byla deska vadná tak by se to nemuselo ani zapnout... Pokud to memtest vydřží (jako žádná chyba) tak ještě nanes novou teplovodivou pastu na CPU, je možné že se přehrívá a ty máš v biosu desky nastavenou prahovou teplotu pro vypnutí CPU... Nebo zdroj to fakt může být ;)

...
subi_6
Nováček
Nováček

Příspěvek od subi_6 »

To Pavel P.: Zase jeden chytry. Proc by se kdyz je vadna deska nemel pocitac zapnout? Staci pouze jeden vadny kondenzator, ktery tece, a uz ti to zpusobuje nestabilitu napeti, ale rozhodne PC zapnes a rozdodne nez ti vytece uplene pocitac nejakou dobu pojede!!!! Podobne zavady se tady jiz resili nekolikrat, dokonce i tento mesic se to tady nekolikrat resilo a vzdy vysla zavada u starych desek /coz je i tento pripad/ vadna zakladni deska. Ja jsem mnel podobny pripad s nahodnym vypinanim, kondenzatory OK, az jsem vyndal procesor, tak jsem mnel propalene asi 3-4 piny v patici procesoru. A pocitac cca.10-15 min normalne fungoval. Rozhodne je to zakladni deskou.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

subi_6 píše:To Pavel P.: Zase jeden chytry. Proc by se kdyz je vadna deska nemel pocitac zapnout? Staci pouze jeden vadny kondenzator, ktery tece, a uz ti to zpusobuje nestabilitu napeti, ale rozhodne PC zapnes a rozdodne nez ti vytece uplene pocitac nejakou dobu pojede!!!! Podobne zavady se tady jiz resili nekolikrat, dokonce i tento mesic se to tady nekolikrat resilo a vzdy vysla zavada u starych desek /coz je i tento pripad/ vadna zakladni deska. Ja jsem mnel podobny pripad s nahodnym vypinanim, kondenzatory OK, az jsem vyndal procesor, tak jsem mnel propalene asi 3-4 piny v patici procesoru. A pocitac cca.10-15 min normalne fungoval. Rozhodne je to zakladni deskou.
Ale on to neprojel ani zátežovým testem chápeš? :D Napřed hledej přičinu všude a pak až na tom místě kde sii myslíš, že to potřebuješ... To jak kdyby ti zlobili okna hned jsi někomu řekl: hej kámo čistý formát, a ani by jsi ses nesnažil zjistit příčinu chápeš? ;)

...
subi_6
Nováček
Nováček

Příspěvek od subi_6 »

Hej ty to asi opravdu nechapes. Naco zatezovy test, kdyz mu pada pocitac cca.po 15min. bezneho zatizeni. Takze my prosim te vykladej neco o zatezovem testu po kterem ti to spadne cca.do 5-10min. A co asi cbjevis? Ameriku? Kdyby to byl zdroj, tak to ani nehlesne, vadne pameti??? s problemy by to najelo do vidli, ale rozhodne by to nejelo 15min, pokud jsi necetl jeho prispevek tak chladic cistil, IDE nebo SATA zarizeni? ano mohli by to zpusobovat, kdyz v zapnutem stavu bude manipulovat napr.s kabelama, HDD? mohlo by to zpusobit, ale to by slysel... a k tomu zkusenosti kdy jsem videl uz 4 desky se stejnymi problemy...chapes???
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

problem muze byt i v nestabilnim zdroji a ne hned v desce. taktez v teplote grafiky nebo procesoru
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

je to cpu

nekdo ho asi pretocil
PC | x3on is now known as `x3on | `x3on je majitelem rádia fox
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

subi_6 píše:Hej ty to asi opravdu nechapes. Naco zatezovy test, kdyz mu pada pocitac cca.po 15min. bezneho zatizeni. Takze my prosim te vykladej neco o zatezovem testu po kterem ti to spadne cca.do 5-10min. A co asi cbjevis? Ameriku? Kdyby to byl zdroj, tak to ani nehlesne, vadne pameti??? s problemy by to najelo do vidli, ale rozhodne by to nejelo 15min, pokud jsi necetl jeho prispevek tak chladic cistil, IDE nebo SATA zarizeni? ano mohli by to zpusobovat, kdyz v zapnutem stavu bude manipulovat napr.s kabelama, HDD? mohlo by to zpusobit, ale to by slysel... a k tomu zkusenosti kdy jsem videl uz 4 desky se stejnymi problemy...chapes???
fox-fix píše:je to CPU
Pardon za OT ale co chytráku no??? Pane chytrý pořád MB? :roll: :wink:
Naposledy upravil(a) Pavel.P. dne čtv 23. srp 2007, 14:22, celkem upraveno 2 x.

...
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

ta deska a cpu nejsou nove:)
jinak moc vam diky
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

smim se zaptat jak jsi to odhalil? docela by se to hodilo :)
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

narval jsem tam p4
ale neni moje

jestli myslis to ze to neni nove tak to vim protoze mi to tu lezi delsi dobu

to donesl chlapik co si koupil nove
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

subi_6 píše:Hej ty to asi opravdu nechapes. Naco zatezovy test, kdyz mu pada pocitac cca.po 15min. bezneho zatizeni. Takze my prosim te vykladej neco o zatezovem testu po kterem ti to spadne cca.do 5-10min. A co asi cbjevis? Ameriku? Kdyby to byl zdroj, tak to ani nehlesne, vadne pameti??? s problemy by to najelo do vidli, ale rozhodne by to nejelo 15min, pokud jsi necetl jeho prispevek tak chladic cistil, IDE nebo SATA zarizeni? ano mohli by to zpusobovat, kdyz v zapnutem stavu bude manipulovat napr.s kabelama, HDD? mohlo by to zpusobit, ale to by slysel... a k tomu zkusenosti kdy jsem videl uz 4 desky se stejnymi problemy...chapes???
kristepae ty ses asi uplna lama, nebo nevis co s penezma!

kdyby mel vadnou treba ramku, coz zjisti memtestem nebo goldmemory, tak to bude delat taky presne tohle. Muze to delat i slaby zdroj! Proste chvili jede a pak to lehne, celkem BEZNY!

A podle tve lama rady (pripominas mi servisy na auta, taky vsechno hned meni) by vymenil desku. Pak to zapne a udela si memtest, aby zjistil, ze ma v pr*eli Ramky. A vyhodi kvuli tobe treba 1300 za desku! Navic kondenzatory se daji vymenit, ale o tom ty ani nevis, protoze bys vsechno koupil novy. Z takovych jako si ty mi fakt tecou nervy!

pretocene CPU me napadlo jako prvni, kdyz jsem videl 2,2GHz celera, kterej se NIKDY nedelal.
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

to ice: delal je original ale nekdo ho taktl a neuchladil ho. tak ho vratil na deflaut 2,2
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

hm. no jo fakt :-D sem lama... :lol:
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“