Project Skull of mystery by Sicco

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Project Skull of mystery by Sicco

Příspěvek od Sicco2 »

Tak sem se rozhodl taky do nějkého toho výtvoru pustit.Ještě bych chtěl podotknout,že to je můj první modd,tak doufám,že to nijak nepokazím...ehm

Koupil sem si na Aukru za 300 Kč prach obyčejný ATX case od ASUSu.

Obrázek

Chtěl bych ho kompletně předělat,protože se mi na něm vůbec nic nelíbí.
Začal bych samozřejmě šasí,tedy vepředu díra na 120 mm větrák.potom jelikož na mechaniky tam jsou vylámané všechny ty přepážky tak to budu muset zadělat plechem,aby tam nešel falešný vzduch a aby se na to mohl dát odhlučnovací matroš,kterým bude vyslaná celá skřín.Poté budu muset zkrátit stojan na 3,5" který je až k zemi,jen na 1 pozici na HDD,pro lepší stabilitu a a aby se to nechvěo to znova přinýtuju malýma nýtama.
Koupil sem na to celkem drahý sprej speciálně otěru odolný černý.Tak to by byla šase.
Do levé bočnice z čelního pohledu vyříznu obdélníkový otvor aby od krajů byly tak 3 cm se zaoblenými rohy.Na to přijde kouřové 3mm plexi přidělané 14 M3 imbus.šroubky.Na druhé bočnici nic upravovat nebudu,je tam větracích otvorů až moc.Do toho plexi něco vygravíruju abyto nebylo holé.
Na vrch casu vyřízku 80 mm otvor na větrák a přes to nějakou mřížku od Revoltecu.To zatím ještě nemám moc promyšlené... Nejvíce práce dá kompletní předělávka čelního panelu,vyříznutí veškerého plastu z něho a ponechat jen rámeček,do kteréh přijde perforovaný plech.Nahoře se vyřízne obdélníček,který půjde i přes mechaniku a bude na ní nalepený.Celý perforovaný plech bude přilepený a zatmelené okraje.
Přemýšlel sem jak využít místo mezi mechanikou a dole 120 mm větrákem na čelním panelu a jelikož chodím na elektro školu a dívám se na nějaké ty filmy,tak tam z 0,5 plechu vyříznu lebku Punisher a oči posvítím červenýma diodama,které budou za tím perforovaným plechem,aby tak nebily do očí.
Tlačítka na zap/vyp a reset Pc ještě taky nemám pořádně vymyšlené,ale doufám,že to do vánoc stihnu
Jinak vše bude nastříkáno tlakovou pistolí černou lesklou barvou.
Uvnitř bude tedy vepředu 1ks 120 mm modrého větráku a nahoře 1ks 80 mm větráku,vzadu za CPU bude AC 800 mm bez osvělení a nahoře a dole budou bílé katody.

Jinak ocením případné návrhy a nápady a na jakékoliv dotazy rád zodpovím
Naposledy upravil(a) Sicco2 dne čtv 23. srp 2007, 12:01, celkem upraveno 1 x.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Tak tu mám další obrázky,musel sem to rychle nafotit,aby mě tady lidi nekamenovali,že tu nemám obrázky.

Obrázek
Takhle vypadá už kompletně udělaná šase.

Obrázek
Detajl zkrácení 3,5" boxu.

Obrázek

Obrázek
Jako nožky jsem použil gumové špunty ze dveří.

Obrázek
Pokus o gravírování,on to byl hodně velký problém to vyfotit,pořád se to lesklo :(

Obrázek
Dekorace na přední panel.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
S druhou bočnicí asi nic dělat nebudu vypadá vcelku dobře.

Obrázek
Vyřezaný rámeček čelního panelu.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak já se tedy vyjádřím. Zatím toho není moc, ale je patrný, že se bude jednat o hodně jednoduchou úpravu. Šasi koukám zůstane stejná, odhlučnění by mohlo dost pomoct i papírový kontrukci, kterou by to mělo malinko odhlučnit a možná i vyztužit. Co se týká gravíru, tak osobně ho moc v domácích podmínkách nemusím. Když už, tak laserový, aby to k něčemu vypadalo, ale každého věc. No jsem zvědav na další průběh, ale hlavně to nepřekombinovat... :wink:

Trošku mě děsí to logo Punisheru vepředu - ne proto, že mám stejně stylizovanej case, ale spíše proto, aby se to hodilo ke zbytku. nevím, jakou plánuješ barvu, apod. Ale pokud tam bude jen tak loho Punisheru, tak mi to příjde divný. Ale to je tvoje věc. :wink:
Dark GunMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dark GunMan »

jj udelat to cely v tom stylu Punisher. ( Jako na plexi z boku napis a dalsi )
CPU:Intel i5 4570 3.2GHzMB:MSI Z87-G45RAM:16GBHDD:Kingston SSD 120GB/WD 1TB/WD 640GBGK: --- LCD: 27' LCD PW: ---W CASE: CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690 MS/KB: G402/G15 New
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Já to právě nechtěl mít zaměřený na jeden styl ale tak všeobecně.Ohledně šase,co víc by se s ní dalo udělat,když sem udělal jen ty nejnutnější úpravy-zkrácení 3,5" rámečku,vepředu plech přes díru na mechaniky a 120 mm otvor na větrák.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No otázkou je, jestli je v dnešní době "všeobecná" stylizace v kurzu. Dřív se to možná líbilo, když měl člověk na case x barev a různých obrázků - nejlepším příkladem takových úprav je třeba Douby (kdo si ho pamatuje). Ale dneska bych si na něco takového netrufl. Přeci jen jsou už jiné možnosti a casemodding je trochu více rozšířený, takže už to není tak, že lidi obdivují všechno, co není koupené, ale už dokáží i hodnotit. Ale to jest jen můj názor.

Co se týká šasi, tak samozřejmě víc úprav není třeba. Možností je spousta, přes nové koše až po nějaký zpevňující rám, který by z toho papíráku udělal pořádnou case, ale to je strašný práce a možná skoro zbytečná...
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Já právě nijak tu šasi nevyztužoval,zdá se mi celkem dost pevná,nedochází ani ke kroucení do vrtule což u mé staré skříně bylo normální.

Jinak jesště přemýšlím,jak zkrášlit ten předek,aby to nebyl jen obdélník perforovanýho plechu.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Tedka mi to celkem stojí,protože potřebuju ten ACryan perforovaný plech.Mám ho sice objednaný,ale už je to dneska 13 dní a oni ho stále ještě nemají skladem.Pěkně mě to štve,už bych na tom rád chtěl dělat.Možná tento týden přijde a hned sem dám zas nějaké fotky
drumax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drumax »

Pokud nechceš čekat na ten ACRyan perforovaný plech zajeď do Ferony, tam je za rozumnou cenu a hlavně ti ho dají hned, snad jedinej problém je, že ho neprodávájí po malých kouscích, ale jako tabule.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

No právě,to je celkem dost velkej problém,mě těch 500x500 bohatě stačí.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Dostal jsem trochu lepší nápad než jen udělat nahoře 80mm díru na větrák.Udělal jsem malé okno,ale zase tak,aby nebyl vidět ani zdroj,ani mechaniky.

Obrázek
Obrázek
Jelikož sem mamlas,tak mi to řezání trochu ujelo,ale zpravil sem to tak aby to nebylo moc poznat :oops:
Obrázek

Ještě další dobrá zpráva,dneska mi konečně přišel ten perforovaný plech,tak se co nejdřív pustím do čelního panelu a tmelení.
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

:cry: Koukam ze se ti nahore na tom plexi pri vrtani kousek odstipl...
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
crug
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od crug »

M4r1hu4n3 píše::cry: Koukam ze se ti nahore na tom plexi pri vrtani kousek odstipl...
A to necemu vadi ? pokud to nedotahne moc a nepraskne to vic tak bych to neresil
Clovek by neveril co staci ke stesti a placi.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Jn trochu sem přitlačil a uletělo to ale mam ten kousek a vteřinovým lepidlem ho přilepím,jinak to bude trochu zchované pod hlavičkou šroubku
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

myslim ze vterinak ti tam udela takovej super stylovej flek :(
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

mam jeden specialni za 350 Kc a lepim s nim normalne sklo a pruhledny plast tak doufam ze pujde slepit i todle
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

no bejt tebou tak si to radsi vyzkousim na nakym odrezku pac clovek nikdy nevi co to udela chemie je svinstvo
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

no to je mi jasne,minuly tyden sem chtel zmatnit plexii acetonem a jedno bylo pekne matny a druhe vubec zadna reakce na chemikalii,je to zajimave jak co na neco pusobi.
DeamonHunter
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DeamonHunter »

to okno je zajímavý, akorát ještě odlep z toho větráku tu hroznou oranžovou samolepku :wink:
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

taky mě to napadlo ale ona pravě brání vytékání oleje z ložisek když je to v pohybu,sem to odlepil a měl sem zamazny celý ruky od oleje.Možná ji nahradit něčím jiným.
Odpovědět

Zpět na „Projekty“