OC C2D E6750 (only) - rady, voltáž, chlazení atd.

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Nihilath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

OC C2D E6750 (only) - rady, voltáž, chlazení atd.

Příspěvek od Nihilath »

Ahoja všem OC maniakům :D. V tomhle threadu bych rád řešil OC výše zmíněného procesoru, protže jsem přesvědčenej, že ho te´d koupila a bude kupovat spousta lidí a tak každá rada dobrá. Byl bych moc rád, kdyby zde uživatelé zadávali samozřejmě velikost a značku pamětí, základní desku atd. Jde mi hlavně o dosažené výsledky a napětí nastavená v BIOSU a taky bych byl rád, kdyby někdo hodně zkušenej zde napsal jaký položky při OC se mají v Biosu vypnout atd. Sám jsem vcelku schopnej Overclocker, ale určitě bych rád ještě pár věcí s někým zkušenějším pořešil :)

Momentálně jedu CPU z default 2.66 Ghz na 3.4 Ghz, Vcore 1,4V
paměti : 2x 1GB A-Data 800 extreme edition, dělička 1:1, 850 Mhz, overvoltage ddr2 +0,2V
Motherboard Gigabyte DS4, napětí čipsetu mám +0,1V
FSB 425 Mhz
Grafika bez OC Sapphire Radeon X1950 Pro 512 MB

při 3.6 už se mi to po třeba 15 ti minutách bioshocku kousne, napětí jsem zkoušel dávat i na 1.525 a nepomohlo to, newim jestli už nejsem na stropu mýho procesoru a taky bych potřeboval poradit, jakej program mě presne ukáže jaký mám napětí na pamětěch, nikde to nevidim v Cpu-z ani everestu

Při 3.5 Ghz to vypadá na stabilní při solidním napětí 1.4V a paměti +0,2V a čipset +0,1V...Orthos stable hodinu.dýl jsem nezkoušel, teplota 45°C, chladič mám Zalman 9500 AT

Každopadně prosím všechny majitele tohoto procesoru, aby jsme zde pořešili veškeré problémy a navzájem si svými zkušenostmi pomohli.
D9KY :P
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

caw
tak tenhle procesor vlastnim uz nakej patek a sem s nim vcelku spokojenej...
max co sem s nej dostal je 3,7Ghz pri 1.4V v biosu ale everest ukazuje 1,45-1,5V tak nwm ktera ta hodnota je skutecna :-D ale i tak si myslim ze to je celkem slusny...
jak pises ze tech 3,6 ti to neda ani pri tech 1.525V tak to uz je asi na 99% strop toho CPU...
ja sem s mim zkousel dat 3.8Ghz i pri 1.55V v biosu to bylo nestabilni takze to je pro me strop..vic asi z nej nevymacknu mozna s vodnikem ale ten bude za hodne dlouho :-D
jinak jakou mas revizi cpu?? a cim meris teplotu? protoze se mi zda ze ty novy revize nejdou merit za boha nicim...ukazuje to nesmyslny hodnoty..
ja mam treba cpu na 3.6GHz 1,4V napeti a teploty v klidu 27st. a v zatezi max 50st...tak nwm fakt se mi to zda hodne malo..
jinak merim to spedfanem,everestem,coretempem...vsechno ukazuje +-stejny teploty...tat mi nefunguje jinak bych to meril i tatem :-D
Kinomaniak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kinomaniak »

KnOx-Těch 3,7 při 1,4V je Orthos stable?To by byl skvělej kousek!
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

Kinomaniak: urcite kdyby to nebylo stabilni tak bych to sem nepsal...
mel sem i naky screeny ale smazl sem to...
ale prave nwm v biosu mam nastaveno 1,4V a everest mi ukazuje vzdycky neco mezi 1,45-1,5V tak nwm cemu verit...
ASUSik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ASUSik »

jede mi to na 3,4GHz (FSB 1700MHz) při 1,425V PCProbe ukazuje teplotu 45/55°C
CPU: Intel Core2Duo E6750 2,66GHz@3,4GHz, Chladič : ASUS Silent Square ; MB: ASUS P5N32-E SLI PLUS ; GPU: ASUS EN8800GTS 640MB 600/1800 MHz ; RAM: Kingston PC6400 2x1024MB ; HDD: 2x WD 250GB, 1x Seagate 120GB ; PWR: ASUS 550W ; DVDRW: Asus DRW-1814BLT, HP DVD-Writer dvd840i ; TV: Leadtek PVR2000XP Expert ; FDD: ??? (černá); CASE: Asus TA21A
Sidi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidi »

KnOx píše:Kinomaniak: urcite kdyby to nebylo stabilni tak bych to sem nepsal...
mel sem i naky screeny ale smazl sem to...
ale prave nwm v biosu mam nastaveno 1,4V a everest mi ukazuje vzdycky neco mezi 1,45-1,5V tak nwm cemu verit...
Pokudvim, tak spravna je ta hodnota udavana programama z win. Doufam ,ze me zejtra uz prijde, hodne se tesim.
Nihilath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nihilath »

KnOx píše:caw
max co sem s nej dostal je 3,7Ghz pri 1.4V v biosu ale everest ukazuje 1,45-1,5V tak nwm ktera ta hodnota je skutecna :-D ale i tak si myslim ze to je celkem slusny...
jak pises ze tech 3,6 ti to neda ani pri tech 1.525V tak to uz je asi na 99% strop toho CPU...
ja sem s mim zkousel dat 3.8Ghz i pri 1.55V v biosu to bylo nestabilni takze to je pro me strop..vic asi z nej nevymacknu mozna s vodnikem ale ten bude za hodne dlouho :-D
jinak jakou mas revizi cpu?? a cim meris teplotu? protoze se mi zda ze ty novy revize nejdou merit za boha nicim...ukazuje to nesmyslny hodnoty..
ja mam treba cpu na 3.6GHz 1,4V napeti a teploty v klidu 27st. a v zatezi max 50st...tak nwm fakt se mi to zda hodne malo..
jinak merim to spedfanem,everestem,coretempem...vsechno ukazuje +-stejny teploty...tat mi nefunguje jinak bych to meril i tatem :-D
Hoj..ja mám taky teploty v idle kolem 25°C a v zátěži orthosem 45°C, při hraní Bioshocku jen 38°C, jinak neznáte někdo program, kterej by mi vypsal jaký mám napětí na pamětěch???? díkes :)
z1d
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od z1d »

Nihilath píše:
KnOx píše:caw
Hoj..ja mám taky teploty v idle kolem 25°C a v zátěži orthosem 45°C, při hraní Bioshocku jen 38°C, jinak neznáte někdo program, kterej by mi vypsal jaký mám napětí na pamětěch???? díkes :)
25 nemáš ani náhodou.. stahni si coretemp 0.95.4 beta mrkni tam na teploty :)

k napěti na pamětech.. speedfan ti to ukáže
E5200
Asus P5Q-VM
A-DATA 2x2GB 1066Mhz
Gigabyte HD4850
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

$0m#0n#: to je jasny ze tech 25st. byla hovadina...
jinak sem si stahl ten coretemp a idle 40st a zatez +-67st
temhle teplotam bych vcelku veril :) ..jinak nezda se vam to hodne??
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

jo, je to hodne. Mam ten samej chladic a idle cca 40 a burn po pul hodine Orthosu je 52 °C. Mas ty matky co drzej chladci uplne utazeny? Prej se potom prohyba deska a chladi to spatne, takze trochu povolit (ja to tak udelal hneda chladi vyborne)

EDIT : pri pretaktu CPU na 3500 Mhz 1.4V mam do 60 °C

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

blazen: jn tak ono to je hodne zavineny tim ze mam ted kompa v podkrovi a je tam strasnej hyc....jak sem ho mel v prizemi tak sem to mel v idle tak o 5st nizsi...
jinak na to prichyceni chladice k desce sem si daval pozor...
mam to utahly jen tak trochu jak to slo prstama a mam to rovnomerne na to sem si daval pozor...
fakt to bude spis zpusobeno tim ze to mam v podkrovi...pac je tam fakt strasnej hyc :lol:
ondkuc
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondkuc »

mne coretemp 0.95 ukazuje teploty nizsi nez TAT tj. 20 - 25°C coz mi prijde fakt nesmyslne... v pokoji mam tak 20°C
ASUSik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ASUSik »

tak se stah coretemp a nejni mi jasná teplota Tjunction, co to je?

a jinak teploty mam

Tjunction 87°C
Core0, 1 28°C
CPU: Intel Core2Duo E6750 2,66GHz@3,4GHz, Chladič : ASUS Silent Square ; MB: ASUS P5N32-E SLI PLUS ; GPU: ASUS EN8800GTS 640MB 600/1800 MHz ; RAM: Kingston PC6400 2x1024MB ; HDD: 2x WD 250GB, 1x Seagate 120GB ; PWR: ASUS 550W ; DVDRW: Asus DRW-1814BLT, HP DVD-Writer dvd840i ; TV: Leadtek PVR2000XP Expert ; FDD: ??? (černá); CASE: Asus TA21A
Palda14
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palda14 »

mam tento procik a nejsem zrovna zbehlej v pretaktovani muzete mi nekdo prosim poradit co vsechno mam zmenit v biosu?zkousel sem dat fsb na 380 a trochu sem zved napeti ale dyz sem to zapnul tak se to chovalo jako bez takteni pritom v biosu je nastaveny nevite cim to muze byt?
edit:a zakldani deksu mam gigabyte P35-DS3P
Naposledy upravil(a) Palda14 dne čtv 23. srp 2007, 22:55, celkem upraveno 1 x.
Nihilath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nihilath »

$0m#0n# píše:
Nihilath píše: Hoj..ja mám taky teploty v idle kolem 25°C a v zátěži orthosem 45°C, při hraní Bioshocku jen 38°C, jinak neznáte někdo program, kterej by mi vypsal jaký mám napětí na pamětěch???? díkes :)
25 nemáš ani náhodou.. stahni si coretemp 0.95.4 beta mrkni tam na teploty :)

k napěti na pamětech.. speedfan ti to ukáže
Tak jsem si stáhnul ten coretemp beta a opravdu m to ted ukazuje teploty shodny s tepoltama co ukazuje BIOS.... IDLE 38°C a v zátěži hrou kolem 53°C a Orthos 61°C takže myslim, že to není špatný,snad nemusim podnikat žádný kroky k vylepšení :)
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

cus tak ted pres noc mi to to ukazuje v idle 37°C a v zatezi 62°C
takze si myslim ze to je taky celkem v poho na to ze to mam na 3,6Ghz pri 1,424V napeti mereno cpu-z...
ASUSik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ASUSik »

co je prosimvas to tjunction?
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

ASUSik píše:co je prosimvas to tjunction?
maximalni povolena teplota jader u C2D jsou ty hodnoty bud 85°C nebo 100°C
Nihilath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nihilath »

KnOx píše:cus tak ted pres noc mi to to ukazuje v idle 37°C a v zatezi 62°C
takze si myslim ze to je taky celkem v poho na to ze to mam na 3,6Ghz pri 1,424V napeti mereno cpu-z...
Jinak ty teploty jsou i tak opravdu pěkný..když jsem pařil 30 minut CSS a taky zase demáč bioshocku tak teploty byli jen kolem 45-48 °C, v orthosu těch 61°C co jsem psal..aspon je videt,že ani nový hry zdaleka nedokážou potenciál 2 jader využít tak jako testovací utility typu Orthos, Prime95. Jo a to mám voltáž nastavenou biosem na 1,5V, reálně 1.472 V při frekvenci 3.6Ghz. Wrau :razz:
athamas
Nováček
Nováček

Příspěvek od athamas »

2Nihilath: záleží od kusu, ale E6750 by měla 3.6GHz dát, co paměti - jak máš nastaveno časování? Na Intelu časování nehraje roli takže může být méně agresivní 5-5-5-18, a napětí na pamětech bych zkusil popohnat ještě o +0.1 nahoru, jinak může to být i deska - na DS4 rev 1.0 docela topí čipset (je vyráběn ještě starší 90nm technologií, nové revize s 65nm už nemají tolik masivní pasiv chlazení a jsou pravděpodobně vyráběny 65nm technologii a už tolik netopí), jinak ten Zalman ty pasivy čipsetu zrovna neofukuje že? Zkoušels jestli jsou ty pipy vlažné nebo jak moc topí?
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“