Winamp hraje špatně při kopírování dat z CD

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

petr kadubec
Nováček
Nováček

Winamp hraje špatně při kopírování dat z CD

Příspěvek od petr kadubec »

Muže mi někdo poradit, jak zajistit, aby měl Winamp apsolutní přednost před ostatními procesy. Zkoušel jsem dát CPU prioritu ve vstupnim pl. na maximum, ale nepomohlo to. Již dříve jsem s tím měl problémy při kopírování dat z CD, to jsem používal integrovanou zvukovku. Ted mam SB live 5.1. a je to jestě horší. Prostě jak hodím nějaké CD do mechaniky a něco z něj tahám, muzika se různě natahuje přerušuje atd. Moje sestava: Celeron 1,7Ghz, 256 RAM, Windows 2000
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

chipset a ovladace zvukovky??? Live rad posila zbytecne data po sbernici :(
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Na to máš dost slabou sestavu. Výkon PC je slabý a když k tomu připočteš Winamp, kterej je dost náročnej + Live, co by dalšího žrouta, tak ti to ve výsledku při kopírování takhle blbne. Live je na sběrnici náročnější, než lecjakej integ. chip.
Bathory
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Podívej se jestli máš na cdromce zaplý DMA, jestliže ti fachčí pouze v PIO módu, pak by tohle mohl být tvůj problém.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Borg píše:Podívej se jestli máš na cdromce zaplý DMA, jestliže ti fachčí pouze v PIO módu, pak by tohle mohl být tvůj problém.
2 autor: přesně tak, tohle už se mi párkrát stalo... koukni i jestli máš DMA na HDD, jednou se mi nedařilo zapnout DMA na systémovým disku, a to bylo peklo... přesně takový jak píšeš, akorát se to dělo furt. PIO je mrcha :cry:
ignorelist: kremrole a dezoláti
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Bathory píše:Na to máš dost slabou sestavu. Výkon PC je slabý a když k tomu připočteš Winamp, kterej je dost náročnej + Live, co by dalšího žrouta, tak ti to ve výsledku při kopírování takhle blbne. Live je na sběrnici náročnější, než lecjakej integ. chip.
ale na mp3 + kopirovani by to melo stacit... to zvladne i muj straciky TULEN! :)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

skus to pustit vo wmp a ci to tam bude tiez praskat ak nie tak vo winampe si zmen v pluginoch-output asi tam mas podla vsetkeho directSound a daj tam waveout
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

JanoF píše:skus to pustit vo wmp a ci to tam bude tiez praskat ak nie tak vo winampe si zmen v pluginoch-output asi tam mas podla vsetkeho directSound a daj tam waveout
To je blbost, jestli tam má directsound nebo wavout, je úplně jedno. A určitě je lepší directsound (samozřejmě ale hardware). Na 99,99% to bude tím PIO módem na cdromce, protože mu to blbne jenom při čtení z CD.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Borg píše:
JanoF píše:skus to pustit vo wmp a ci to tam bude tiez praskat ak nie tak vo winampe si zmen v pluginoch-output asi tam mas podla vsetkeho directSound a daj tam waveout
To je blbost, jestli tam má directsound nebo wavout, je úplně jedno. A určitě je lepší directsound (samozřejmě ale hardware). Na 99,99% to bude tím PIO módem na cdromce, protože mu to blbne jenom při čtení z CD.
no kamarat mal tiez podobny problem ale nielen s cd ale aj s lan ked nahraval taku to tam tiez praskalo a podobne hovadiny to stvaralo a mal nastaveny directsound hodil som mu to na wave a uz to nerobilo tak som si myslel ze to je asi tiez taky problem :oops:
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

JanoF píše:
Borg píše: To je blbost, jestli tam má directsound nebo wavout, je úplně jedno. A určitě je lepší directsound (samozřejmě ale hardware). Na 99,99% to bude tím PIO módem na cdromce, protože mu to blbne jenom při čtení z CD.
no kamarat mal tiez podobny problem ale nielen s cd ale aj s lan ked nahraval taku to tam tiez praskalo a podobne hovadiny to stvaralo a mal nastaveny directsound hodil som mu to na wave a uz to nerobilo tak som si myslel ze to je asi tiez taky problem :oops:
No ale ten tvůj kamárád, určitě neměl SBLive! že. Tohle to dělalo jen na starých deskách, u kterých byl zvukovej kodek dez hardwarovýho directsound, a tohle není ten případ. :wink:
andrejkn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andrejkn »

Ti, ktorý písali o DMA mali 100% pravdu. Pod Win2000 mi takisto blbne DVD-Rom, ale to preto, lebo 2000-ka win nezapne DMA režim pri inštalácii na sekundárnom kanáli.Povolením DMA to bude pracovať správne.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Bathory píše:Live je na sběrnici náročnější, než lecjakej integ. chip.
Protože má procesor a zprasený ovladače... :wink: Bohužel. Ani Audigy není tak žravá jak co do výkonu CPU, tak i do nároků na sběrnici, jako stará Live!...

Jinak, sestavu má silnou dost. Mám doma ještě P3/800EB s 256MB paměti a starou SB Live! Platinum (čtyřkanál) a žádné takovéhle problémy jsem nikdy nepozoroval a to jsem ten komp nijak nešetřil.

Takže tady bych to viděl na dvě možnosti - přetížení PCI sběrnice při současné práci IDE řadiče a Live! (starej známej problém), nebo v lepším případě jenom PIO režim na sekundárním kanálu.

Nejdřív bych asi zkontroloval ten přenosový režim (novější CDROMky už umějí DMA) a když to nepomůže, tak bych si zkusil pohrát s nastavením latence PCI v BIOSu...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

TomV píše:Protože má procesor a zprasený ovladače... :wink: Bohužel. Ani Audigy není tak žravá jak co do výkonu CPU, tak i do nároků na sběrnici, jako stará Live!...

Jinak, sestavu má silnou dost. Mám doma ještě P3/800EB s 256MB paměti a starou SB Live! Platinum (čtyřkanál) a žádné takovéhle problémy jsem nikdy nepozoroval a to jsem ten komp nijak nešetřil.
No já nevím. Ten Celeron 1,7 je slaboučkej, jak čaj. Měl jsem možnost (protože si to kámoš přál) na něm udělat sestavu a tak jsem ho hned porovnal se svým Cel 1,3 Tualatinem a ve všech testech byl ten můj lepší, sice jen o trochu, ale byl. A to tvoje P-III/800 by mu možná taky prohnalo péra. Ale asi máš pravdu, comp by na to stačit měl.

Druhej kamarád má Cel 1,0 @ 1,1, má tam tuhle 5.1 LIVE a lehce mu poškubává video při přehrávání. Dřív měl Cel 400+nějakou integ. (asi AC97) a video mu až na vyjímky chodilo dobře. Tou vyjímkou myslím dlouhý filmy zatočený na 1 CD místo 2. :sad:
................................
Je to těžký dohadování, protože zakladatel threadu asi odjel na dovolenou. :?

Může mít klidně v systému spuštěnejch 10 zbytečnejch programů na pozadí, který mu to patřičně přibržďujou.
Bathory
petr kadubec
Nováček
Nováček

Příspěvek od petr kadubec »

Děkuji všem zúčastněným, nezapnuté DMA bylo důvodem mých trablů. Konečně si mohu vychutnat své Genius Home theatre :-D
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

No mozno trochu neskoro ale niekomu inemu to moze pomoct. Ja som mal ten isty problem a mal zapate DMA vsade de sa dalo. A nepomohlo. Neskor som zistil ze na disky mi ide 80 zilovy kabel a na cd romky 40 zilovy. Po vymene na 80 zilove kable islo vsetko OK. Mozno je to haluska ale pomohlo. :oops:
AMD X2 5000+, 2x1 GB DDR2 800 , Asus M2N SLI Deluxe, Asus GF9600GT, SB Audigy 4
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Mě přesně tohle dělal winamp, když jsem měl ovladače na IDE řadič z Winů, po tom, co sem nainstaloval 4in1 to bylo v pohodě (i moje starý P300 tohle zvládalo...)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
_Diesel_
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Diesel_ »

Co takhle nahrát jinej přehrávač -sonique
Můj počítač :
Zakl. deska Asus A7N8X -X , AMD Athlo XP 2500+,512 MB RAM DDR 400 Mhz, Ex. Radeon 9600 Pro 128,Seagate Barracuda IV 80 GB,7200 rpm.Zvuk od Herkulesa 5.1,CD-RW ASUS,DVD- ROM ASUS.
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

_Diesel_ píše:Co takhle nahrát jinej přehrávač -sonique
To by nevyřešilo vůbec nic. 8-)
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

to ripování ve Winamp mi přijde vůbec divný a pomalý.. měřil jsem to a CDEx je o mnoho rychlejší... (i když ripuju v CDexu a na Winamp něco přehrávám)..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

lmarky píše:to ripování ve Winamp mi přijde vůbec divný a pomalý.. měřil jsem to a CDEx je o mnoho rychlejší... (i když ripuju v CDexu a na Winamp něco přehrávám)..
však Winamp není primárně určenej na ripování, spíš je to jen takovej doplněk navíc.

na ripování nemá PIO nebo DMA žádnej vliv, kromě toho že to na PIO jede výrazně pomalejc...
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“