Winamp hraje špatně při kopírování dat z CD
Moderátor: CageJ
- petr kadubec
- Nováček

-
Winamp hraje špatně při kopírování dat z CD
Muže mi někdo poradit, jak zajistit, aby měl Winamp apsolutní přednost před ostatními procesy. Zkoušel jsem dát CPU prioritu ve vstupnim pl. na maximum, ale nepomohlo to. Již dříve jsem s tím měl problémy při kopírování dat z CD, to jsem používal integrovanou zvukovku. Ted mam SB live 5.1. a je to jestě horší. Prostě jak hodím nějaké CD do mechaniky a něco z něj tahám, muzika se různě natahuje přerušuje atd. Moje sestava: Celeron 1,7Ghz, 256 RAM, Windows 2000
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podívej se jestli máš na cdromce zaplý DMA, jestliže ti fachčí pouze v PIO módu, pak by tohle mohl být tvůj problém.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- zombux
- Odborník PCT

2 autor: přesně tak, tohle už se mi párkrát stalo... koukni i jestli máš DMA na HDD, jednou se mi nedařilo zapnout DMA na systémovým disku, a to bylo peklo... přesně takový jak píšeš, akorát se to dělo furt. PIO je mrchaBorg píše:Podívej se jestli máš na cdromce zaplý DMA, jestliže ti fachčí pouze v PIO módu, pak by tohle mohl být tvůj problém.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
ale na mp3 + kopirovani by to melo stacit... to zvladne i muj straciky TULEN!Bathory píše:Na to máš dost slabou sestavu. Výkon PC je slabý a když k tomu připočteš Winamp, kterej je dost náročnej + Live, co by dalšího žrouta, tak ti to ve výsledku při kopírování takhle blbne. Live je na sběrnici náročnější, než lecjakej integ. chip.
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je blbost, jestli tam má directsound nebo wavout, je úplně jedno. A určitě je lepší directsound (samozřejmě ale hardware). Na 99,99% to bude tím PIO módem na cdromce, protože mu to blbne jenom při čtení z CD.JanoF píše:skus to pustit vo wmp a ci to tam bude tiez praskat ak nie tak vo winampe si zmen v pluginoch-output asi tam mas podla vsetkeho directSound a daj tam waveout
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no kamarat mal tiez podobny problem ale nielen s cd ale aj s lan ked nahraval taku to tam tiez praskalo a podobne hovadiny to stvaralo a mal nastaveny directsound hodil som mu to na wave a uz to nerobilo tak som si myslel ze to je asi tiez taky problemBorg píše:To je blbost, jestli tam má directsound nebo wavout, je úplně jedno. A určitě je lepší directsound (samozřejmě ale hardware). Na 99,99% to bude tím PIO módem na cdromce, protože mu to blbne jenom při čtení z CD.JanoF píše:skus to pustit vo wmp a ci to tam bude tiez praskat ak nie tak vo winampe si zmen v pluginoch-output asi tam mas podla vsetkeho directSound a daj tam waveout
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No ale ten tvůj kamárád, určitě neměl SBLive! že. Tohle to dělalo jen na starých deskách, u kterých byl zvukovej kodek dez hardwarovýho directsound, a tohle není ten případ.JanoF píše:no kamarat mal tiez podobny problem ale nielen s cd ale aj s lan ked nahraval taku to tam tiez praskalo a podobne hovadiny to stvaralo a mal nastaveny directsound hodil som mu to na wave a uz to nerobilo tak som si myslel ze to je asi tiez taky problemBorg píše: To je blbost, jestli tam má directsound nebo wavout, je úplně jedno. A určitě je lepší directsound (samozřejmě ale hardware). Na 99,99% to bude tím PIO módem na cdromce, protože mu to blbne jenom při čtení z CD.
- andrejkn
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Protože má procesor a zprasený ovladače...Bathory píše:Live je na sběrnici náročnější, než lecjakej integ. chip.
Jinak, sestavu má silnou dost. Mám doma ještě P3/800EB s 256MB paměti a starou SB Live! Platinum (čtyřkanál) a žádné takovéhle problémy jsem nikdy nepozoroval a to jsem ten komp nijak nešetřil.
Takže tady bych to viděl na dvě možnosti - přetížení PCI sběrnice při současné práci IDE řadiče a Live! (starej známej problém), nebo v lepším případě jenom PIO režim na sekundárním kanálu.
Nejdřív bych asi zkontroloval ten přenosový režim (novější CDROMky už umějí DMA) a když to nepomůže, tak bych si zkusil pohrát s nastavením latence PCI v BIOSu...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
No já nevím. Ten Celeron 1,7 je slaboučkej, jak čaj. Měl jsem možnost (protože si to kámoš přál) na něm udělat sestavu a tak jsem ho hned porovnal se svým Cel 1,3 Tualatinem a ve všech testech byl ten můj lepší, sice jen o trochu, ale byl. A to tvoje P-III/800 by mu možná taky prohnalo péra. Ale asi máš pravdu, comp by na to stačit měl.TomV píše:Protože má procesor a zprasený ovladače...Bohužel. Ani Audigy není tak žravá jak co do výkonu CPU, tak i do nároků na sběrnici, jako stará Live!...
Jinak, sestavu má silnou dost. Mám doma ještě P3/800EB s 256MB paměti a starou SB Live! Platinum (čtyřkanál) a žádné takovéhle problémy jsem nikdy nepozoroval a to jsem ten komp nijak nešetřil.
Druhej kamarád má Cel 1,0 @ 1,1, má tam tuhle 5.1 LIVE a lehce mu poškubává video při přehrávání. Dřív měl Cel 400+nějakou integ. (asi AC97) a video mu až na vyjímky chodilo dobře. Tou vyjímkou myslím dlouhý filmy zatočený na 1 CD místo 2.
................................
Je to těžký dohadování, protože zakladatel threadu asi odjel na dovolenou.
Může mít klidně v systému spuštěnejch 10 zbytečnejch programů na pozadí, který mu to patřičně přibržďujou.
Bathory
- petr kadubec
- Nováček

-
- Fe3C
- Začátečník

-
No mozno trochu neskoro ale niekomu inemu to moze pomoct. Ja som mal ten isty problem a mal zapate DMA vsade de sa dalo. A nepomohlo. Neskor som zistil ze na disky mi ide 80 zilovy kabel a na cd romky 40 zilovy. Po vymene na 80 zilove kable islo vsetko OK. Mozno je to haluska ale pomohlo. 
AMD X2 5000+, 2x1 GB DDR2 800 , Asus M2N SLI Deluxe, Asus GF9600GT, SB Audigy 4
- Dony
- Středně pokročilý

- _Diesel_
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To by nevyřešilo vůbec nic._Diesel_ píše:Co takhle nahrát jinej přehrávač -sonique
- lMarky
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

však Winamp není primárně určenej na ripování, spíš je to jen takovej doplněk navíc.lmarky píše:to ripování ve Winamp mi přijde vůbec divný a pomalý.. měřil jsem to a CDEx je o mnoho rychlejší... (i když ripuju v CDexu a na Winamp něco přehrávám)..
na ripování nemá PIO nebo DMA žádnej vliv, kromě toho že to na PIO jede výrazně pomalejc...
ignorelist: kremrole a dezoláti