Orange Legend by Blue Storm

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Orange Legend by Blue Storm

Příspěvek od Blue Storm »

takže po nějaké té době co jsem ukončil práci na svém prvním projektu Darkness,tak jsem se rozhodl,že s casemoddingem rozhodně neskončím a začal jsem přemýšlet a navrhovat nový mod,který by měl být už o něco lépe zpracovaný než Darkness.barevnou kombinaci jsem opět zvolil černo modrou neboli budou modré fany,modré katody a vnitřek nastříkaný na modro(neboli podobně,jak to měl zdenek na Blue Windovi,ale nekopíruju od něho).case na úpravu mám Eurocase ML5410,koupena zde na foru.takže postup úprav:jako první věc jsem vyřezal původní mřížky od fanů a dal tam lemovku na tlumení vibrací a kvli lepšímu vzhledu.dále jsem se pustil do masky a ze začátku jsem nevěděl,co s ní udělat,ale nakonec,jelikož jsem měl kousek plexi,tak jsem vyřezal tu vlnu až po vrch 3,25" pozic a zabrousil jsem ty plastové příčky co tma zbyly a které teď slouží jako uchyt pro to plexi.takže jsem si uřezal plexi,narýsoval do něho vzor jako na nasávání vzduchu pro přední 120mm fan a přilepil ho do toho místa s lepidlem Sikaflex(většina lidí ho zná jako černý silikon),aby to bylo pružné a neodlepilo se to.potom jsem nalepil jako mřížkupro fan na to plexi tahokov,který,ale asi bude vyměněn za perforovaný plech nebo jemnější tahokov,protože tam nevypadá zrovna nejlépe.a potom jsem ještě zatmeli okraje kolem plexi,2 záslepky pozic pro mechaniky a vrchní stříbrný kryt,který jsem musel ještě přebrousit.minulý týden jsem ještě polepil bočnici malířskou páskou a narýsoval na ni vzor,který bude vyřezán.toto je zatím vše a přikládám pár fotek

vyřezání dír pro fany
Obrázek

lemovka(fotka je trošku upravena,protože to bylo hodně osvětleno bleskem):
Obrázek

vyřezaná maska:
Obrázek

plexi:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

maska s plexi+tahokov:
Obrázek
Obrázek

zatmelení:
Obrázek
Naposledy upravil(a) Blue Storm dne sob 21. bře 2009, 19:28, celkem upraveno 3 x.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
drumax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drumax »

Asi (nebo určitě) jsem ti to už říkal, ale ty oka tahakovu jsou na můj vkus moc velké, spíš bych použil nějaký jemný perforovaný plech. Dále si nemůžu pomoct, ale ten předek na mně působí dost chudě, sice máš dole "perforaci" pro fan, ale to je asi jediné, co je na předku zajímavé, jinak tam krom mechanik nebude nic (nebo alespoň se to tak tváří). No a ke zbytku práce - zatím toho není moc co komentovat, prostě dvě díry na fany no :roll:

Zatím GL
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

[quote="drumax"][/quote]
čteš myšlenky...
drumax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drumax »

bubanek píše:
drumax píše:
čteš myšlenky...
Dokonce i knížky :oops:
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Já se přidám...taky to na mě působí dost chudě...ta perforace před fanem mi příjde dost bez nápadu - prostě 3 obdelníčky bez žádného ozvláštění - no nevím. Tahokov jednoznačně vyměnit, ale to už jsi psal, takže to beru.

A osobně bych měl strach i z toho silikonu - právě pro tu pružnost. Na nalepení tahokovu prosím, ale lepit s ním to plexi, to mám strach, aby ti to pak ve spoji nezačlo pracovat a kit nezačal praskat... :sad:
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

bubanek píše:
drumax píše:
čteš myšlenky...
Čte myšlenky víc lidem... Ty díry tam vypadaji opravdu dost divně a tahokov celkově tam působí jako pěst na oko :oops: Ty díry mohly bejt klidně užší a mohly bejt dokulata, aby vytvářely obrys kruhu.
Dark GunMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dark GunMan »

ten tahokov je to osklvy cerveny nebo ta mrizka?
CPU:Intel i5 4570 3.2GHzMB:MSI Z87-G45RAM:16GBHDD:Kingston SSD 120GB/WD 1TB/WD 640GBGK: --- LCD: 27' LCD PW: ---W CASE: CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690 MS/KB: G402/G15 New
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

mrizka. taky je nejak v rozporu to ze chce cerno-modry case ale dava tam ten cervenej plast (plexi"sklo"?)
DeamonHunter
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DeamonHunter »

OMG jasně že ta mřížka, je fakt EE
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

IkE Blaster píše:mrizka. taky je nejak v rozporu to ze chce cerno-modry case ale dava tam ten cervenej plast (plexi"sklo"?)
Asi ho měl doma, tak ho použil. Vždyť se to nechá přebarvit, néé? :wink:
Dark GunMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dark GunMan »

ach diky...
CPU:Intel i5 4570 3.2GHzMB:MSI Z87-G45RAM:16GBHDD:Kingston SSD 120GB/WD 1TB/WD 640GBGK: --- LCD: 27' LCD PW: ---W CASE: CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690 MS/KB: G402/G15 New
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

2Stoobi:jsem si myslel,že tenhle tahokov máš rád,protože jsi ho dal na Stoobi Tuning 2.0 nebo se pletu?s tím lepením,na to už jsem myslel,že to může pracovat,ale ten silikon neboli Sikaflex není tak pružný jakoobyčejný silikon,co se dává do koupelen.jeslti znáš z vlaků tu výplň mezi sklem a rámem,tak to je ono a už jsem to i testoval(bouchl jsem do toho rukou a díval se,co se stane s tím tmelem a nic,vůbec nic se nestalo,takže můžeš být klidný :wink: )jinak ůžeš mi pls poradit,co by se např dalo ještě udělat s tyma otvorama na nasávání vzduchu v tom plexi?jako mám ještě odřezané 2 záložní stejné kusy pleix jako je tento,takže bych to mohl odlepit a dát tam jiný jinak udělaný a pls ještě radu,jak odstranit např z perforovaného plechu rez,ale myslím i zevnitř tych dír,díky ti moc

2IkE Blaster:to plexi je sice červený plast,ale je neprůhledné,což sice naznamená,že neprosvítne,ale bude nastříkané plničem a potom na něm bude barva,takže nemá šanci prosvitnout

2Sir_-_Death:jj přesně,tahokov se mi válel doma,tak jsem to zkusil ho tam dát a počítal jsem s tím,že ho budu měnit za perforovaný plech nebo něco

2All:jinak v tom plexi ještě budou vyvrtané díry pro vypínač katod,power a reset,nebude jenom tak rovné

jo a ještě,jeslti budu měnit to plexi,tak pls poraďte,jak zatmelit ten kraj,aby jsem se nemusel s tím štvát jako jsem se štval s tímhle tmelením.jinak ten tahokov nebo perforovaný plech,nebo co tam dám bude také nastříkaný na černo,takže to nebude takové výrazné
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak mě se to dřív líbilo, ale i na ST2.0 jsem měl jemnější - tohle je extrém...:) A teď mám raději perforované materiály a nebo ten nejjemnější tahokov (např. GreenMaster).

Ten siliko nevím, přímo s tímhel zkušenost nemám, ale už z toho, že to je silikon mám trošku strach. Pokud to je ten z oken u vlaků, tak tam se dává hlavně kvůli určité pružnosti, aby okno neprasklo, takže i když je hodně pevný, tak prostě měl bych z toho spoje strach.

Otvory - nevím, řešení je spousta - někdo tu i nazanačoval proužky, které by jakoby v krajích naznačovaly kruh - to by třeba bylo řešení. Prostě zrovna tohle mi příjde takové bez nápadu...:(

Na ostranění koroze je nejlepší chemický odrezovač (stojí tuším kolem 70,-Kč) - ten naleješ někde do nádoby, do toho ponoříš ten díl a za hodinku to je čistý...pak to chce jen odmastit a hurá stříkat. Já jsem takhle čistil kovový tahokov, který při manipulaci od rukou jemně zkorodoval - tímhle jsem to nádherně vyčistil a pak stříknul bezbarvým lakem a nádhera...je jak nový.

A co se týká kitování - to prostě pracné bude pořád, to si asi nijak neulehčíš...ale jak tak koukám na ty fotky, tak to plexi vypadá, že je položeno trochu hlouběji než okraje - ty jsi pak zkosenou hranu kitoval, jestli dobře vidím a nevypadá to všude úplně rovnoměrně...na to pozor. Takhle to třeba není tak nápadné, ale jakmile na to hodíš lak (hlavně lekslý), tak to hned vyleze a bude to vypadat příšerně...doporučoval bych se tedy s tím pořádně pohrát...ale nejdřív vymysli ten otvor, ať to nemusíš dělat ještě 100x celý znova... :-D
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

jj díky moc za rady a stím okrajem jsem uvažoval,že to podložím a dám to plexi zároveň s tím okrajem,což by asi vypadalo lépe a lépe by se to tmelilo.a s tím tahokovem mi to připadalo,že máš stejný na ST2.0 :-D ,tak jsem ho tam hodil,ale s tím jsem počítal,že se vám tam nebude líbit,ale zrovna jsme neměl ani jemnější nerezový tahokov ani perforovaný plech,ale perforovaný plech jsem našel u nás doma ve sklepě,tak ho chci zbavit rezi a dát ho tam a ty otvory asi o kousek protáhnu nebo vyřežu kruh(což nebude zrovna lehké) a nějak si s tím pohraju
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

takže jsem se včera dopracoval k úpravě masky a návrh okna do bočnice,zde je foto.jinak dodávám,že jsem podložil kouskama plexi ten větší díl a vyšlo to přesně na okraj :-D

Obrázek

//EDIT:sry za kvalitu fotky,foce s SE W810i,jsme jaksi zapomněl doma foťák :oops:
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No mě osobně to okno příjde bohužel strašný, promiň...ale tenhle tvar je podle mě absolutně bez nápadu. Už jen zakulacé rohy by to neuvěřitelně oživily, ale takhle je to nuda... :cry:
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

to jsem taky čekal :-D a ještě jsem to neřezal,protože jsem čekal hlavně na tvůj názor a jak jsem se na ten tvar díval tak hodinu,tak mi to tak ypřišlo dost dívné,ale navrhoval jsme to před týdnem,akorát jsem to neměl nafocené,tka mě nic nenapadalo.a bude podle tebe lepší dát to plexi zároveň s okrajem?
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

takže po hodně dlouhé době zase update,ale zatím jen slovy.vyřezal jsem okno do vrchu case a chystám se na vyřezání okna do bočnice,ale jelikož chci spíš jen takový decentní mod,tak tvary jsou jednoduché.do bočnice a na vrch potom příjde kouřové plexi a ještě jsem přemýšlel o barvě laku,tak bude oranžový a název modu změněn na orange legend
ChouLu
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ChouLu »

co je to prosimte dole za lemovku na case a kde si ji sehnal? diky
PC: AMD ATHLON X2 7750+BE, 4GB DDR2 800MHz Corsair Twinx,ATI HD4670 1GB,1TB Samsung F1
NTB: Toshiba A210-1AP //Uz nikdy toshibu.K.R.A.M
TV: LCD LG 42LH3000 - FullHD, odblokovane servisní USB
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

na http://www.gumex.cz je to pryžový profil číslo 0535051
Odpovědět

Zpět na „Projekty“