Hele, zrovna si tu skládám PC (takhle úplně od začátku poprve) a zajámalo by mě, kterýma šloubkama či čudlama se to přidělává do caseu?
Těma malejma asi ne, ale teď tu mám 4 dlouhý (tipuju že jo), pak 4 červený umělohmotný podložky (tipuju že patří mezi desku a šroub) a pak tu mám 5 jakýchsi bílých čudlů na jedné straně zobáček a na druhé závit (ty jsou zas na co?).
Dík za rychlou reakci
Naposledy upravil(a) martin.ol dne pon 27. srp 2007, 15:07, celkem upraveno 1 x.
Desku by si správně měl přidělat 6-ti šroubama tzn. ty podložky budou asi na něco jiného a ty bílé čudly jak píšeš by mohlo jít zašroubovat do case a desku na to nacvaknout ale stejně bys měl jednu díru prázdnou a hlavně by to bylo pěkně na prd uchycení a tohle by Gigabyte asi nikdy nevymyslel. Hoď název desky do názvu threadu, třeba seženeš někoho kdo jí montoval já sem bohužel akorát teoretik. A zkus taky juknout do manuálu a pod postel jestli se ti něco neztratilo-je dost divný že bys nedostal odpovídající šroubky
to ste teda odbornici . musis nejdriv i/o zaslepku do casu, potom nasroubovat do plechu distancni sloupky, a desku normalne prisroubujes sroubkama. co to tu zase vymejslite trotlove
BTW zajímavé, že to tu shlédlo cca 95 odborníku na slovo vzatých a nikdo nedokáže napsat blbé 2, 3 věty o tom jak přidělat desku do casu a přitom to už určitě dělali 10x Njn já vím, že jsu blbej a blbejm se neradí...
martin.ol píše:A jo, tož to v tom pytlíčku v casu bylo...
Hmm, tak já to tam tedy zítra zkusím strčit...
No a co by se mohlo stát kdybych je vynechal?
Normálně se koukneš které otvory na plechu v bedně se kryjí s těma co má deska a do tech našroubuješ ty distanční sloupky
pak vložíš do otvoru vzadu na skříni záslepku panelu konektorů kterou jsi měl v balení základní desky
a vložíš desku kterou přišroubuješ šroubkama pod které dáš ty plastové podložky.
Pokud tam ty distanční sloupky nedáš tak se bude deska zadní částí dotýkat skříně a když zapneš PC tak se deska vyskratuje a celé PC pravděpodobně vyhoří
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Ono je velmi nepravděpodobné, že by se někdo takto PC zničil, protože pokud přišroubuješ desku rovnou, tak ti nebudou pasovat konektory do záslepky a nepůjde vložit žádnou PCI(e) kartu, jelikož do toho slotu nedosáhnou.
// i když když se někomu povede narvat USB do FireWire, tak je možný všechno
vlastním základní desku Gigabyte GA-965G-DS3. Bohužel při instlaci VGA ovladaču ze stranek gigabyte mám problem ho vubec nainstalovat píše mi chybu :
"Tento počitač nesplňuje minimální požadavky pro instalaci softwaru. Instalační program bude ukončen"
Bohužel nevím co stím mám dělat, zkoušel sem různé verze z různých stránek ale bezvýsledku. Horší je, že když nainstaluju ovladače ke grafické kratě " Ati Radeon X1950 256mb " tak mám ve hrách jen 60fps a co huř , počítač se pochvilce kousne a dá se restart. Ale při běžné práci v OS vše funguje jak má.
Základní desku sem kupoval z bazaru a sám sem si jí i zapojoval, je možné aby byla chyba zde ?
Specifikace : Intel Core 2 duo E6400
Ati Radeon X1950 256mb
GA-965G-DS3
RAM 2x1 GB DDR2 Kingston 1G-UDIMM
OS Windows XP SP3
VGA ovladač ze stránek Gigabyte? Na co proboha? Vždyť tam už máš tu x1950 ve slotu. Na těhlech chipsetech nelze provozovat integrovanou a diskrétní zároveň. Píše ti to že nesplňuješ minimální požadavky protože tam ta grafika ihmo neni aktivní a to je zcela správně.
To že to máš unstable ,ůže způsobovat tuna faktorů, na to tu máš různá FAQ v různejch sekcích kde co a jak otestovat. Začít by jsi měl zvýšením voltáže do pamětí či snížením jejich frevence.
Byl bych vám nesmírně zavázán kdyby jste mě někam odkázal , poslal link , či nějaky software který mi pomuže otestovat vše co má a pomuže mi vyřešit muj problem, děkuji
Stahni si prime95, tím otestuj CPU (small FFT test), dále si stahni memtest pro windows. Stačí pro windows když ti bootujou. Ten spusť a otestuj s ním paměť (bude třeba spustit vícekrát aby jsi obsáhnul veškerou volnou paměť). A na škodu by nebyl ani HDtune aby jsi viděl jak je na tom disk a Coretemp kterej ti změří teploty (pozor jsou 32-bit a 64-bit verze, stahni tu správnou pro svůj OS).
1) Prime95 http://img713.imageshack.us/img713/7466/prime95.jpg žádný error
2) Memtest žádný error
3) HDtune žádný error ani vadné sektory
4) Coretemp bez zátěže byla a je teplota 40°C se zátěží kolem 70°C
Ještě mě napadlo jestli to nein třeba zdrojem jelikoš mám jen 350W zdroj.
Tak konečně jsem to vyřešil. Byla to naprostá banalita jak jsem očekával, všechno způsobovalo: "čekání na svislé obnovování" musel jsem ho uplně vypnout a fps rázem vyskočili tam kde byly předtím. Žádam o LOCK děkuji