Chcíplá 8800GTX? :(

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

*VIPER*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Chcíplá 8800GTX? :(

Příspěvek od *VIPER* »

Včera se mi stala nemilá věc s mou grafikou (Leadtek 8800GTX) - pustím kompa a během POSTu přes obraz naběhly bílé tečky, to samé v BIOSu a během bootování do Vist, které ale skončilo modrou smrtí. :(
Karta doteď fungovala celkem v pohodě - jediné problémy, které jsem v poslední době zaznamenal bylo padání hry Lost Planet (černá obrazovka, po přepnutí do Vist hláška "Ovladač grafické karty byl resetován..."). Zkoušel jsem ji přesazovat do jiného PCIE slotu, rozebrat PC a složit, přeinstalovat drivery ve stavu nouze, nic nepomohlo - normální boot vždycky skončí modrou smrtí...
Podle mých zkušeností by to mohla způsobovat "odpálená" video paměť - je možné, že chladič nedosedal úplně dokonale a jeden modul se usmažil, ale to jsou mé dohady.
Zdroj by měl být dostatečný (TT Toughpower 750W, je v listu doporučených zdrojů od nVidie), průvan i prostor v case je dostatečný (Gigabyte 3D Aurora 570), kartu jsem nepřetaktovával, když jsem se díval na teploty v RivaTuneru, tak po hodině 3D Mark06 byly těsně pod 80°C.

Karta každopádně půjde na reklamaci, ale zajímalo by mě, jestli se někomu nestalo něco podobného? :(

Tenhle počítač mi byl fakt čert dlužen, nejdřív reklamace RAMek (Corsair), teď grafika a asi půjde i deska (ASUS Striker), protože děsivě "píská"... :evil: :evil: :evil:
pc blazen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pc blazen »

Nejspíš je opravdu po ní, ale radši jí ještě zkus v jinym pc než jí poneseš na reklamaci
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Tak to určitě zamrzí a vypadá to, na smůlu, ale v žádném případě nezanevři na Asus. :wink:

Grafika je jasná, reklamace. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
*VIPER*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *VIPER* »

Jasně, zítra ji ještě prubnu v jiném PC, ale silně pochybuju, že to pomůže, už jsem párkrát podobné symptomy viděl a vždycky to byla grafika...

Nějlepší je, že v životě jsem reklamoval snad jen jednu nebo dvě věci - a to jsem postavil už desítky počítačů ať už pro sebe nebo pro kámoše a příbuzenstvo - no a teď vlastně skoro všechno je špatné, paradoxně jsem si poprvé chtěl udělat radost a koupil hi-end HW... :(
nikl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikl »

Měl jsem hodně podobný problem a nakonec to bylo grafarnou, kterou jsem v alfacompu vyreklamoval za 4 dny, prestoze jsem ji posilal pres pul republiky :D
"Vědění je moc. Můžeme tolik, kolik známe." F. Bacon
*VIPER*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *VIPER* »

No já taky tak na 99% sázím na grafárnu, ale podle zkušeností se připravuju na měsíc bez kompu... :( Nekupoval jsem to přes net a ty paměti byly na reklamaci 3 týdny... :(
Ještě že mám notebook, i když na něm si zas tak moc nezapařím...
djstudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djstudio »

8800GTX reklamovat ze odesla to ti teda nezavidim.Urcite ji dat jeste nekam jinam kde je taky silnej zdroj.Pak mozna do toho sveho komplu dat na zkousku nakou treba nV 7600 a zkusit co to dela jestli to neni nahosou necim jinym - pro jistotu.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
Raoul Duke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Raoul Duke »

grafiku zkus jinde a uvidíš, ale do tý desky bych už nic nestrkal! to že píská ti musí na reklanaci uznat a podle toho že v ní něšla ani ram bude asi zdrojem všech problémů právě deska => může lehce odrovnat i tu další grafiku a to byl fakt pech...
Jen další blázen, v bláznivém království.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

V práci jsme měli několik grafik,co měly stejné problémy jako ty s GTX...vše musely na reklamaci. Blikání,tečky,pruhy atd... i v BIOSU...jen reklamace bohužel:( Hodně štěstí u ní
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
*VIPER*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *VIPER* »

No jak už jsem psal, v jiném PC to zkusím, nejsem taková lama, abych nevěděl co dělat - zvlášť když se počítačema živím. Ty RAMky byly v háji od začátku (jeden modul v kitu) a co jsem se dočetl v threadu o Strikeru, tak ta deska občas někomu taky píská, ale takovou show co předvádí ta moje deska např. při 3D Marku, to je hotová symfonie... :D

Takže asi až ponesu na reklamaci grafiku, tak vezmu i desku - stejně budu muset čekat, navíc pak bych se mohl dočkat, že ta deska zdechne úplně a budu zase v ... :sad:

Jen se obávám jak se na to budou tvářit, protože jsem to kupoval u jedné firmy, ale nikdy jsem s nimi neměl problémy, tak by to mělo být OK.
*VIPER*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *VIPER* »

Takže potvrzeno - zkoušel jsem ji dneska v práci a je fakt mrtvá. Zjímavé je ale to, že napoprvé najela bez teček až do Windows, nainstalovaly se ovladače a 3D Mark, ale po restartu už tam tečky byly a v zápětí i modrá smrt...

Asi se tam fakt něco přehřívá. No nic, zítra jde na reklamaci... :sad:
Oi!@n
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oi!@n »

*VIPER* píše:No jak už jsem psal, v jiném PC to zkusím, nejsem taková lama, abych nevěděl co dělat - zvlášť když se počítačema živím. Ty RAMky byly v háji od začátku (jeden modul v kitu) a co jsem se dočetl v threadu o Strikeru, tak ta deska občas někomu taky píská, ale takovou show co předvádí ta moje deska např. při 3D Marku, to je hotová symfonie... :D

Takže asi až ponesu na reklamaci grafiku, tak vezmu i desku - stejně budu muset čekat, navíc pak bych se mohl dočkat, že ta deska zdechne úplně a budu zase v ... :sad:

Jen se obávám jak se na to budou tvářit, protože jsem to kupoval u jedné firmy, ale nikdy jsem s nimi neměl problémy, tak by to mělo být OK.
Asi to sem moc nepatri, ale co se tyce piskani strikera, tak mu zkus nahulit poradne pameti. Ja do nich peru 2.3V a je po piskani.

//edit: preklepy
Macbook Pro 13 2020 | i5 / 16 /512
JARRAKIM
Nováček
Nováček

Příspěvek od JARRAKIM »

Ahoj.....je fakt že tyhle grafiky při zátěži nehřejou ale pečou....koupil sem vodní blok od ZALMANA a grafika pri zátěži má 38 stupňů. Faktem je ale zě je potřeba mít dobře promyšlené a vyřešené chlazení (vodní okruh)
JARRA
JARRAKIM
Nováček
Nováček

Příspěvek od JARRAKIM »

Ahoj.....je fakt že tyhle grafiky při zátěži nehřejou ale pečou....koupil sem vodní blok od ZALMANA a grafika pri zátěži má 38 stupňů. Faktem je ale zě je potřeba mít dobře promyšlené a vyřešené chlazení (vodní okruh)
JARRA
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

JARRAKIM píše:Ahoj.....je fakt že tyhle grafiky při zátěži nehřejou ale pečou....koupil sem vodní blok od ZALMANA a grafika pri zátěži má 38 stupňů. Faktem je ale zě je potřeba mít dobře promyšlené a vyřešené chlazení (vodní okruh)
JARRA
38°C v burne na 8800GTX nemôžeš mať :roll:

EDIT - beriem späť, pokiaľ máš 6 highend radiátorov ako Kinomaniak tak to možné bude, ale za akú cenu...
Naposledy upravil(a) barco dne pát 21. zář 2007, 09:29, celkem upraveno 2 x.
.
JARRAKIM
Nováček
Nováček

Příspěvek od JARRAKIM »

38°C v burne na 8800GTX nemôžeš mať ani s vodníkom snov :roll:[/quote]

není vodník jako vodník, když máš průtok 500 litrů za hodinu na jeden komponent tak jo......apropo...malinko tomu rozumím.....16 let skládání komplů a konfigurací....:)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

JARRAKIM píše:
není vodník jako vodník, když máš průtok 500 litrů za hodinu na jeden komponent tak jo......apropo...malinko tomu rozumím.....16 let skládání komplů a konfigurací....:)
taky se mi to zda nak malo kolik mas vymeniků?
nech shvalne cyklovat ten test s bludickama v 06 aspon hodinu a urcite to vyleze nekam k 45-50°C :)
Kinomaniak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kinomaniak »

No nevím,co má za sestavu,ale možné to je,já mám max.39C a to při 690Mhz na jádře,v klidu to sleze za cca 15min. na 36.Těch 39C je po hodinách hraní např Lost Planet,Oblivion atd,měřeno Riva a Everest
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
*VIPER*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *VIPER* »

Takže mi konečně vrátili kartu z reklamace. Byl jsem trochu na rozpacích, protože mi řekli (podle očekávání), že mi kartu vyměnili, ale ta "nová" je plná prachu a je taková opatlaná.

No ale hlavní věc je, že funguje...

Vodníka na ni dát chci, ale zatím jsem ještě nesehnal nějaký lepší blok...
JARRAKIM
Nováček
Nováček

Příspěvek od JARRAKIM »

Výměník mám jeden ale pořádnej ono taky záleží i na tom jak dobře je větraná skřín..mám to v TAI-CHI od TERMALTHAKE....ta skříň je opravdu velice dobrá a je vidět, že u návrhu této skříně někdo trochu přemýšlel...Je ale taky potřeba to trošku upravit na míru - myslím toho vodníka...nepatří to sem ale od malička mám rybičky a výroba filtrů a vodních okruhů se potom hodí i sem:).. je potom fakt hračka sestrojit pořádné chlazení s výkonou pumpou.....jen to chce čas a peníze
JARRA
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“