Problem se spustenim X v Mandriva

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
Macyn
Nováček
Nováček

Problem se spustenim X v Mandriva

Příspěvek od Macyn »

Zdravim zacnu od zacatku mam takovy stary PC no driv sem na nem mel mandrivu 2007 a nejak se me pokazila nesedeli nejake soucty v adresarove strukture asi tim ze sem do toho hrabal z win :oops: no ted sem ho po delsi dobe pustil a nejak sa me to podarilo rucne opravit pac ta utilita co to kontroluje to opravit nechtela no to sem nejak vyresil tak to chce reboot a ted vymenil sem monitor za starsi pac komp mam novy a ten stary sem dal stranou az ted sem na nej sahnul no proste to slo z 19"lcd na 14" crt no a ted kdyz se chci dostat do Xek tak se me zobrzi jen rozmazane cmaranice no a potreboval bych se dostat do kozole nejak abych mohl xconf<--- to me pomohlo u slaxu teda nebo neco takho jenze zaboha nevim priznam se sem lama kdo mi pomuze? :wink:
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Skús kombináciu ctrl+alt+f1.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Macyn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Macyn »

Tak sem se dostal do konzole zalogoval po zadani xconf nic nedela tak kdyz dam start X vyhodi to tohle:
....

Fatal error:
Server is alredy active for display 0
If this server is no longer running, remove /tmp/X0-lock (ktey sem teda s pomoci MC nenašel :( ) and starting again.

Xlib: connection to ":0.0" refuse by server.
Xlib: Invalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 key
giving up

Xinit: unable conect to X server
Xinit:No such process (errno 3). Server error.
Nejaký napad?
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Jedine ručne editovať pomocou nano súbor /etc/X11/xorg.conf a tam si umažeš tie nevhodné rozlíšenia. A start x ti nepôjde potom čo si dal ctrl+alt+f1 pretože to nevypína X Server a dva spustené mať nemôžeš, možeš sa doňho kedykoľvek vrátiť pomocou ctrl+alt+f7.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Macyn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Macyn »

no nejak sem nasel a smazal ten X0-lock vadi to necemu?
no jinak uz me to taky doslo ze to nepude spustit kdyz uz ho mam jednou spusteny ty Xka. mrknu na ten konfugurak a dam vedet lesti to pomohlo.
Macyn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Macyn »

Zdravim tak sem to nejak pomenil caranice se hodne zmenily ale problem je zhruba stejny a nejvetsi problem je ze nevim jak upravit v tom konfiguraku frekvence horizontalni a vertikalni neexistuje nejaky prikaz ktery by znovu nadetekoval monitor a vytvořil ten konfigurak novy?

navic ta stara frekvence byla 1440X900 @ 60 na DVI
a ted muzu dat max 1024x768 @ 60 na analogu
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

No ak som dobre našiel tak by sa o to mal postarať príkaz

Kód: Vybrat vše

XFdrake
mám to odtialto
Obrázek
Macyn
Nováček
Nováček

Příspěvek od Macyn »

Tak sem to nejak rozchodil prikaz castecne pomohl ale furt to bylo rozmazane :(
pak me napadlo to prepojit ten monitor na digital pres redukci DVI/sub
Proble, se castecne vyresil ale jeste ma nejake problemy s rozlisenim:(
jedu maximalka 832x624 @ 75 ale to si myslim ze je na tu 14max jedine ze bych chtel jet
1024x768 @60 ale tuhle volbu tam nema.mozna nainstalovani driveru by mohlo pomoci ale zas mit 60hz vyblikane oci nevim :oops:

Jinak vrele diky Josko
muzes to klidne lock :wink:
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Pozri do /etc/X11/xorg.conf a keď tam nebude tak si tam 1024x768 pridaj a môžeš vyskúšať, mho by to mal ten 14" zvládnuť ja mám doma podobný a zvláda to.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“