Odlučnovací materiál

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Tireur
Nováček
Nováček

Odlučnovací materiál

Příspěvek od Tireur »

cau, potreboval bych poradit, potrebuju sehnat nejlepsi material na odhlucneni, mam middle tower a rad bych ten case pokryl tak, aby to melo smysl a bylo to nejak vzhledny... poradite mi nejakej presnej produkt? rad bych se vesel do 400,-
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

jehlankovej v hudebninach
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Naposledy upravil(a) M4r1hu4n3 dne čtv 30. srp 2007, 10:58, celkem upraveno 2 x.
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Mylím že je to spíše thread do vedlejší sekce Chlazení kde se řeší i odhlučnění a tam se to dost řeší jinak hodně dobrý je tento Thermaltake Dampening Kit http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00073568
obsahuje dvojici velkých hrubších plátů a dvojici jemných malých plátů,účinnost dobrých -25dB 8-)
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

Pro nenáročný aplikace postačí vhodně střižená karimatka, třeba v několika vrstvách.

Pokud si trochu náročnější, zkus se optat někde kde dělaj autohifi a podobný kraviny, sice na tom nebude logo překupníků Thermaltake, ale fungovat to bude.

Ale bejt tebou, kouknu se sem: http://www.vestin.cz
Sicco2 píše:účinnost dobrých -25dB 8-)
Jó, kéž by napsali na jaký frekvenci...
DeamonHunter
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DeamonHunter »

Jó, kéž by napsali na jaký frekvenci...

jóó to by si pak nikdo nekoupil :-D :lol:
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

ale zas bej jak sou ty karimatky tluste,mě šlo hlavně o tlouštku když sem si to já kupoval a todle je fakt dobre ani se v tom nezachytava prach.A 350 Kc za 4 kusy neni zas tolik na to že to je Thermaltake
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sicco2 píše:A 350 Kc za 4 kusy neni zas tolik na to že to je Thermaltake
Bude to nějakej Shenzhen Twing Ťao, Thermaltake je jen logo na krabici :D

Nevím co vadí na tloušťce, měl sem v pc 3cm vrstvu a v pohodě :?

Ohledně ceny...našel na fóru někoho, kdo na Vestin odkazoval: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 27#6840127 ...450Kč/m2 IMHO docela de. Schválně si spočítej, kolik m2 je toho Thermaltake A2384 Dampening Šitu :roll:
Navíc si to můžeš nařezat jak chceš a nejsi odkázanej na to, kolik nějakej Číňan myslel, že budeš průměrně potřebovat :D
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

no je to nějakejch 0,75 m2 ale o to nejde jde o ten material neni to nejaky molitan nebo neco je to takova malo porezni penova deska z jedne strany samolepici

//Stoobi - přesun z CM
Tireur
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tireur »

o to mi prave slo, jestli mi ten kit od thermaltaku vystaci na celej case, aby to melo nejakou efektivitu...
jo a kolik by mi asi stacilo m2 na mid tower?
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Třeba od toho Thermaltaku maš 2 kusy na obě bočnice a 2 kusy na dno a strop.Můžeš to nalepit třeba jinam...
Tireur
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tireur »

Sicco2 píše:Třeba od toho Thermaltaku maš 2 kusy na obě bočnice a 2 kusy na dno a strop.Můžeš to nalepit třeba jinam...
400x350x4mm .. a to mi jako vystaci na bočnici? 35 cm? to je malo, ne? ja tam ted sice budu mit plexi, ale stejne... jo a kdyz se to odhlucnuje, tak nebylo by lepsi kdyby to bylo i na zbylejch 2 stranach?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to sicco2: nj, ale co ti je platny ze ta srajda od Tt je uplne k nicemu.tlumi to maximalne tak prd. nic vic :wink:
Tireur
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tireur »

Flegy píše:to sicco2: nj, ale co ti je platny ze ta srajda od Tt je uplne k nicemu.tlumi to maximalne tak prd. nic vic :wink:
tak mi porad, prave proto sem se ptal, co je nejlepsi, aby to melo nejakej efekt
pEeLL
Nováček
Nováček

Příspěvek od pEeLL »

jina odhlucnovaci materialy maji i v gumexu. maji tam celkem hodne velky vyber toustek. prodava se to tusim 2x1m. z jedne strany samolepici. ceny tusim od 400kc

ale pokud chces tichy pc kup si raci tiche vetraky, lepsi chladice a soucastky co min hrejou
DFI Blood Iron P35-T2RL | Intel E2180 @ 3Ghz | Kingston 4x2GB 800Mhz | Nvidia 8800GT | 2xWD 500GB AAKS | Enermax Liberty 400W | Antec P182SE | Altec Lansing CS21 | HP 2475w
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pE eLL píše:ale pokud chces tichy pc kup si raci tiche vetraky, lepsi chladice a soucastky co min hrejou
To je sice fakt, ale i odhlučnění bedny má velkej vliv. Navíc jen těžko by člověk sháněl třeba 8800, která netopí. Holt vždycky to nejde.
Tireur
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tireur »

pE eLL píše:jina odhlucnovaci materialy maji i v gumexu. maji tam celkem hodne velky vyber toustek. prodava se to tusim 2x1m. z jedne strany samolepici. ceny tusim od 400kc

ale pokud chces tichy pc kup si raci tiche vetraky, lepsi chladice a soucastky co min hrejou
kupuju vetraky, ktery maj nizkej hluk, to je jasny, ale chci to jeste vyplepsit prave timhle materialem...

a kdyz jste psali o tom Vestinu, ma s tim nekdo zkusenosti?
Tireur
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tireur »

jo a neni treba Akasa lepsi nez Thernaltake?

http://www.alza.cz/izolacni-hmota-akasa ... d56123.htm

a co treba narezat to z tohohle: http://www.eo.cz/TGOS015111-silentmaxx- ... 0x2mm.html

? jo jinak dik za help
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tireur píše:jo a neni treba Akasa lepsi nez Thernaltake?
Tohle fakt neřeš. To je jako si koupit v tuningšopu cedulku tahokovu za 500Kč, i když všude jinde se to prodává na metry. Prostě békovina, odhlučňovací materiály byly vymyšlený dávno před počítačema a používaj se i v mnohem náročnějších aplikacích. Takže jedinej důvod, proč koupit Tt/Akasu, je natištěný logo. Jinak to sou u mě prachy vyhozený za šmejd s běžnou prodejní cenou maximálně 100Kč/m2 :roll:

Šel bych cestou toho Vestinu. Už samotná 2mm vrstva AMS folie má prej 3,5kg/m2, na to ještě 8mm vrstvu STRUTO a samolepící vrstvu (viz Samja, na kterýho odkazuju vejš) a si vysmátej...za 450Kč/m2 (pokud nehejbali s cenama). Což je podle mě ultimativní. Asi to tak taky vyřeším.
A pokud máš v bedně okno, dá se objednat verze s Al folií, což je ještě neokoukaný, resp. sem to u nikoho v PC neviděl...a to se cení :D
Tireur
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tireur »

Sleepy.664 píše:
Tireur píše:jo a neni treba Akasa lepsi nez Thernaltake?
Tohle fakt neřeš. To je jako si koupit v tuningšopu cedulku tahokovu za 500Kč, i když všude jinde se to prodává na metry. Prostě békovina, odhlučňovací materiály byly vymyšlený dávno před počítačema a používaj se i v mnohem náročnějších aplikacích. Takže jedinej důvod, proč koupit Tt/Akasu, je natištěný logo. Jinak to sou u mě prachy vyhozený za šmejd s běžnou prodejní cenou maximálně 100Kč/m2 :roll:

Šel bych cestou toho Vestinu. Už samotná 2mm vrstva AMS folie má prej 3,5kg/m2, na to ještě 8mm vrstvu STRUTO a samolepící vrstvu (viz Samja, na kterýho odkazuju vejš) a si vysmátej...za 450Kč/m2 (pokud nehejbali s cenama). Což je podle mě ultimativní. Asi to tak taky vyřeším.
A pokud máš v bedně okno, dá se objednat verze s Al folií, což je ještě neokoukaný, resp. sem to u nikoho v PC neviděl...a to se cení :D
vypada to zajimave, psal jsem jim mail o dalsi informace o tom materialu, docela me to zajima... i jakou ma barvu a hlavne jak drzi teplo...
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“