Nová PC sestava - sestaveno, ale problém s oživením
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Drakechy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Nová PC sestava - sestaveno, ale problém s oživením
Zdravím, sestavil a prvotně jsem zapnul tuto novou PC sestavu:
LG SuperMulti GSA-H55L OEM černá
Noctua NH-U12F
Thermaltake VG6000BWS Soprano RS100
Western Digital Raptor WD1500ADFD
Asus P5K Deluxe Wifi-AP - Intel P35
Tagan TG800-U25 Dual Engine 800W
Intel Core2 Duo E6850 3GHz 4MB 1333MHz 775pin BOX
Patriot DIMM 4096MB DDR II 800MHz PDC24G6400ELK
Asus EAH2900XT/HTVDI/512M 512MB, PCI-E
hned po tom jsem zmáčkl >Del< pro nějakej prvotní setup, tam si to projelo všechny komponenty a ty byly v pořádku, pod tím byly ale 2 položky kvůli kterým ta sestava asi nejela dál:
1. chybová hláška byla tato: Intel CPU u(micro)Code loading error (co sem hledal, tak by to měl vyřešit novější BIOS - to ale asi až v pozdější fázy SW instalace, do BIOSu jsem se ještě ani nedostal `)
2. chybová hláška byla tato: No IDE master H.D.D. detected (za prvý tam nemám žádnej IDE HDD, ale jen ten SATA Raptor - ale zkoušel jsem tam dát jeden IDE HDD ze starýho PC a nic, to samý. Možná sem měl udělat něco s jumperama na něm, ale i tak mě zaráží proč to hledá nějakej IDE master HDD!?)
...nesestavuju poprvý, ale poprvý takhle oživuju, takže bych byl moc rád za nějakou pomoc, tnx.
LG SuperMulti GSA-H55L OEM černá
Noctua NH-U12F
Thermaltake VG6000BWS Soprano RS100
Western Digital Raptor WD1500ADFD
Asus P5K Deluxe Wifi-AP - Intel P35
Tagan TG800-U25 Dual Engine 800W
Intel Core2 Duo E6850 3GHz 4MB 1333MHz 775pin BOX
Patriot DIMM 4096MB DDR II 800MHz PDC24G6400ELK
Asus EAH2900XT/HTVDI/512M 512MB, PCI-E
hned po tom jsem zmáčkl >Del< pro nějakej prvotní setup, tam si to projelo všechny komponenty a ty byly v pořádku, pod tím byly ale 2 položky kvůli kterým ta sestava asi nejela dál:
1. chybová hláška byla tato: Intel CPU u(micro)Code loading error (co sem hledal, tak by to měl vyřešit novější BIOS - to ale asi až v pozdější fázy SW instalace, do BIOSu jsem se ještě ani nedostal `)
2. chybová hláška byla tato: No IDE master H.D.D. detected (za prvý tam nemám žádnej IDE HDD, ale jen ten SATA Raptor - ale zkoušel jsem tam dát jeden IDE HDD ze starýho PC a nic, to samý. Možná sem měl udělat něco s jumperama na něm, ale i tak mě zaráží proč to hledá nějakej IDE master HDD!?)
...nesestavuju poprvý, ale poprvý takhle oživuju, takže bych byl moc rád za nějakou pomoc, tnx.
- PzKpfw VI Tiger
- Začátečník

To asi bude tím BIOSem na desce. Nedomluví se s novým C2D a bude to potřebovat nový BIOS. Asi si budes nekde muset sehnat "starší" C2D, spustit to s tím, nahodit nový BIOS a pak dát E6850.
//Edit.
Nebo nějak jinak flashnout bios, ale nic mě nenapadá.
Tady o tom něco je.
http://forum.ncix.com/forums/index.php? ... t_id=24495
Tak podle návodu by to mělo jít z Flash disku. Tak to zkus. Je to v návodu k desce.
//Edit.
Tady o tom něco je.
Tak podle návodu by to mělo jít z Flash disku. Tak to zkus. Je to v návodu k desce.
- Drakechy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Zkusím to, dík. Ale stále ještě nevim co s tou hláškou "No IDE HDD master" `( Je ale možný že to taky vyřeší ten aktualizovanej BIOS.PzKpfw VI Tiger píše:To asi bude tím BIOSem na desce. Nedomluví se s novým C2D a bude to potřebovat nový BIOS. Asi si budes nekde muset sehnat "starší" C2D, spustit to s tím, nahodit nový BIOS a pak dát E6850.
//Edit.
Tady o tom něco je.
EDIT: Nj, ale víš že se nedostanu ani do BIOSu, prostě to skončí u detekce komponent, který sou všechny OK, detekuje to jak CPU tak ten SATA disk, ale sou tam právě ty dvě chybný hlášky a nepošle mě to dál - kde by měl být BIOS. Takže nevím jak vůbec flashnout ten BIOS `(
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no a nemas nahodou mechaniku danou na slave a deska pak posti tuto hlasku, i kdzy by nemela.
Procak by mela normalne vzit a napsat jen ze ho nezna,po preinstalaci biosu by ti jej mela i napsat,
JInak jak se chova je hodne divne,odpoj toho raptora,nechej jen mechaniku a dej jednu pamet a pokus se to zapnout znova
Procak by mela normalne vzit a napsat jen ze ho nezna,po preinstalaci biosu by ti jej mela i napsat,
JInak jak se chova je hodne divne,odpoj toho raptora,nechej jen mechaniku a dej jednu pamet a pokus se to zapnout znova
....ze by to byl MELOUN
- Drakechy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Asi myslíš HDD mechaniku, no to vůbec nevím kde jí mám (jestli MASTER nebo SLAVE, ale tam se to ptá po IDE, ne po SATA masteru). Do BIOSu se vůbec nedostanu a jumpery, se kterýma bych mohl nějak machinovat na tom raptoru nevidím.Lord píše:no a nemas nahodou mechaniku danou na slave a deska pak posti tuto hlasku, i kdzy by nemela.
Teď sem ale teda vyzkoušel odpojit ten Raptor a hlásí to už jenom jedu chybovou hlášku, a to "Intel CPU u(micro)Code loading error" a dál mě to nepustí, jen F1 to resume. S tím se asi nedá nic dělat, jedině fakt to rozjet s jiným CPU které k dispozici teda nemám - asi to budu muset někam dát no, což mě sere kvůli takový <>čovině `(
- PzKpfw VI Tiger
- Začátečník

Ten Raptor jumper mít nemusí, ale 100% má volbu Master, slave atd.
Když se podíváš na tenhle obrázek, tak vedle molexu jsou 2x4 koliky. To je ono.
http://www.westerndigital.com/global/im ... A_AHFD.jpg
- Drakechy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
No ty tam jsou, ale co s nimi? Tváří se jako kdyby se do nich mělo něco zasunout, ale nic co by to mělo být sem nenašel...PzKpfw VI Tiger píše:Ten Raptor jumper mít nemusí, ale 100% má volbu Master, slave atd.
- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jumprovat na SATA disku master slave?
Chlapci preco sa to vola asi serial ata.....
hlavne tam nic nejumpruj na tom disku, jediny jumper s akym som sa stretol pri sate je limit na Sata 150...
hlavne tam nic nejumpruj na tom disku, jediny jumper s akym som sa stretol pri sate je limit na Sata 150...
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
- PzKpfw VI Tiger
- Začátečník

- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mozno to bude nejaka zahadna nekompatibilita disku... nech tam da novy bios a uvidi. Ak to nepomoze tak nech ho vyskusa strcit do ineho SATA portu, neviem ci ta MB nema nieco ako Raid Sata a ci to nestrcil tam... Jedine skusat.
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
- Drakechy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Kluci, do BIOSu se k***** nedostanu... myslím že jediná hláška která mi tomu brání je právě: Intel CPU u(micro)Code loading error, když vypojím ten HDD.Guli píše:mozno to bude nejaka zahadna nekompatibilita disku... nech tam da novy bios a uvidi. Ak to nepomoze tak nech ho vyskusa strcit do ineho SATA portu, neviem ci ta MB nema nieco ako Raid Sata a ci to nestrcil tam... Jedine skusat.
//stano - prosím bez nadávok
- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Drakechy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- PzKpfw VI Tiger
- Začátečník

- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
...nehovoriac o tom ze mu to pise F1 to resume, cize das F1 a ides dalej ... a ak by aj nie tak potom ten flash z USB. Kazda lepsia Asus doska to ma, neraz som to takto flashoval. Len keby niekto cital navod. Vobec je otazne preco si to nedal poskladat vo firme ked to nevie rozbehat.... pri cene komponentvo ktore tam ma je to smiesna suma....
- Drakechy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Škoda, to nevyšlo. Nahrál sem na flashku ten BIOS (P5K-ASUS-Deluxe-0501.ROM) a strčil do USB, zezačátku je logo + že můžeš něco s tabem a del že se dostaneš do setupu (tam to jen vypíše že je všechno ok a tu chybu s CPU).Guli píše:nahraj si najnovsi bios na USB kluc a pri starte stlacaj ALT+F2, zeby som to mal zas z navodu?
- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Drakechy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, když myslíš. Myslím že to mám trochu specifičtější, potom ta firma tam měla nějaký technický problémy a bylo by to tak do týdne přinejhorším a to sem nemohl čekat, dále mám praxi (poskládal sem si to sám) atd. Budu zkoušet a potom se na to vys*ru a předám to jinam.Guli píše:stlacaj tu kombinaciu este predtym, to s tym TABom je aby ti zmizlo to fesne fullscreen logo. Preluskaj si manual, alebo to daj poskladat niekomu kto to vie
- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
prepac, ale zatial si to fakt iba poskladal, srubky dokaze zatocit aj simpanz, tak mi tu netlac aku mas prax....
... budes to skusat az kym im to nedas a oni na to budu mat 30 dni zo zakona a to je viac ako jeden tyzden...
Sorry, ale si lamer
... budes to skusat az kym im to nedas a oni na to budu mat 30 dni zo zakona a to je viac ako jeden tyzden...
Sorry, ale si lamer