Nastavení DNS či tak nějak

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nastavení DNS či tak nějak

Příspěvek od martin.ol »

No jak již jsem tu nedávno naznačoval, tak se zabývám tím, abych uvedl do běžného života jeden server.

Sestavil jsem ho, dostal jsem do něj OS (Mandriva 2007.1), spustil pár deamonu (Apache, PHP, MySQL, SSH, FTP, ShoutCast, Named...).

A teď mám před sebou úkol, se kterým bych potřeboval píchnout, většinu z toho dělám poprve na přizpění odborné literatury a internetu, s konfigurací DNS. Resp. Co kde nastavit aby se mi doména aaaradio.cz navázala na 88.146.149.60? Tuším, že budu muset něco napsat do /etc/host či tak nějak a dohnat active aby mi nastavili moje DNS :roll: :?

Poradí někdo, pokud možno podrobně a spisovně?

//edit Wilik - presun ze smetiste
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Najdi v administraci Active změnu DNS záznamů, a u záznamu "aaaradio.cz" typu "A" bude nějaká IP, tak ji přepiš. (ta ip bude pravděpodobně na "stránky se připravují" atd ...)

může to vypadat nějak takhle :
Obrázek
martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.ol »

Díky za snahu, nicmeně já nechci vědět co mám udělat na active (to je zhruba jediný co vím přesně). já chci vědět co mám nastavit na tom servru?

Alias když mám normálně domenu u active a hosting u vshosting.cz, tak vshosting něco nastaví a já pak řeknu active, aby si nastavilo DNS na ns1.vshosting.cz atp. A já potřebuji zjístit ty kroky co dělá ten vshosting, páč jsu momentálně v jeho pozici 8-)
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.ol »

Nikdo netuší? Nikdo nemá páru o DNS?

Tož jsem se po dlouhém studiu pustil do konfigurace DNS...

Do named.comf jem napsal zone "aaaradio.cz" {type master file "aaaradio.cz"}; a založil jsem soubor named.aaaradio.cz
$TTL 604800
@ IN SOA aaaradio.cz webmaster.netjedna.cz. {
2007090301 //Identifikacni cislo RRMMDDporadi
10800 //Obnovovaci­ frekvence
1800 //Opakovani pokusy
1209600 //Expirace tabulek na sec. serveru
604800 //Doba po ktere prohlasi­ sec. server pozadavek neplatny
};

IN NS ns.aaaradio.cz. //NameServer
IN MX 10 mail.aaaradio.cz. //Mail

ns IN A 88.146.149.60 //Zaznam typu A
mail IN A 88.146.149.60

www IN CNAME ns
A teď se táži zda si myslíte, že je to udělaný dobře?

BTW má tam být IP toho stroje nebo brány, či jaká? :roll:

Jo a jak to je s NameServerama pro active? To jim tam mám nadiktovat IP DNSek nebo si musím nějak založit ns1.aaaradio.cz atd?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“