Jakou rychlostí vypalovat ?
- Camelleon
- Začátečník

Jakou rychlostí vypalovat ?
Jakou rychlostí je nejlépe vypalovat filmy DiVx na DVD ?? Budu je pak přehrávat na stolním i přenosném přehrávači. Jaké médium je vhodnější DVD plus - nebo DVD mínus? díky za rady.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Obecně bývají DVD+R spolehlivější, a podle některých je jeden formát vhodnější na data a druhý na video, podle mě je to víceméně jedno... rychlost ti nikdo neporadí, to musíš sám otestovat na své vypalovačce a médiích. Mně se na mém Lite-Onu SHM-165P6S osvědčila rychlost 6x (podle testu kvality pomocí Nera nebo KProbe). Obecně se říká, že dobrá média jsou Verbatim a Imation (Taiyo Yuden nepočítám), ale sám mám dobré zkušenosti taky s TDK (DVD+R 16x). Sice jsem měl jeden balíček deseti, ale všechny jsem pálil na 16x a kvalita perfektní, na Verbatimky musím pálit 6x, jinak je můžu vyhodit...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Surgical
- Začátečník

-
- HacIPex
- Začátečník

-
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Já na ně vypaluju 16x filmy a dokonce ty DVD pak přechroustá i PS2, což je u mě jakýsi test kvality.Lukfi píše: na Verbatimky musím pálit 6x, jinak je můžu vyhodit...
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
já jsem kdysi viděl nějaký test a tam tohle tvrzení vyvrátili, paradoxně nejkvalitnější byly střední rychlosti... ale jak říkám, u každé mechaniky to může být jinak, např. moje Lite-Onka vypaluje lépe 16x než 8x.H@A píše:dalo by se rici, ze cim pomaleji, tim kvalitneji, ale neber to doslova
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak aby ti to i stíhal počítač...nevím,jaký máš,aby pak nebyly chyby.Na CDR hard je mraky testů,tak se můžeš najít svou vypalovačku a podívat se,jak ji sluší která rychlost
http://cdrhard.cz
http://cdrhard.cz
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- Aspon
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Moje zkušenosti jsou takové, že na většinu dnes prodávaných médií je nejlepší pálit 8x. U menších rychlostí narůstá paradoxně počet PI chyb, u větších rychlostí může být problém ke konci disku, i když to se už moc nestává.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
- Maxtor
- Začátečník

-
No tohle je samozrejme pravda.. cim pomaleji, tim kvalitneji je zazity dogma z dob Audio CD.. co se tyce vyroby disku, napr. 16x media jsou delany s ohledem na 16x paleni.. palit na ne napr. 1x potom prinasi daleko horsi vysledky..Lukfi píše:já jsem kdysi viděl nějaký test a tam tohle tvrzení vyvrátili, paradoxně nejkvalitnější byly střední rychlosti...H@A píše:dalo by se rici, ze cim pomaleji, tim kvalitneji, ale neber to doslova
Obecne byvaji potom vysledky nejvyrovnanejsi v polovine rychlosti media..
- Muad'Dib
- Červená karta

-
- Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ
Hm, myslím, že zde existuje i vhodnější sekce pro tento dotaz...
Podívej se sem a přečti si to celé, tedy zejména tu 2. 1/2:
Kvalita zálohovaných dvd
Podívej se sem a přečti si to celé, tedy zejména tu 2. 1/2:
Kvalita zálohovaných dvd
- Camelleon
- Začátečník

chci si archivovat data na DVD, konkrétně hudbu v MP3 a FLACu. Může vypálení na DVD nějak ovlivnit slyšitelně kvalitu nahrávky?? a jakou mám jistotu, že bude DVD čitelné třeba za 5-10let ??? nerad bych o ty data přišel! můžete mi dát nějaké rady jak archivovat data (mp3, flac) na DVD ??Lukfi píše:Obecně bývají DVD+R spolehlivější, a podle některých je jeden formát vhodnější na data a druhý na video,
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Camelleon
- Začátečník

- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
CD vypaluji 16x, DVD 6X, vypaluji jen na Verbatim, těch pár minut navíc mě nezabije, když vypaluji tak nesedim u pc a dělam něco jiného, nijak mě to neomezuje ani nezdržuje
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já pálim filmy 4x (Verbatim 16x DVD+R) - dle Nera speed do 1% chyb.
Data 6-8x taky na Verbatim +R - chyby asi 2%. (ty žluté)
Občas se mě dostane do ruky DVD které je na konci (5-10% od konce) absolutně "zničené" (pravděpodobně kombinace debilní palírny a vysoké rychlosti) a nedá se z něj přečíst ani H...
Data 6-8x taky na Verbatim +R - chyby asi 2%. (ty žluté)
Občas se mě dostane do ruky DVD které je na konci (5-10% od konce) absolutně "zničené" (pravděpodobně kombinace debilní palírny a vysoké rychlosti) a nedá se z něj přečíst ani H...
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
- Arm0r!
- Začátečník

-
Re: Jakou rychlostí vypalovat ?
Idzy píše:Jakou rychlostí je nejlépe vypalovat filmy DiVx na DVD ?? Budu je pak přehrávat na stolním i přenosném přehrávači. Jaké médium je vhodnější DVD plus - nebo DVD mínus? díky za rady.
DVD-R je vhodné vypalovat rychlostí 4-8, poté je zaručena kvalitně vypálených dat, DVD-RW nejméně co to jen jde, CD-R 16x Je optimální rychlost vypalování CD,CD-RW 8x-12x.
- velfl
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
ja vypaluju dvd 6x (mam vypalovacku nec ND-4571A, pouzivam jedine verbatim 16x) a to jak filmy tak data, protoze se mi to osvedcilo.
cd palim vetsinou uz temer na max a zatim jsem nemel problemy se ctenim na zadne mechanice. jedine hudbu jeste palim 16x aby to precetly vsechny prehravace
killerTJ: s necim podobnym (tj. 5-10% znicenych dat na dvd) jsem se setkal, ale to byla blbost znameho. Kupoval nejlevnejsi media ktere se daly sehnat a vypalovacku kupoval taky jen podle ceny (ani nevim co mel). Vysledek: 50dvd vyhodil do kose ne-li vic... pak zacal kupovat aspon lepsi dvd
cd palim vetsinou uz temer na max a zatim jsem nemel problemy se ctenim na zadne mechanice. jedine hudbu jeste palim 16x aby to precetly vsechny prehravace
killerTJ: s necim podobnym (tj. 5-10% znicenych dat na dvd) jsem se setkal, ale to byla blbost znameho. Kupoval nejlevnejsi media ktere se daly sehnat a vypalovacku kupoval taky jen podle ceny (ani nevim co mel). Vysledek: 50dvd vyhodil do kose ne-li vic... pak zacal kupovat aspon lepsi dvd
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Najdeš je zde: http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2004070105Idzy píše:např. ? chci zákohovat na DVD-R Verbatim printable. Jsou to dobré média ?? máte někdo skušenost s tímto DVD-R ???
Bathory