Výměna Cpu Sempron 2600+ thoroughbred za Athlon 2500+ barton

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
aramis
Nováček
Nováček

Výměna Cpu Sempron 2600+ thoroughbred za Athlon 2500+ barton

Příspěvek od aramis »

Dobrý den, potřeboval bych radu mám starou základní desku MSI k7n2 Delta 2 Ultra 400, Cpu Amd Sempron 2600+ 1833Mhz 256L2, 3x Kingston 512 Mb 400Mhz (1x cl 3, 1x cl 2,5, 1x cl 2) vše synchro s fsb 333Mhz cl2.5 Radeon x1600Pro 256Mb a Seagate Sata II a používám Os Vista a ačkoliv je pc dost zastaralé přemýšlím ještě o výměně cpu mám možnost výměny cpu za Athlon Xp 2500+ 1833Mhz jádro barton 512L2 a zajímalo by mě jestli má cenu výměna bez ohledu na to že ten barton jde taktovat až na 3200+ nejraději bych viděl nějaký srovnání těchto dvou procesorů. Případně jaký procesor by stál ještě za úvahu.
pc blazen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pc blazen »

Pokud máš Visty 64-bit tak ho neměň, protože na něm 64-bit Visty nerozjedeš, Sempron taky podporuje víc instrukcí, který se ti na Vistách můžou hodit. Na kolik se ti podařilo přetaktovat ten Sempron?
aramis
Nováček
Nováček

Příspěvek od aramis »

Obsahuje víc instrukcí? Mám Visty 32-bit protože jak ten Sempron tak ten Athlon jsou 32-bit nic lepšího Socket A ani nepodporuje. Semprona jsem nataktoval na nějakejch 2200Mhz ale nemám v plánu taktovat momentálně na to nemám vybavení (chladič a ani zdroj mimo to nevěřím desce a nevím co by dělali paměti když jsou každá jiná s časováním)
pc blazen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pc blazen »

Aha tak promiň nějak sem pořád myslel že je to sc.754 asi proto že sem ho taky měl tak v tom případě bude možná lepší hodit tam ten AXP 8-)
aramis
Nováček
Nováček

Příspěvek od aramis »

No právě bych chtěl vidět nějaký přímý srovnání ale nemůžu nic najít.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

no já bych takovou vymenu nedelal,to je jako kdyby jsi ve dnesni dobe menil skodovku 105 za 120, proste oba to jsou naprosty šroty ve dnesní dobe a ani kdyby jsi je pretaktoval na 2600-2800mhz tak si moc nepomuzes...
Rekl bych,zbytecne investovanej cas a penize...
aramis
Nováček
Nováček

Příspěvek od aramis »

No šrot to možná je ale já se neptal na to jestli je to šrot ale co je výkonnější teď bych měl možnost udělat zadarmo výměnu a rád dostanu z tohohle Pc co nejvíc. Dík za srovnání ale pokud má škoda 120 víc koní ať už o jeden tak si klidně vyberu ji.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Souhlasim ,ten vyraz s tou skodovkou bylo to same

neco navic dostanes ,ale v par procentech ..cca5% vykonu navic ..Radeji nasetri a kup nejakou X2 na tom ti visty budou slapat urcite lip .... 8-)
R7 9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Pro boha.To sou rady.On říka že muže mit zadarmo jiné CPU a ptá se,které je výkonější a vy mu řeknete ať si koupí nový počítač.?Kam ten svět spěje?:shock:

Aramis: No pokud tu výměnu máš zadarmo,tak myslím že ten Athlon bude trošičku lepší. A pokud ho nataktuješ na těch 3200+, rozhodně si o proti tomu netaktovanému Sempronu pomůžeš.
GaGy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GaGy »

Nevidel jsem nikde moznost ze to ma zadarmo .. Rozhodne pokud ano tak se to vyplati :) Pokud ovsem ma za to platit ,tak bych to nebral :) ...
R7 9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

aramis píše:...teď bych měl možnost udělat zadarmo výměnu...
aramis
Nováček
Nováček

Příspěvek od aramis »

Děkuju všem za rady a především Gruntovi, který hned pochopil o čem se chci bavit, asi půjdu do toho Athlona bude to pro mě tak práce na cca 5 minut a i když to bude malej rozdíl tak ale přece jenom nějakej rozdíl to bude. Na nový PC šetřím ale když už mám tohle a mám možnost to bez nějakejch investic vylepšit, tak proč ne?
Haveja
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haveja »

zkus to, apak to přetaktuj, a pak dej nám vedět o kolik jsi vylepšil. :wink: myslím ze ti vylepší výkon o 10% s přetaktem.
MACBook Pro 2012, DELL LATITUDE E5250.
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/[/size]
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Haveja píše:zkus to, apak to přetaktuj, a pak dej nám vedět o kolik jsi vylepšil. :wink: myslím ze ti vylepší výkon o 10% s přetaktem.
a nebo by sis mohl koupit tu 105tku a nalit do ni 10% nitra,taky by pak treba jela wo 10% lip... ;-)
Samožrejmě,že Athlon XP je výkonější jak Sempron na stejné frekvenci...256Kb Cache navíc se někde projeví,ale je to v řádech několika procent>>>což znamená,že není wo co stát.Zvlášt u téhle řady procesorů v této době!

Já bych to přirovnal..."Má cenu měnit ve dnešní době pentium 100mhz za pentium 133mhz ?" Ne,protože wobojí je dobrý ,tak akorat na pouštení winapu.
Haveja
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haveja »

to je jedno, ale má možnost to zkusit, tak to zkus proměřit nejakým testem, ja by na jeho miste by to zkoušel a otestoval.

to je jako tu 105 dát lepší olej a nejaky menší upravy a bude to trochu rychlejsi pri rychlosti nebo tak nejak. :lol: :twisted:
MACBook Pro 2012, DELL LATITUDE E5250.
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/[/size]
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Highlander píše: Já bych to přirovnal..."Má cenu měnit ve dnešní době pentium 100mhz za pentium 133mhz ?" Ne,protože wobojí je dobrý ,tak akorat na pouštení winapu.
To je teda přístup.Já bych měnil procesor i kdybych měl ZADARMO třeba místo 2600+, 2800+.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“