Ventilatory Nexus vs Noctua

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ventilatory Nexus vs Noctua

Příspěvek od Nem3 »

Z toho co jsem procetl tak tyhle dve znacky Nexus a Noctua jsou ve ventilatorech co se daji v CR sehnat spicka. Predevsim co se tyce tichosti. Jeslikoz se Nexus velmi spatne shani tak nemam moznost vyzkouset.

Mnoho lidi tvrdi ze nexus je nej.. ale zase jsem koukal na ceny a je podstatne levnejsi nez Noctua (ne ze bych kvalitu meric podle ceny ale neco to napovida).
Jde mi prevazne o tichost hlavne moturku a vibrace.. ty se nedaj vetsinou ovlivnit ani snizenim napeti :(

Zajimalo by me jaky jsou vase zkusenosti s timahle vetronema...
Co je lepsi?
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

Mám oba. Noctua je mírně tišší a při stejných /nízkých/ otáčkách dělá trochu větší průvan. Neni to ale nic zásadního.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

http://www.svethardware.cz/art_doc-E792 ... 7A51E.html

S tim prutokem to je trochu naopak. Noctua ma mezi vrtuli a rameckem vetsi mezeru. Je tak lehce tizsi ale ztraci na vykonu.

Pro Nexus ted hraje cena. Ale zda se mi ze miva trochu problemy s kvalitou vyroby. V diskuzi mi obcas prijde ze mluvime kazdy o jinem fanu.
Co se tyce vibraci tak zalezi co potkas. Ale moc neklepou.

Nexus se spatne neshani. Driv jo. To stal 300kc/ks ale po sleve ho neni problem potkat.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Tak jsem nasel obchod kde to prodavaj a neni ani daleko :P
Tak koupim dva nexuse a jeste dva paps a uvidim kterej je nej ;)
Noctui domam mam.
chovo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chovo »

Nem3 píše:Tak jsem nasel obchod kde to prodavaj a neni ani daleko :P
Tak koupim dva nexuse a jeste dva paps a uvidim kterej je nej ;)
Noctui domam mam.
Potom daj vediet vysledok. Chcem kupit 3x 120mm ventilator (2x bedna, 1x TT BigTyphoon) a neviem sa rozhodnut ktory (hlavnym kriteriom je hluk, potom vykon).
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“