HP NX 7300, pár dotazů pro znalce

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
D.U.K.E.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HP NX 7300, pár dotazů pro znalce

Příspěvek od D.U.K.E. »

Zdravím,
tak dnes jsem si zakoupil tento stroj, jen pro rychlost konfigurace - CoreDuo 2Ghz,1GB ram,120Gb hdd,BT.....problém byl a ej v tom, že byl pouze s FreeDOSem, takže když jsem chtěl nainstalovat Win XP Prof, hodilo to hlášku, že nebylnalezen disk, protože instalátor XP neumí SATA.
Moje dotazy:1) v biosu jsem u položky Naitive SATA dal Disabled a najednou to ten instalátor našel, to jsem ten disk nějak předělal na ATA? Nesnížil jsem tím výkon?

2) jde ten driver pro SATA řadič nainstalovat jinak než přes FDD, kterou teda rozhodně externí nemám?
3) je tu někdo, kdo vlastní HP NX7300? Sháním totiž přesnou specifikaci, která není nai na webu HP a já tak vlastně nevím, pro jakej BT modul mám stahovat drivery nebo pro jakou WiFi......
Děkuji
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

Zdravim. Znalec nejsem ale
1.) Po instalaci XPček v BIOSu změň SATA na enabled
2.)Ano, mělo by jít pomocí utility nlite integrovat SATA drivery do instalačního CD (alespoň u stolních PC to jde)
Btw. Chystám se koupit taky HP s Freedosem. Žádné CD s drivery přiloženo nebylo?
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

Drivery BT a wifi si najde win sám a když ne tak jsou určitě ke stažení na stránkach HP.
D.U.K.E.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.U.K.E. »

přesně tak, žádné cd s drivery, jen cd s manuály. to mě torchu zarazilo.
Jinak, když po instalaci změním v biosu u Naitive SATA hodnotu zpět na enabled, tak to nenabootuje.....
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Musíš nainstalovat ovladače :) ... Stáhneš je tady: http://downloadcenter.intel.com/Detail_ ... l&lang=eng (phpBB nesežere ten odkaz pod url značkou - suxxx)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“