A tak doufám (že nejsem slepej) píšu jako první něco o těchhle reproduktorech.
Po vybalení mě potěšil vzhled a síťka přes mněniče, co mě ale zklamalo, byla chybějící ochranná mřížka reproduktorů, jako bývá na obrázku prodejců.
Reproduktory jsou přiměřeně veliké a jeví vzhled kvalitních malých reproduktorů. respektive vzhled odpovídá a provedení je dost kvalitní, na Genius snad až nezvykle, všechno spasované, přesné, všechno je jištěno mnoha šrouby. Jediný problém v provedení je krátký napájecí kabel. To opravdu zamrzí. je jentaktak aby dosáhl od hlavního reproduktoru na zem.
Zvuk:
po zapojení se ozvalo tiché loupnutí, po stisknutí tlačítka power se dost rozzářila modrá dioda indikující zapnutý stav. V noci to působí opravdu velmi rušivě. V noci je také docela slyšet brum transformátoru. Ve dne ani s tišším počítačem není slyšet nic. Zato po připojení sluchátek na reproduktory byl brum slyšet. Naštěstí jen v uplně tichých okamžicích mezi skladbami. oproti 2.1 soustavě ubylo dost basů, zato ale přibylo nádherných a prokreslených středů.
Pustil jsem tedy nějakej popík a poslouchal. Jsem náročnej a vybíravej, takže bezdebat jsem okamžitě přenastavil ekvalizér. reproduktory se začaly příjemně chovat, tak jak jsem potřeboval. též bez debat, nebránili se. Na první dojem bylo pěkné, kolik basů dokáží 10cm měniče produkovat, tak jsem přidal na basech ještě a také zvýšil hlasitost. A ouha. Hlavní reproduktor začal nepříjemně drnčet. bylo to docela při malé hlasitosti, tudíš drnčelo něco vevnitř, a ne nestíhající reproduktor.
Prošrouboval jsem se tedy přes mnoho šroubů do útrob repra. Typicky poddymenzovaný transformátor s napájením mě ujistil že jde opravdu o reproduktory Genius. Překvapilo mě docela mohutné chlazení, na tom nešetřili. Po testu jsem zjistil že chrastí krytka reproduktoru (zezadu takový plechový kalich) tak jsem to o chladič vyšprajcoval kusem papíru a je po problému.
Genius opravdu zapracoval na kvalitním provedení, bezpečnosti, stabilitě a životnosti reproduktorů, žádné zlepšení co se elektroniky týká neprovedl. za necelých 1000Kč i s poštou to ale neni zlé. vlastně naopak. nečekal jsem to. krom té dodělávky reproduktoru to jsou rozumné malé PC bedýnky, které bych neváhal koupit znova. Moužná bych připlatil za větší 1250X ale ty by se nevešly na stůl
hodnocení:
zvuk 9/10 (jdou výš i hloubš, než jsem předpokládal, přesnost nechybí)
vzhled 10/10
zpracování 7/10 (ten krátkej kabel nepřekousnu)
výkon 6/10 (ty basy to prostě neutáhne uplně dokonale)
overall: 8/10
při výběru do 1000Kč bych nebral jiné.
//všiml jsem si že když reproduktory hrajou uplně potichoučku, tak hraje jen hlavní pravý reproduktor. je to ale tak potichu že už lze chytat jen nějaké zvuky a šumy, na hudbu i mluvené slovo je to moc potichu. při jakékoli poslechové hladině hluku je vše v nejlepším pořádku.