SIMM+DIMM

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

SIMM+DIMM

Příspěvek od Krevety »

mam ve druhem kompu osazene 4*16MB SIMM pameti a mam tam taky 2 volne dimm sloty muzu je osadit taky ??? (mam 2ks 16MB DIMM66MHz 3V) thx
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: SIMM+DIMM

Příspěvek od JanoF »

YELNATS-STANLEY píše:mam ve druhem kompu osazene 4*16MB SIMM pameti a mam tam taky 2 volne dimm sloty muzu je osadit taky ??? (mam 2ks 16MB DIMM66MHz 3V) thx
no ak ti ich doska este zobere musis pozret kolko je maximum tej dosky ak bude mat vice ako 4x16mb tak potom by ti to malo fachat
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

pokud vím tak simm + dimm na jedný desce nepůjdou, musíš si vybrat, já bych šel do dimm :wink:
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Jack O'Neal píše:pokud vím tak simm + dimm na jedný desce nepůjdou, musíš si vybrat, já bych šel do dimm :wink:
ješte bych dodal, že ty dimky musí bejt stejny(velikost) jinak to nejede nebo je to nestabilni
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

tak jak pojede to nebo ne ?? dohodnete se :oops:

btw. co se muze stat pokud to tam dam na skousku oboji ?? :)
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

asi takhle: píp píp píp
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Jack O'Neal píše:pokud vím tak simm + dimm na jedný desce nepůjdou, musíš si vybrat, já bych šel do dimm :wink:
taky si myslím
ignorelist: kremrole a dezoláti
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Uz jsem videl desky, kde to fungovalo, ale rozhodne to neni pravidlem.
Zkus a uvidis.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

Jiri Drak píše:
Uz jsem videl desky, kde to fungovalo, ale rozhodne to neni pravidlem.
Zkus a uvidis.
no ale nespalim to ne :?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Já bych to neriskoval. V routeru mám nějakou Asusuku s Pentiem 200 a ta má patice pro SIMMy i DIMMy a v manuálu důrazně varují před kombinací obou typů, protože deska používá 5V SIMMy, 3.3V DIMMy, ale při jejich kombinaci by dostaly DIMMy místo 3.3V 5V a to by pak asi nastal čas udělat DIMMům pá pá... :) Aspoň tak to tam píšou; jakej pin patice vede napájení pro SDR DIMMy boužel nevím. Kdyby to někdo věděl, můžu to změřit.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

TomV píše:Já bych to neriskoval. V routeru mám nějakou Asusuku s Pentiem 200 a ta má patice pro SIMMy i DIMMy a v manuálu důrazně varují před kombinací obou typů, protože deska používá 5V SIMMy, 3.3V DIMMy, ale při jejich kombinaci by dostaly DIMMy místo 3.3V 5V a to by pak asi nastal čas udělat DIMMům pá pá... :) Aspoň tak to tam píšou; jakej pin patice vede napájení pro SDR DIMMy boužel nevím. Kdyby to někdo věděl, můžu to změřit.
to je pekna blbost take riesenie co mam ja dosku kde su simmi ale aj dimm mam tam 2x16mbsimm a 1x64mbdimm a ide to bez problemov :wink:
YohanN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od YohanN »

Skoro 2 roky jsem měl na fošně 2*8 MB SIMM a k tomu 1*32 DIMM, deska byla se socket 7 osazenej Cyrix 6x86. Hrál sem na tom hry co šly i ty co moc nešly, takže zátěž na 120% a nepadalo to......
BTW sloty pro SIMMY a DIMMY samo měly každej vlastní napětí, nevím proč by neměly a už vůbec ne, jak by to deska mohla sama od sebe měnit.......:twisted:
hasta la vista
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

YohanN píše:Skoro 2 roky jsem měl na fošně 2*8 MB SIMM a k tomu 1*32 DIMM, deska byla se socket 7 osazenej Cyrix 6x86. Hrál sem na tom hry co šly i ty co moc nešly, takže zátěž na 120% a nepadalo to......
BTW sloty pro SIMMY a DIMMY samo měly každej vlastní napětí, nevím proč by neměly a už vůbec ne, jak by to deska mohla sama od sebe měnit.......:twisted:
Já taky ne... :? Ale tak to tam psali... Ještě to pořádně ověřím.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
YohanN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od YohanN »

Samozřejmě netvrdím, že mu to bude fungovat, ale že by to odpálil.......to bych se faaaakt moooooc divil :?
hasta la vista
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

YohanN píše:Samozřejmě netvrdím, že mu to bude fungovat, ale že by to odpálil.......to bych se faaaakt moooooc divil :?
to sa nemusis bat ak to niej uplne s prvych dosiek ktore mali simm aj dimm tak by si to nemal vobec odpalit a aj pochybujem ze to bude nieco take :oops:
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Osobně si myslím že to nemá velkou šanci jed :( SDR a DDR taky nejedou na jedný desce zaráz i když je oboje deska podporuje...
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

de Albi píše:Osobně si myslím že to nemá velkou šanci jed :( SDR a DDR taky nejedou na jedný desce zaráz i když je oboje deska podporuje...
toto je tiez dobry zadel doma mam msi dosku ktora ma aj ddr aj sdr a idu aj jedny aj druhe :wink:
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

JanoF píše:
de Albi píše:Osobně si myslím že to nemá velkou šanci jed :( SDR a DDR taky nejedou na jedný desce zaráz i když je oboje deska podporuje...
toto je tiez dobry zadel doma mam msi dosku ktora ma aj ddr aj sdr a idu aj jedny aj druhe :wink:
Tak to máš docela kliku :wink: mě to doma nejede :x . Ale stejně myslím že to není dělané tak aby to jelo zaráz. Spíše že je to náhoda nebo nějaký nedopatření... :oops:
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Mám dojem, že na combo deskách od MSI to jde, oba typy paměti, ale je to blbost to zkoušet, protože rychlost bude podle tý nejnižší! Jdi do DIMM
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Mě kdysi v nějaký NONAME desce (podle součástek bych řekl že měl stejný dodavatele ja PC-CHIPS)se Socket7 2Patice DIMM + 4SIMM jeli 2x16MB SIMM 2x32MB DIMM, k desce jsem měl manuál a tam bylo uvedený, že při kombinaci typu paměti je povolená kombinace 2DIMM+2SIMM, jeden bank pro SIMM nechat volný, 1DIMM+4SIMM jeden DIMM volný.

Jo a jednu věc dodávám kombinací paměťových modulů SIIM+DIMM dochází k výraznému brždění výkonu!!! Ale pokud deska podporuje v DIMMu max 32MB paměti, je to jediný řešení, jak něco přidat.(Pokud neseženeš 32čipovou 64MB paměť, jeden mám na stole ale je to teda strašnej hybrid :) )
U DIMM mi šlo nastavit napětí 3,3/5V a to tenkrát každá lepší deska měla
Rád na tuhle desku vzpomínám, protože měla PCI lock!
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“