Jakou klávesnici?

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
Vladan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jakou klávesnici?

Příspěvek od Vladan »

Zdravím všechny.
Potřeboval bych trošku poradit. Už je to dávno (cca 2 roky) co mě odešla kláveska (vzal jí s sebou zdroj a ještě pár dalších komponent) a já musel rychle a hlavně co nejlevněji koupit jinou. Vzal jsem obyč klávesku, jako že prozatímní řešení. No a jelikož jí mám dodnes a pořád mi nevyhovuje z hlediska hracího... rád jezdím simlátory závodů aut v poslední řadě NFS a při hraní mě omezuje. Když chci jet dopředu, doleva a ještě s nitrem tak na mě PC začne pípat o 106 a auto prostě nejede tak jak bych chtěl(volant mě nikdy nenadchl). Tudíš bych si nechal rád poradit ohledně nové koupě.

1. Poznám rozdíl USB/PS2? (USB mám habakuk, takže mě je to v celku jedno)
2. Asi bude lepší drát, ale pokud mě to někdo vyvrátí prosím.
3. Multimediální klávesy... ano/ne? Zatím jsem neměl, nevím, jestli bych je musel mít. Ale říká se, že na lepší se zvyká rychle.

Dále co bych měl za podmínky já. Klasika velkej enter, oba dva velký shifty a malej backspace. Aby byla černá/černá se stříbrnou (černá bedna, stříbrnej moňas a černostříbrná myš). Tichý chod (rodina si stěžuje na psaní hlavně v nočních nodinách a v noci). Stlačení 3 nebo více kláves najednou (třebas dvě šipky+písmenko). A přijatelnou cenou. Viděl bych to asi tak na 500-800kč. Případně bych přidal, kdyby to bylo fakt málo, ale radši bych se do týhle ceny vešel. Vím, že s variantama kláves enter, backspace a shifty je to problém, dělají se třebas dvě nebo všechny tři varianty.
Tuším, že logitech, nebo microsoft dělají dobré klávesnice. Je i jiná firma? Rád bych osobní zkušenosti a poznatky s užíváním. Třebas bude klávesnice tichá i za 3 / 5 let používání?
CPU: Intel C2D E6750 (2,66GHz) ZalmanAlCu7000, MB:GigabiteGA-965P-S3, RAM: 2x A-Data Vitesta EE 1024MB DDR2 800+MHz CL4, GPU: Asus EAX1950PRO HTDP 256MB, Sound: Creative Labs X-Fi Xtreme Gamer-Fatal1ty Pro, HDD: Hitachi IDE 160GB, Segate SATAII 500GB, DVD: Optiacr AD-7203S, Monitor: 20" HP LP2065, Case: CoolerMaster Elite 334, Zdroj: 425W Enermax PRO82+
Vladan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vladan »

Po dlouhém pátrání po internetu (dobrý tři neděle) Jsem oběvil tuhle fotku klávesky. Mým požadavkům by asi vyhovovala. Máte s ní někdo zkušenosti? Layout má přesně co jsem chtěl, jen nevím, jestli bude i v CZ lokalizaci.
http://www.logicool.co.jp/lang/images/6/15851.jpg
http://thumbnail.image.rakuten.co.jp/@0 ... mk-600.jpg
Cena na našem trhu se pohybuje něco přes šest stovek, což je přijatelný. Co říkáte... je to good volba?
CPU: Intel C2D E6750 (2,66GHz) ZalmanAlCu7000, MB:GigabiteGA-965P-S3, RAM: 2x A-Data Vitesta EE 1024MB DDR2 800+MHz CL4, GPU: Asus EAX1950PRO HTDP 256MB, Sound: Creative Labs X-Fi Xtreme Gamer-Fatal1ty Pro, HDD: Hitachi IDE 160GB, Segate SATAII 500GB, DVD: Optiacr AD-7203S, Monitor: 20" HP LP2065, Case: CoolerMaster Elite 334, Zdroj: 425W Enermax PRO82+
Vladan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vladan »

Jak to tak pozoruju, tak s výběrem myši, bych problém asi neměl, to je diskutované téma skoro každej den, ale pomoci vybrat vhodnou klávesnici, to je asi nadlidskej výkon.
Snad mě nechcete namluvit, že klávesnici už doma nepoužíváte? Bych se dost divil... Vždyť taková klávesnice, je věc používaná dnes a denně. A nemyslím si, že je to věc néně důležitá, než ta myš... bez myši PC funguje uplně bez problémů (no hry jako RPG, strategie, FSP si asi nezahrajete...), je to jen o pohodlí, jaké ta myš přináší, taky už jsem to zažil, ale bez klávesnice? To už asi nepůjde a jestli, tak horko těžko.
Třebas test na klávesnice jsem nikde nenašel a asi ani nenajdu... Myslím, že rozdíl v klávesce za 90,- nebo za 1300,- nekde musí být, neříkejte, že jsou všechny stejný... To by pak mohli stát všechny +- stejně.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“