SMART - Pending sectors

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
sfinga
Nováček
Nováček

SMART - Pending sectors

Příspěvek od sfinga »

Mam novy (4 dny) 500GB disk WD5000AAKS. Kdyz jsem z nej vcera chtel presunout data jinam, kopirovani se u nekterych souboru zaseklo a neslo je precist. Pustil jsem scandisk, norton disk doctor, ale oba se zasekli ve fazi diagnostiky souboru.
Radeji sem vsechny data (cca 250GB) presunul jinam. Vsechno nastesti slo, jen soubory ve dvou slozkach nesli, ale ty me netrapi, o ty muzu prijit.

Nakonec jsem ve speedfanu kouknul poprvy v zivote na SMART a kdyz jsem dal IN-DEPTH ONLINE ANALYSIS, verdikt znel:
Your hard disk has 126 pending sectors (this value is very large and your hard disk should be replaced).

Snazim se ted zjistit, co to znamena a na svet hardware jsem se docetl, ze:
V případě problémů se sektory (Reallocated Event Count a Current Pending Sector není rovno nule) je možné spuštěním diagnostických utilit výrobce tyto přealokovat do záložní oblasti. Obvykle se tomuto postupu říká Low Level Format, i když to není zcela přesné, protože zde nedochází k nahrazování značek.

Takze moje otazka ted zni:
mam disk reklamovat, nebo proste jen udelat low level format a neresit to? budu se ale na ten disk pak moct spolehnout?

diky
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“