Resetovani monitoru

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Stark
Nováček
Nováček

Resetovani monitoru

Příspěvek od Stark »

Mam zajimavy problem. Mam levny monitor AOC 9K+. Pri prihlasovani do XP (vice uzivatelu) monitor casto na chvili zcerna (jako kdyz se meni frekvence ci rozliseni), to dela i pri odhlasovani od nejakeho uzivatele a opet pri prihlasovani k dalsimu uzivateli apod.

Nedela to vzdy, ale zatim jsem v tom nevysledoval zadnout pravidelnost. Uz jsem, si na to pomerne zvykl, ale dnes mi monitor pri prihlasni zcernal a nic vic se nedelo. (presto programy normalne jely, tudiz se nejedna o bug XP) Natvrdo jsem to restartoval, ale ani to nepomohlo. PC se restartovalo, ale monitor byl stale cerny (zelena dioda indikujici zapnuti monitoru svitila, lehce blikala). Vypnul jsem tedy monitor a nechal ho chvili "odpocinout" a po 2 minutach jsem jej zapnul a uz zase fungoval. Ale tohle snad neni normalni, poradte! Diky

(kabely jsem kontroloval, vse je v poradku, navic cely pocitac je novy (i monitor) - cca 2 mesice).

Jeste jednou diky..
board: ASUS A7N8X-E De luxe CPU: Athlon 2500+ RAM: 2x256 DDR Transcend CL 2.5 400 MHz (na 333 MHz CL2 dualchannel) HD: Seagate 120 GB 7200 8 MB SATA GRAF: GeForce FX 5700 ViVo
johny128
Začátečník
Začátečník

Re: Resetovani monitoru

Příspěvek od johny128 »

Stark píše:Mam zajimavy problem. Mam levny monitor AOC 9K+. Pri prihlasovani do XP (vice uzivatelu) monitor casto na chvili zcerna (jako kdyz se meni frekvence ci rozliseni), to dela i pri odhlasovani od nejakeho uzivatele a opet pri prihlasovani k dalsimu uzivateli apod.

Nedela to vzdy, ale zatim jsem v tom nevysledoval zadnout pravidelnost. Uz jsem, si na to pomerne zvykl, ale dnes mi monitor pri prihlasni zcernal a nic vic se nedelo. (presto programy normalne jely, tudiz se nejedna o bug XP) Natvrdo jsem to restartoval, ale ani to nepomohlo. PC se restartovalo, ale monitor byl stale cerny (zelena dioda indikujici zapnuti monitoru svitila, lehce blikala). Vypnul jsem tedy monitor a nechal ho chvili "odpocinout" a po 2 minutach jsem jej zapnul a uz zase fungoval. Ale tohle snad neni normalni, poradte! Diky

(kabely jsem kontroloval, vse je v poradku, navic cely pocitac je novy (i monitor) - cca 2 mesice).

Jeste jednou diky..
mas moznost vyskusat inu grafiku?A drivery predpokladam ze mas nainstalvane v pohode.Ak nie grafikou, tak by som odporucal vyreklamovat ten monitor
Stark
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stark »

No, grafiku vyzkouset jinou nemuzu, ale to by to blblo i v jinych situacih a ne jen pri loggovani do systemu (predpokladam)..ja to vidim na XP a nebo na spatnej monitor..
board: ASUS A7N8X-E De luxe CPU: Athlon 2500+ RAM: 2x256 DDR Transcend CL 2.5 400 MHz (na 333 MHz CL2 dualchannel) HD: Seagate 120 GB 7200 8 MB SATA GRAF: GeForce FX 5700 ViVo
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

Zkus vyzkouset ten monitor na jinym PC at muzes vyloucit WinXP. Me to dela kdyz poustim PC a loguje se WinXP, vzdycky zcerna na 1 vterinu a jeden, ale tohle dela i kamosum. Obcas se to muzes tavat kdyz mas moc pretaktovanou grafiku.

Nejpravdepodobnejsi je asi to, ze je spatnej monitor...
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Stark
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stark »

Dik vsem za napady..

Jeste jsem zkousel stahnout novejsi ovaldace od AOC, ale maji v tom takovej bordel, ze je to drsny. Vybral jsem soubor 9K.inf a chtelo mi to instalovat ovladace pro nejakou 5Vlr nebo co...no, zkratka zkusim to jeste dneska (rano moudrejsi vecera:)...napsal jsem dokonce i AOC mail, ale pochybuju, ze se ozvou:))
Bulda
Nováček
Nováček

To samy resetovaní na IBM

Příspěvek od Bulda »

Mám uplně ten samý problém na starým IBM monitoru. Při bootování WinXP na 2 vteřiny se grafika resetuje a poté doběhne boot v poho.
Současně si systém šáhne na HDD.
Sehnat drivery od IBM je nemožný, zkusím nový katalisty
Duron 1,6, asus A7V600, Win XP, baracuda 80GB, IBM 9525, radeon 9200
Stark
Nováček
Nováček

Zatim beze zmen

Příspěvek od Stark »

No, fakt by mne zajimalo, cim to je. Navic to nedela pokazde..jen jaksi nahodne..ach jo:(
Bulda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bulda »

Mně to dělá s železnou pravidelností, pokaždý.
Ale to nebude monitorem, spíš to je záležitost Win a grafiky.
Po čerstvý instalaci WinXp bylo vše v poho a jak jsem začal měnit Refresh Rate pomocí ATI panelu a Refresh rate Fix, tak to začalo dělat.
Při určitým nastavení obnovovací frekvence už monitor vůbec nenaběhl a pomoh pouze tvrdej reset
Nic přeinstalulu drivery a dám vědět
Duron 1,6, asus A7V600, Win XP, baracuda 80GB, IBM 9525, radeon 9200, Catalyst 3,8
lubi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubi »

ja mam monitor taky AOC9k+,a me zas vypne ve hrach,a taky jen nekdy,nekdy vubec,nekdy 3xza sebou.grafika studena,pameti sem delal memtestem vsechno v pohode.taky nevim cim to je.poradi mi nekdo prosim?
jo a ovladace mam taky stazeny a vymeneny.
Asus A7N8X-XL,nFORCE2-400,DDR,AUDIO,L
CPU AMD K7 ATHLON (Barton) XP2500+1,8GHz,333MHz,SOCKET A)
2xDIMM DDR 256MB 400MHz TRANSCEND CL 2,5 JR
GK nVIDIA GEFORCE FX 5700 128MB DDR,VIVO,DVI AGP
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“