Problematičnost produktů Palit/XpertVision? /HD2600XT/

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Problematičnost produktů Palit/XpertVision? /HD2600XT/

Příspěvek od no-X »

V poslední době jsem byl z několika stran upozorněn na různé problémy, které souvisejí s produkty této značky (např. HD2600XT), ale jiných výrobců se netýkají.

Pokud máte jakékoli zkušenosti nebo mžonosti přímého srování, podělte se, ať máme jasno, jak to ve skutečnosti je.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Konkretne co myslis abych byl v obraze?
Tar-Minastir_svk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tar-Minastir_svk »

Ak vám stačí, že kopu ľudí na slovenskom fóre ma s týmto problémy :(

Mňa už to všetko nezaujma lebo mam kartu v reklamácií a nič čo je od XPV v živote nechcem......

video:
http://www.youtube.com/watch?v=UxGkTpbbsvc

obrázky:
Obrázek

Obrázek
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

Mám tyhle karty dvě. Občas dávají artefakty v 3DMarcích. Ty kostičky jsem pozoroval na obloze ve FarCry. A Crossfire je s nima na dvě věci, ať už je to vina ATI nebo výrobce (IMHO spíš ATI).
S jednou kartou v systému to ještě šlo.

Edit: koukam, ze to rozlišujete, takže jedna z nich je ExpertVision, druhá je Palit. Ale rozdíl bude IMHO jen v pamětech: 1,0 ns Qimonda vs. 1,1 ns Samsung. Monitor připojený k XPV.
Naposledy upravil(a) Warran dne sob 22. zář 2007, 09:30, celkem upraveno 2 x.
Tar-Minastir_svk
Nováček
Nováček

Možno je len chyba v jednej a druhá ide dobre. Pochybujem, že by boli všetky x2600XT pokazené......

Hlavne je to značka XPV ako keby dali do obehu nejakú chybnú sériu....
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

Zvláštní, že u Palitu jsem nic takového nezaznamenal, resp. jeden kus byl vadný hned od začátku, ale jinak nic. Přitom Xpertvision=Palit
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
Tar-Minastir_svk
Nováček
Nováček

Všetky XPV nie sú zle.... ale zober si to tam jeden kus, tam druhý kus a takto to pokračuje všade..........

Hlavne všetci čo teraz kupovali x2600-ky..... problémy si ukazujú hneď od začiatku.....
johnybest
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnybest »

no tak ja mam taky palita hd2600xt a zatim jsem na zadnej problem nenarazil vsechno jde jak ma
CPU: Phenom X4 9550@2470MHz MB: Gigabyte GA-MA78G-DS3H RAM: 2x 2GB A-Data 900MHz GPU: Sapphire Radeon HD4850 512mb Vapor-X DDR3 750/2200 HDD: 160 GB Maxtor + 640 GB Samsung F1 DVD-ROM: LG H10N TV tuner: Jetway JW-TV878MF Repro: Genius SP-HF 2.0 Power: Seasonic S12 430W Mouse: Logitech MX518 Gamepad: Logitech WingMan Rumblepad II, Logitech Chillstream Keyboard: A4Tech KX-5MU OS: Windows 7 x64 Ultimate + Ubuntu 10.04
Tar-Minastir_svk
Nováček
Nováček

johnybest - to je len dobrá správa, ale mohol by si sa pokusiť tú kartu poriadne preveriť tým myslím buď nejaký 3Dmark alebo lepšie by bolo naozaj nejakú hru typu Battlefield 2 alebo GTA : SA , Oblivion čo by tú kartu poriadne zaťažili...... Nechať to spustené aj 8 hodin...... a dobre pozorovať či sa niečo neobjaví lebo bol aj taký prípad, že toto isté som poradil kolegovi na slovenskom fore a objavili sa mu podobné artefakty.....

Ale sám osobne predpokladam, že ak ti to išlo doposiaľ v poriadku tak ti to pôjde stále ešte by si mohol pozreť teploty v Atitoole 0.27 akú máš teplotu pri záťaži na GPU nemyslím na grafickom chipe šak to tam uvidíš......
johnybest
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnybest »

No tak ja momentalne hraju Two Worlds a myslim si ze to je docela narocny a jak se do toho zazeru tak parim i tech 6-8 hodin a nic jinak 3dmark my jde jenom 2001 ostatni se vubec nespusti ani s parametrem nosysteminfo

edit// na tu teplotu se muzu jeste vic podivat ale co jsem se tak zbezne dival tak nijak moc nehreje ta teplota snad nesla pres 60 stupnu zkusim pomerit
CPU: Phenom X4 9550@2470MHz MB: Gigabyte GA-MA78G-DS3H RAM: 2x 2GB A-Data 900MHz GPU: Sapphire Radeon HD4850 512mb Vapor-X DDR3 750/2200 HDD: 160 GB Maxtor + 640 GB Samsung F1 DVD-ROM: LG H10N TV tuner: Jetway JW-TV878MF Repro: Genius SP-HF 2.0 Power: Seasonic S12 430W Mouse: Logitech MX518 Gamepad: Logitech WingMan Rumblepad II, Logitech Chillstream Keyboard: A4Tech KX-5MU OS: Windows 7 x64 Ultimate + Ubuntu 10.04
Tar-Minastir_svk
Nováček
Nováček

Dobre ďakujem za odpoveď určite mi pomohla ešte skús pozrieť tie teploty, aby to bolo kompletné......
johnybest
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnybest »

No tak k te teplote hral jsem asi hodku a pul two worlds se zapnutym logovanim teploty pres riva tuner a teplota nesla pres 57 stupnu mozna zalezi i na konkretni hre ale nemyslim si ze by byl problem predtim jsem zkousel obliviona a taky nic
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Podle me to bude chybna serie..u me zadnej problem.Grafika je skvela za ty penize,tichy chlazeni(fan jede porad jen 50%) a v klidu mam 37-40st.Zatez malokdy 60st...
Tar-Minastir_svk
Nováček
Nováček

- godlike a johnybest ďakujem, že ste odskúšali tie teploty ukážem čo to robí mne.

- Inač som zabudol povedať, že ak je dlhšie spustený 3Dview v atitoole začne sa ničiť obraz vo windowse teda po obrazovke nabiehaju rôznofarebné bodky a zanesie to celu obrazovku......

Obrázek
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Ja mel akorat problem s CAT 7.8 tusim.Zastavoval se klidne fan.Nahodne necekane.V klidu to bylo dobry.To vydrzela do 58st.Ale hry to jsem mel 105st a vydrzela :) Aspon dostala poradnej burn test :twisted:
Tar-Minastir_svk
Nováček
Nováček

Pochybujem, že by catalysty ovplyvňovali točenie fanu - teda že sa ti prestane točiť - to skôr sa ti po čase ten fan zabehol a prestal robiť problémy......
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

na to zadny zabehavani fanu vliv nema. to je vec regulace napeti pro fan. ta je zase ovlivnovana prave ovladaci a programy jako je rivatuner,at, att a podobnymi
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Tar-Minastir_svk píše:Pochybujem, že by catalysty ovplyvňovali točenie fanu - teda že sa ti prestane točiť - to skôr sa ti po čase ten fan zabehol a prestal robiť problémy......
To byl ofiko bug v CAT 7.8 :)
lukaspre
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukaspre »

Mam docela velky problemy s touto grafickou kartou 2600XT SONIC od PALIT. Ve vetsine her cca po 5 až 10min me zamrzne cely pocitac s tim ze "usne" monitor--- jedine reseni reset :( . Nikdy me to nedelalo myslim tim s minulou grafarnou... V PC mam X2 3800+, 2GB RAM DDR2, M57SLI-S4... takze si myslim ze v tomhle problem neni. Nestalo se to nekomu uz???
lukaspre
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukaspre »

lukaspre píše:Mam docela velky problemy s touto grafickou kartou 2600XT SONIC od PALIT. Ve vetsine her cca po 5 až 10min me zamrzne cely pocitac s tim ze "usne" monitor--- jedine reseni reset :( . Nikdy me to nedelalo myslim tim s minulou grafarnou... V PC mam X2 3800+, 2GB RAM DDR2, M57SLI-S4, 500W zdroj... takze si myslim ze v tomhle problem neni. Nestalo se to nekomu uz???
jo jeste jsem zapomel podotknout ze jsem zkousel ovladace 7.9, 7.8 ... atd bez uspechu....
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“