Nahodne vypinani PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
outfitter
Nováček
Nováček

Nahodne vypinani PC

Příspěvek od outfitter »

Dobry den,

Pomerne nahodne se mi vypina pc, resp. ze zacatku se zcela nahodne vypinal i pri "bezne" praci na pc (kopirovani, brouzdani na webu, poslouchani hudby atd..)...odnesl jsem pc do zarucniho servisu, kde mi po "dvoutydennim testovani" vymenili zdroj (byl udajne vadnej)...vypinani uz teda neni tak caste, defacto se "omezilo" jen na nahodne vypinani pri sledovani televize a pri vypalovani cd/dvd (a to jeste tak, ze nekdy vypalim napr. dve/tri dvd za sebou bez problemu,ale jindy se to samo vypne pri vypalovani prvniho dvd). ale napriklad pri hrani her (Flight Simulator X, CoD 2...) se pc nikdy nevypne a vse bezi v pohode

pro informaci - pc se vzdy vypne do stavu ze blika kontrolka napajeni, a musim vytahnout kabel od zdroje ze zasuvky na chvili

kde muze bejt zakopanej pes?
predem dekuji za rady a uzitecne informace

sestava:

Amd Dual-Core Athlon A64 X2 4200+
Msi K9N SLi-2F
Sweex 400W
ATI X1800 GTO
1GB DDR2 667MHz PC5300 CL5 Kingston
Seagate Barracuda 7200.10 320GB
Pinnacle Studio PCTV PMC 310i
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Já měl před lety něco podobného a bylo to deska. Zkus otestovat paměti Memtestem a udělej si test stability v Everestu, ten zatíží CPU a RAM, výsledky napiš. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
xmen2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmen2 »

Muze to byt i kabelem,prepetim v siti,ovladacem.
outfitter
Nováček
Nováček

Příspěvek od outfitter »

tak ale je divny ze na to v tom servisu neprisli ze by to mohla treba bejt deska, ne?

tam je nejhorsi ze to vypinani je zcela nahodny. je to tak pul roku co jsem to testoval nekolikrat pomoci Prime95 a nevyplo se to treba ani po 12-ti hodinach zateze

ten memtest vyzkousim
outfitter
Nováček
Nováček

Příspěvek od outfitter »

xmen2 píše:Muze to byt i kabelem,prepetim v siti,ovladacem.

mel jsem od kamarada pujcenej i zalozni zdroj, a stejne se to sem tam samo vyplo
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“