Jakou desku a CPU pro medium server
- ondra_v
- Nováček

-
Jakou desku a CPU pro medium server
Dobrý den,
mám navrhnout PC server. Nevím jakou desku a procesor zvolit.
Uvažuji o Core 2 Duo. Nebo je vhodnější raději Xeon či Opteron.
V PC budou dva řadiče SCSI, 7HDD, mechaniky, 4GB ram, bude to sloužit zároveň i pro grafiku.
Poraďte prosím jaká deska a procesor je nejvhodnější. Cena desky a prosesoru do 12000Kč, ideálně okolo 9000Kč.
Počítač musí být stabilní, bude se vypínat občas na víkend, jinak poběží stále.
Jaký je rozdíl mezi zdrojem Enermax Galaxy DXX 1000 CrossFire™ a Galaxy DXX 1000 SLI™, je to jen v certifikátu nebo i v něčem dalším, nepodařilo se mi to najít.
Děkuji za odpovědi.
//edit Wilik - presun z ost. desek
mám navrhnout PC server. Nevím jakou desku a procesor zvolit.
Uvažuji o Core 2 Duo. Nebo je vhodnější raději Xeon či Opteron.
V PC budou dva řadiče SCSI, 7HDD, mechaniky, 4GB ram, bude to sloužit zároveň i pro grafiku.
Poraďte prosím jaká deska a procesor je nejvhodnější. Cena desky a prosesoru do 12000Kč, ideálně okolo 9000Kč.
Počítač musí být stabilní, bude se vypínat občas na víkend, jinak poběží stále.
Jaký je rozdíl mezi zdrojem Enermax Galaxy DXX 1000 CrossFire™ a Galaxy DXX 1000 SLI™, je to jen v certifikátu nebo i v něčem dalším, nepodařilo se mi to najít.
Děkuji za odpovědi.
//edit Wilik - presun z ost. desek
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
- ondra_v
- Nováček

-
- Johny_g
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takže to je spíš pracobní stanice než server, ne? Pro video apod. asi nemá investice do Xeonu smysl, dal bych tam C2D, popřípadě rovnou čtyřjádro.
Edit: teď se dívám - 2 x řadič, video + TV kartam to máme celkem 4 PCI sloty (pokud teda budou do PCI) .. to bych asi vybíral hlavně podle základní desky. Budou potřeba 64 bitové PCI sloty (třeba pro ty řadiče?).
Edit: teď se dívám - 2 x řadič, video + TV kartam to máme celkem 4 PCI sloty (pokud teda budou do PCI) .. to bych asi vybíral hlavně podle základní desky. Budou potřeba 64 bitové PCI sloty (třeba pro ty řadiče?).
Gigabyte P35-DS3, C2D E7500, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, HD5670 512 MB, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, LG DVDRW, Samsung 214T.
- ondra_v
- Nováček

-
Děkuji za odpověď.
Server je myšlene tak, že pojede v kuse, občas se vypne na víkend.
Celkem HDD 4xSCSI, 2-3x sATA. Velmi důležítá je stabilita a spolehlivost.
Bude tam hodně mechanik, které nejsou až tak běžné, (Streamer, jazz,zip,LS,...) celkem 8 kusů.
Ještě tam budou výměné šuplíky pro ,,hosty´´ sATA, pATA, SCSI.
(celkem pozic 5.25 obsazeno 13)
Je nyní kvalitní deska, která má elespoň 3PCI (video karta, TV karta, řadič pro pata).
S redukcí sATA na Pata nemám dobré zkušenosti.
Server je myšlene tak, že pojede v kuse, občas se vypne na víkend.
Celkem HDD 4xSCSI, 2-3x sATA. Velmi důležítá je stabilita a spolehlivost.
Bude tam hodně mechanik, které nejsou až tak běžné, (Streamer, jazz,zip,LS,...) celkem 8 kusů.
Ještě tam budou výměné šuplíky pro ,,hosty´´ sATA, pATA, SCSI.
(celkem pozic 5.25 obsazeno 13)
Je nyní kvalitní deska, která má elespoň 3PCI (video karta, TV karta, řadič pro pata).
S redukcí sATA na Pata nemám dobré zkušenosti.
- Johny_g
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Přiznám se, že s čistě serverovými deskami nemám zkušenosti, ale co něco takového?
http://www.computershop.cz/eshop/defaul ... -1066-ddr2
případně existuje i levnější varianta bez SAS
Ty disku budou "klasické" SCSI nebo SAS?
případně existuje i levnější varianta bez SAS
Ty disku budou "klasické" SCSI nebo SAS?
Gigabyte P35-DS3, C2D E7500, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, HD5670 512 MB, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, LG DVDRW, Samsung 214T.
- ondra_v
- Nováček

-
HDD budou SCSI pro systém a pro práci grafiky. Pro odkládání dat Western Digital Raptor WD360ADFD - 36GB SATA.
64 bitové PCI sloty nejsou nezbytné, řadiče jsou funkční i v 32 bitové PCI.
Potřebuji na desce 3xPCI, 2xPCI-e, 1xPCI-e 16 (pro grafiku). Potřeboval bych 2 konektory pata, protože mám hodně mechanik do pata a z reducí sata-pata mám obavu se spolehlivostí.
Jaký čipset si vybrat p35 nebo nForce pro socket 775? Myslím si, že by mohlo stačit CPU Intel Core2 Duo E6550 2,33GHz 4MB.
Skříň bych asi zvolil CHIEFTEC JS-1500, nechci rack, jinou takovou či větší skříň se mi nepodařílo najít.
Je lepší zvolit zdroj Enermax GALAXY nebo nějaký redudant?
Celkem můžu maximálně investovat do skříně, zdroje, desky, CPU a RAM 27 000Kč.
Pokud bych se vlezl do menšího rozpočtu, mohl bych si pořídil další disky, asi bych zvolil Western Digital Raptor, což bych byl rád.
64 bitové PCI sloty nejsou nezbytné, řadiče jsou funkční i v 32 bitové PCI.
Potřebuji na desce 3xPCI, 2xPCI-e, 1xPCI-e 16 (pro grafiku). Potřeboval bych 2 konektory pata, protože mám hodně mechanik do pata a z reducí sata-pata mám obavu se spolehlivostí.
Jaký čipset si vybrat p35 nebo nForce pro socket 775? Myslím si, že by mohlo stačit CPU Intel Core2 Duo E6550 2,33GHz 4MB.
Skříň bych asi zvolil CHIEFTEC JS-1500, nechci rack, jinou takovou či větší skříň se mi nepodařílo najít.
Je lepší zvolit zdroj Enermax GALAXY nebo nějaký redudant?
Celkem můžu maximálně investovat do skříně, zdroje, desky, CPU a RAM 27 000Kč.
Pokud bych se vlezl do menšího rozpočtu, mohl bych si pořídil další disky, asi bych zvolil Western Digital Raptor, což bych byl rád.
- ondra_v
- Nováček

-
- Blue Storm
- Odborník PCT

hodně velký
ber c2d,není co řešit při tomto výběru
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro