Připečené CPU?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
lachtan_lachta
Nováček
Nováček

Připečené CPU?

Příspěvek od lachtan_lachta »

Dostal se mi do rukou nefunkční PC, a to tak nefunkční, že po zapnutí nevydá ani muk. Po prvotním vyloučení některých jiných chyb jsem sundal chladič z procesoru.

Procesor je AMD Athlon 1 GHz, ilustrační fotka nanesení pasty:

http://kladivoun.wz.cz/cpu/DSCN2603_w.jpg

a detail CPU po menším očištění:

http://kladivoun.wz.cz/cpu/DSCN2607_w.jpg

Osobně si myslím, že v prostoru nahoře nad jádrem, kde nebyla ještě odstraněná a časem už pěkně ztvrdlá "žvejka" se procesor upekl. Ale protože si nejsem tak úplně jistý, a nechce se mi to strkat do mého druhého PC s AMD, tak se ptám vás. Co myslíte vy?
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

myslim si ze by se ta pasta mela odstranit a pak to zkoumat ale asi bude k.o.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
lachtan_lachta
Nováček
Nováček

pasta je dole a nevypadá to o nic líp
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Osobne by me zajimalo, ktery blazen takhle uzasne nanesl pastu. V takovem mnozstvi by byl zazrak ze by ten CPU byl OK. :D
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

cpu je definitivne K.O. o tom nelze vest jakekoli dalsi diskuze...
Spis ten clovek co tam daval tu pastu neni dusevne v poradku..
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
lachtan_lachta
Nováček
Nováček

díky, měl jsem trochu pochyby. když jsem sundal pastu i z chlaďáku, byla tam ještě zapatlaná i původní "žvejka". zapatlaný to bylo fakt hrozně, a to se nezmiňuju o tom, že zespod základovky jsem vytřás hned dva šroubky a skleněný střep :roll: a že světélkující větráček na grafárně fungoval jen na pobídnutí.

teď jenom jestli neni odbouchnutý i něco dalšího, můj CPU se mi do tý desky dávat nechce. :(
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“