Sundal jsem starý chladič a přeměřil, jak tam bude pasovat nový - - a řekl, bych, že to bude tak-tak s mojí grafikou:

Dotaz1: Uvnitř chladiče je ventilátor, který ovšem bude foukat na jinou stranu, než je místo dotyku čepelí a grafiky. Mám chladič pro jistotu v obchodě vyměnit za nějaký menší nebo je to ok? Jakmile odlepím nálepku, která je mezi čipem a styčnou plochou chladiče, už ho nemůžu vyměnit.
Prodavač mi kladl na srdce, ať nezapomenu vyčistit chip od zbytků staré pasty. Problém je v tom, že to dost dobře nejde. Nejdřív jsem čistil:

Pak jsem zjistil, že to "černé" okolo čipu je nálepka, která se dá odlepit a pod ní je další zbytek staré pasty. Tak jsem nálepku odlepil a čistil. Bohužel, pasta vypadá jako sádra a vůbec z povrchu nejde sundat. Nejdříve jsem použil vatový tampon namočený v lihobenzinu, pak zubní kartáček -pořád nic, tak jsem sáhl po pinzetce s plochým koncem...

Postupně, kousek po kousku, jsem to odělával, šlo to špatně, ale šlo to. Pak jsem si včiml škrábanečku, který jsem udělal. Když jsem se podíval blíže a pozorněji, zjistil jsem s hrůzou, že si už asi půlhoďky jen tak přejíždím po spojích a že onen škrábaneček vede asi přes 2 ty spoje. Takže mám takový pocit, že jsem asi s touhle deskou skončil, ale abych byl poučený na příště:
Dotaz2 : Čím se to teda sakra má čistit, když tam jsou spoje??? Tahle sranda mě bude asi stát 2,5 kilča (nová deska ASUS A8N SLI) - ještě jsem to ale nezapojoval, protože nevím, jestli mám odlepit ten chladič (viz dotaz1)
Dotaz3: Až tam budu umisťovat ten druhý chladič, už tam nemusím dávat tu černou nálepku, že?