Vypalování dvoch dvd naraz ??(info, zkoušenosti)

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Jacko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vypalování dvoch dvd naraz ??(info, zkoušenosti)

Příspěvek od Jacko »

Čautě, mám dvě DVD vypalovačky a to viz. popise.
Tak včera jsem naraz chtěl vypálit 2 DVD, jedno jsem vypaloval v alcoholu a druhé v nero 7. Lenže nastal problém,nejdřív jsem dal pálit v neru rychlostí 8x a potom hned do alcoholu rýchlost 8X,ale ono to vypalovalo aj v neru aj v alcoholu s rychlostí max 2X lebo se ty dvd-cka vypalovali přes 30minut, pritom jedno dvd mi trvá vypálit rychlostí 8x za 7minut.
Se ptám, že kde může být problém,disky jsou pomalé,nebo mám málo Pamětí nebo tam je problém, že ty DVD-romky mám zapojené na jeden IDE kábel (master a slave)??Mátě nějaké zkoušenosti??
MSI K9N SLI Platinum AM2 - nForce 570SLI, AMD A64 X2 6000+, chladič Noctua NH-U12F, DDR2 Kingston 2x1GB/800MHz CL5 Dual Channel, Sapphire ATI Radeon X1950GT 512MB DDR3 + Arctic-Cooling Accelero S1, HDD 2xHitachi S-ATAII/300 320GB 7200ot. 16MB cache, LG GSA-H54LRBB Light Scribe, LG GSA-H55NRBB SecurDisc, Skříň Thermaltake VA9000BWSD Kandalf, Zdroj Corsair HX520 520W, LCD panel LG 20" LCD L204WT , Klávesnice s myší Logitech Cordless Desktop S510, Repro - Logitech Z-3 2.1 , Přídavné ventilátory 4xScythe (Blue LED 12cm) - 17dB
Druhé PC v rekonstrukci
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Pockej, ty jsi vypaloval zaroven na dvou mechanikach? Jestli ano, tak se nediv zvlast kdyz jsi pouzival soucasne ALCOHOL 120% a NERO 7xxx, jde to ale musis vypalovat ve stejnem softu, alespon co ja jsem zkousel(treba v NERO) 8)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

Vypalovat na 2 mechanikách normálně jde.Já takahle stejnej soubor vypaluju v neru.Každá mechanika má svůj kabel.Rychlost maximální a v poho.
Jacko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacko »

kotas píše:Pockej, ty jsi vypaloval zaroven na dvou mechanikach? Jestli ano, tak se nediv zvlast kdyz jsi pouzival soucasne ALCOHOL 120% a NERO 7xxx, jde to ale musis vypalovat ve stejnem softu, alespon co ja jsem zkousel(treba v NERO) 8)
Aha, takže musím v jednom programe vypalovat,díky, tak to vyzkouším :D, , ja jsem myslel že třeba na každú mechaniku jiný program :sad:
A máš ty mechaniky na jednom kábly, nebo každá mechanika má svůj??
MSI K9N SLI Platinum AM2 - nForce 570SLI, AMD A64 X2 6000+, chladič Noctua NH-U12F, DDR2 Kingston 2x1GB/800MHz CL5 Dual Channel, Sapphire ATI Radeon X1950GT 512MB DDR3 + Arctic-Cooling Accelero S1, HDD 2xHitachi S-ATAII/300 320GB 7200ot. 16MB cache, LG GSA-H54LRBB Light Scribe, LG GSA-H55NRBB SecurDisc, Skříň Thermaltake VA9000BWSD Kandalf, Zdroj Corsair HX520 520W, LCD panel LG 20" LCD L204WT , Klávesnice s myší Logitech Cordless Desktop S510, Repro - Logitech Z-3 2.1 , Přídavné ventilátory 4xScythe (Blue LED 12cm) - 17dB
Druhé PC v rekonstrukci
degus
Nováček
Nováček

Příspěvek od degus »

Ty máš problém. Vypalovat lze na více vypalovačkách ale stejnou věc jak píše Václav Sedlář. Takže v neru dáš použít více vypalovaček a vypaluješ na kolika chceš. Rychlost se samozřejmě přizpůsobí té nejpomalejší ( v případě že je každá jiná ). Ale vypalovat najednou ve více programech a různý věci to bych si teda netroufl. Pac a pusu Sbohem............

//Bathory - promazáno
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Používat současně dva programy opravdu není zrovna nejlepší... :roll:

... ale jak bylo napsáno výše, jak Alcohol 120%, tak Nero umí zapisovat na více mechanik současně. Kdysi jsem o tom napsal dokonce i článek, včetně praktických testů, viz.:
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2005050102
Bathory
Jacko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacko »

Jo ale můžu pálit jenom jednu stejnou věc naraz. Ja jsem právě pálil na jedné mechanice film a na druhé mechanice zasa hru, takže dvě veci nemůžu vypálit naraz?? :?: :sleepy:
Druhé PC v rekonstrukci
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Můžeš, pak se ale nediv, že pálíš rychlostí 2x. Taky ti bude nejspíš kolísat buffer včetně aktivace Buffer Underrun Proof a kvalita půjde dolů. :roll:
Bathory
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

Vypaloval jsem taky 2 ruzné soubory na stejném disku a v poho, rychlost 16x dvd verbatim, palírna 4166b a benq dw1655, každý na svém kabelu.Měl jsem ještě nero 6.xxx.Pustil jsem ho 2x a v poho.Bufer klesal max k 80%.Kvalita OK.
Jacko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacko »

Bathory píše:Můžeš, pak se ale nediv, že pálíš rychlostí 2x. Taky ti bude nejspíš kolísat buffer včetně aktivace Buffer Underrun Proof a kvalita půjde dolů. :roll:
Hmm to máš pravdu že buffer klesal nahoru a dolu a pritom jsem ještě mal pustene mediaplayer (Óčko TV) a pritom jsem začal ještě kresliť v autocadě,ale když jsem vypnul všechny spustené programy, tak taky mi to nic nepomohlo.
Václav Sedlář píše:Vypaloval jsem taky 2 ruzné soubory na stejném disku a v poho, rychlost 16x dvd verbatim, palírna 4166b a benq dw1655, každý na svém kabelu.Měl jsem ještě nero 6.xxx.Pustil jsem ho 2x a v poho.Bufer klesal max k 80%.Kvalita OK.
Máš asi výhodu ale ja nemůžu zapojiť mechaniky zvlášť lebo deska mi podporuje jedno IDE :x ,takže to nevím ani vyzkoušet, no ještě vyzkouším vypalit oba dvd ve stejném programu, jak si psal.
Druhé PC v rekonstrukci
degus
Nováček
Nováček

Příspěvek od degus »

Jacko píše:
Bathory píše:Můžeš, pak se ale nediv, že pálíš rychlostí 2x. Taky ti bude nejspíš kolísat buffer včetně aktivace Buffer Underrun Proof a kvalita půjde dolů. :roll:
Hmm to máš pravdu že buffer klesal nahoru a dolu a pritom jsem ještě mal pustene mediaplayer (Óčko TV) a pritom jsem začal ještě kresliť v autocadě,ale když jsem vypnul všechny spustené programy, tak taky mi to nic nepomohlo.
K tomuhle už není třeba komentář.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“