Vytvoření gif animace s průhledným pozadím

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Zabral68
Začátečník
Začátečník

Vytvoření gif animace s průhledným pozadím

Příspěvek od Zabral68 »

Zdravím všechny na Fóru.
Mám menší problém. Chci vytvořit gif animaci s průhledným pozadím na jakémkoliv Fóru.
Používám 2 prográmky:
Adobe Photoshop CS3 (verze 10) a Ulead gif animator 5.
Vytvoření libovolného textu s průhledným pozadím v PS je v poho. Ale nevím jak se v PS vytvoří libovolný text v gifu, který např. bliká či padá dolů (animace).
Mohli by jste mi zde napsat jednoduchý popis, jak to v PS vytvořím?

Jinak pohyblivý text s průhledným pozadím jsem vytvořil v programu Ulead gif animator 5.
Vše vypadalo ok, ale jak jsem dal gif na WF či jiné forum tak text blikal, ale okolo textu byla bílá barva. Přitom jsem tam nastavoval průhledné pozadí.

Můžete mi s těmito problémy poradit.
Předem díky.

:(
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

v PS stačí vytvořit 2 dokumenty. jeden velkej a druhej menší (tak velkej, jak velkej má být výsledek) a krok po kroku bych posouval (kamkoliv) po x pixelech.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

asi jsi v tom ulead gif animatoru nenastavil průhledné pozadí. já dělám gify v gifanimator - nějakej malej free jednoduchej prográmek a je potřeba tam tuhle volbu zaškrtnout...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

V Gif Animatoru (to je ten od M$, ne?) se musí nastavit průhledná barva (tj. barva, která se bude chovat jako průhledná a všechno toudle barvou bude průhledný)
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“