Zapojení karet do crossfire
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- BERTIK
- Začátečník

Zapojení karet do crossfire
Dobrý večer všem tady. Nenašel jsem vhodnější blok výjma základních desek, ale podle dotazu si myslím, že tady je to správné místo.
Mám dotaz a to:
Jak zapojit dve VGA s čipem ATI do desky asus mvp crossfire 3200.
Přesněji řečeno, nyní mám pouze jednu kartu x1900gt v.2 (ta s červeným chladičem) a v budoucnu plánuji koupi další ATI karty řady 2000 nebo vyšší. Když novou kartu zapojím do desky můžu tam přidat do druhého PCI-Expres slotu svou stávající x1900gt? Bude to fungovat? Pak-li že ano, bude to k něčemu?
Na závěr bych se chtěl zeptat, jak se karty do crossfire vubec zapojují?
Umí deska crossfire 3200 se dvěma sloty PCI-Express zapojení podobné zapojení SLI od NVIDIE? Nebo je k tomu zapotřebí nějaký kablík?
Děkuji za případné odpovědi
Mám dotaz a to:
Jak zapojit dve VGA s čipem ATI do desky asus mvp crossfire 3200.
Přesněji řečeno, nyní mám pouze jednu kartu x1900gt v.2 (ta s červeným chladičem) a v budoucnu plánuji koupi další ATI karty řady 2000 nebo vyšší. Když novou kartu zapojím do desky můžu tam přidat do druhého PCI-Expres slotu svou stávající x1900gt? Bude to fungovat? Pak-li že ano, bude to k něčemu?
Na závěr bych se chtěl zeptat, jak se karty do crossfire vubec zapojují?
Umí deska crossfire 3200 se dvěma sloty PCI-Express zapojení podobné zapojení SLI od NVIDIE? Nebo je k tomu zapotřebí nějaký kablík?
Děkuji za případné odpovědi
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
- no-X
- Středně pokročilý

do crossfire lze zapojit jen karty stejných kategorií
podporované kombinace zde:
http://ati.amd.com/technology/crossfire/charts.html
starší verze:

podporované kombinace zde:
http://ati.amd.com/technology/crossfire/charts.html
starší verze:

Nejlepší moderátor ve výslužbě
- BERTIK
- Začátečník

Děkuji za částečné zodpovězení mého dotazu.
Musím říct, že crossfire je luxusní krásná zajímavá pokroková věc, kdy v dnešní době vskutku kvalitních a vyladěných enginů u nových her je crossfire ......... CELKEM K NIČEMU
Dočetl jsem se,že se chystají karty (třeba právě od ATI) s více jádry na jedné kartě, kdy jejich výkon má být fatalní a ono se říká, že na každým šprochu pravdy trochu a vzhledem k docela zrychlenému vývoji a předhánění se dovu gigantů na poli VGA si myslím, že tyto karty budou a budou brzy a budou časem i za dobrý peníz. Ale k čemu takovýto brutální výkon? Kam až počítačoví výrobci her zajdou? Vždyť když se člověk koukne na UTIII, Crysis apod. nechybí už moc daleko k tomu, aby se PC hry jak je známe z našich PC přestaly vyrábět a celý tento herní průmysl padl na držku, protože je nahradí třebas úplně nová technologie a na naše sezení za klávesnicí a gamepedem se zapomene.
Tak k čemu crossfire ???
Musím říct, že crossfire je luxusní krásná zajímavá pokroková věc, kdy v dnešní době vskutku kvalitních a vyladěných enginů u nových her je crossfire ......... CELKEM K NIČEMU
Dočetl jsem se,že se chystají karty (třeba právě od ATI) s více jádry na jedné kartě, kdy jejich výkon má být fatalní a ono se říká, že na každým šprochu pravdy trochu a vzhledem k docela zrychlenému vývoji a předhánění se dovu gigantů na poli VGA si myslím, že tyto karty budou a budou brzy a budou časem i za dobrý peníz. Ale k čemu takovýto brutální výkon? Kam až počítačoví výrobci her zajdou? Vždyť když se člověk koukne na UTIII, Crysis apod. nechybí už moc daleko k tomu, aby se PC hry jak je známe z našich PC přestaly vyrábět a celý tento herní průmysl padl na držku, protože je nahradí třebas úplně nová technologie a na naše sezení za klávesnicí a gamepedem se zapomene.
Tak k čemu crossfire ???
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
prodam grafiku - vydelam
prodam druhou - vydelam zase
prodam desku s cipovou sadou - zase sem vydelal
ono je jedno jestli je to Shitable Link Intefuck nebo CumFire,
zatim to neni ve finale zajiamvy, ta 1 karta misto 2 vychazi lepe spotrebou a vykonem, ale myslim ze prave G92 a R670 by mohli tyto myty trosku poupravit... uwidime...
prodam druhou - vydelam zase
prodam desku s cipovou sadou - zase sem vydelal
ono je jedno jestli je to Shitable Link Intefuck nebo CumFire,
zatim to neni ve finale zajiamvy, ta 1 karta misto 2 vychazi lepe spotrebou a vykonem, ale myslim ze prave G92 a R670 by mohli tyto myty trosku poupravit... uwidime...
..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::
Gygabite - ©Hlupak
- socket
- Začátečník

- Gerimo
- Mírně pokročilý

byva k CF master GK kartam. Jinak ho musis zvlast dokoupit...socket píše:Inac taka OT otazka, ze kde sa da zohnat ten interny konektor na crossfire? Je to k X3200 doskam? ku grafikam to nieje tak potom kde sa to da zohnat?
Ale treba moje deska ho mela (SLI mustek) ve vybave
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- socket
- Začátečník

ano SLI mostik ma vzdy v prislusenstve (uz mam 2), ale CF mostik! u X1950PRo nieje master karta. Pri master karte sa zapaja von kabel a prides o jedno DVI. Ale pri X1950PRO je interny mostik a tam nieje master karta.
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
- no-X
- Středně pokročilý

K master kartám (X850XT, X1800XT, X1900XT a X1950XTX) se přikládá propojovací kabel... pokud se pamatuju, tak u posledních jmenovaných o konektor nepřijdeš - existuje verze kabelu, která je jakoby rozdvojovací, ale nevím, jestli je běžně přikládaná.
K X1650XT, X1950GT/PRO, HD2600 a HD2900 žádné master karty nejsou a výrobci by měli přikládat 1ks propojky ke každé kartě. Někteří bohužel šetří, nepřikládají a navíc prodávají předražené "CrossFire edition" verze, kde jsou propojky přibalené. Jinak se dají běžně koupit. Pár kusů navíc se mi doma válí.
K X1650XT, X1950GT/PRO, HD2600 a HD2900 žádné master karty nejsou a výrobci by měli přikládat 1ks propojky ke každé kartě. Někteří bohužel šetří, nepřikládají a navíc prodávají předražené "CrossFire edition" verze, kde jsou propojky přibalené. Jinak se dají běžně koupit. Pár kusů navíc se mi doma válí.
Nejlepší moderátor ve výslužbě