HDD problem>>pomaly a nechce se nacist win.

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
krtEEEk
Nováček
Nováček

HDD problem>>pomaly a nechce se nacist win.

Příspěvek od krtEEEk »

zdravim, mam dva disky jeden kdyz napojim tak to hazi chybu "disk boot failure, insert system disk and press enter" mam tam dany win xp sp2 a druhy je hrozne pomaly nechce se nacist win a mam tam win.vista, sestava: deska-asus P5N-E SLI,pameti-A-DATA 2gb 800 mhz,graficka karta-7600 GT 256mb.Prosim o pomoc
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

no problem nie je v tom ze je pomaly..ale v tom ze ti ho nedetekuje ako systemovy...skus si overit ci je dana particia nastavena ako aktivna...ci mas dobre nastavene jumpre...a ci su disky/disk spravne nastavene v biose...pripadne bootovanie atd...je toho viac..musis to ale vyskusat sam...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
krtEEEk
Nováček
Nováček

Příspěvek od krtEEEk »

uz jsem spustil xpcka na to mensim disku ale jakmile tam dam 250 gb hardisk tak se to po biosu sekne a dal to nejede mam to tam: primary - prvmi a druhej disk, xpcka jsou master a vetsi disk je slave a v secondary mam dvd-romku
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

tak dalej..pokial to spravne chapem....ked zapojis len 1 disk...ten mensi...ide vse v poho ze?....cize mas to ako pata disky...cize klasicke 80 zilaky...problem moze byt v kabloch...mas ich spravne zapojene?...modry do dosky..cierny-posledny-master....sivy-v strede-slave...kazdopadne by som vyskusal ten kabel vymenit za druhy...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Takže bud vadný ID kabel , nebo HDD , nebo řadič ID což je ale nepravdě podobné !
krtEEEk
Nováček
Nováček

Příspěvek od krtEEEk »

jeden kabel jsem zjistil ze je spatnej tak jsem ho vymenil jenze kdyz tam dam ten velkej disk tak je pomalej a treba po 10min. zacne nabihat windows :X formatoval jsem ale proste nic :sad: :(
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Václav Sedlář »

krtEEEk píše:jeden kabel jsem zjistil ze je spatnej tak jsem ho vymenil jenze kdyz tam dam ten velkej disk tak je pomalej a treba po 10min. zacne nabihat windows :X formatoval jsem ale proste nic :sad: :(
Doufám žes ho vyměnil za 80 žilovej a ne za 40.
black.michal
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od black.michal »

Zdravim, mam obdobny problem. mam 1 disk na primary-master a vse OK (Win XP sp2). kdyz připojim druhy (jakkoli) tak mi nenajede Win. objevi se logo win a pak kdyz ma nabehnout modra obrazovka tak zustane porad cerno i po 30min :( druhy disk bios vidí správně a pokud ho zapojim samotny tak to pred sputenim Win napise Chyba čtení disku.

Poprvy to nabehlo OK, po druhy (nechapu proč) se spustil Win z druheho disku a pri vypínání se to kouslo. tak sem to resetnul a ouha, na 1 HDD Win poskozeny( pri nabíhání se to restartovalo)=reinstal. Pak uz to druhej HDd jen ukazalo ale nesel otevrit a bez velikosti. pak se tozas kouslo=reset a potom uz s tim druhym HDD nenajedou Win(zustane černo).
Zkoušel sem všechny kombinace zapojeni a nic...

Prosím poraďte. ja uz z toho mam hlavu jako balon :(
PC: AMD Athlon XP 2600+, MB Gigabyte 7VT600P-RZ, ram V-Data 2x512MB DDR400, AGP 8x WinFast A6800 XT 128MB, HDD Seagate Baracuda 7200.7 120GB ultraATA+ SATA I WD 250GB, zdroj REXpower 350W.
konecma
Nováček
Nováček

Příspěvek od konecma »

black.michal píše:Zdravim, mam obdobny problem. mam 1 disk na primary-master a vse OK (Win XP sp2). kdyz připojim druhy (jakkoli) tak mi nenajede Win. objevi se logo win a pak kdyz ma nabehnout modra obrazovka tak zustane porad cerno i po 30min :( druhy disk bios vidí správně a pokud ho zapojim samotny tak to pred sputenim Win napise Chyba čtení disku.

Poprvy to nabehlo OK, po druhy (nechapu proč) se spustil Win z druheho disku a pri vypínání se to kouslo. tak sem to resetnul a ouha, na 1 HDD Win poskozeny( pri nabíhání se to restartovalo)=reinstal. Pak uz to druhej HDd jen ukazalo ale nesel otevrit a bez velikosti. pak se tozas kouslo=reset a potom uz s tim druhym HDD nenajedou Win(zustane černo).
Zkoušel sem všechny kombinace zapojeni a nic...

Prosím poraďte. ja uz z toho mam hlavu jako balon :(

Měl jsem stejný problém, pomohl mi soft Hiren's Boot CD konkretně HDD Regenerator (nebo nějak tak), po opravě byl disk přístupný, povedlo se mi z disku zkopirovat 200GB dat, některé soubory zkopírovat nešly (asi 30GB), disk fungoval ještě týden, pak se disk definitivně odporoučel (BIOS disk vidí, při pokusu o přístup na HDD jen cvakání).
Jinak Hiren's Boot CD mužu opravdu jenom doporučit pokud se někdo pokouší dostat data s problémového disku...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“