2x2600XTDDR4 vs X1900XTX

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Kollda
Začátečník
Začátečník

2x2600XTDDR4 vs X1900XTX

Příspěvek od Kollda »

Nazdárek lidi, pokud by to klaplo, moch bych mít 2x2600XT 256MB s DDR4 za cenu jedný(holá karta+propojky), desku s crossfire vedu, takže v tom by problém nebyl. Nebo si mi naskýtá možnost sehnat si X1900XTX 512MB za 3,5K.

Docela by mě zajímalo, jak to vidíte vy a hlavně jestli to má vůbec cenu s ohledem na mojí nynější kartu. Podle předběžných propočtů bych si moch polepšit tak o cca 20-30%?

Za názory díky:)
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

Na tvém místě bych vzal tu X1950XTX, protože CrossFire, alespoň s HD2600XT, víc nefunguje než funguje. Mám je dvě a můžu to potvrdit z vlastní zkušenosti. Takže CrossFire nebrat. Právě se chystám nainstalovat 7.10, ale IMHO to bude skoro stejný.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Warran píše:Na tvém místě bych vzal tu X1950XTX, protože CrossFire, alespoň s HD2600XT, víc nefunguje než funguje. Mám je dvě a můžu to potvrdit z vlastní zkušenosti. Takže CrossFire nebrat. Právě se chystám nainstalovat 7.10, ale IMHO to bude skoro stejný.
Crosfire funguje v poho takze toho bych se nebal hlavne s 2x2600XT si uz dobre zahrajes pod DX10 coz se o X1900 rici neda. :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Warran píše:Na tvém místě bych vzal tu X1950XTX, protože CrossFire, alespoň s HD2600XT, víc nefunguje než funguje. Mám je dvě a můžu to potvrdit z vlastní zkušenosti. Takže CrossFire nebrat. Právě se chystám nainstalovat 7.10, ale IMHO to bude skoro stejný.
S kterými ovladači?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

Na toto téma dále diskutovat nebudu, jen Kolldovi napíšu krátký seznam:
CC Generals - ani se nespustí
Chronicle of Riddick - artefakty a každou minutu restart hardwaru či co to hlásí
Far Cry - artefakty na obloze
Battlefield 1942 - artefakty a trhání, nakonec zásek
XIII - obraz trhá a skáče
Mafia - občas nějaký slabý artefakt (bílé pixely), ale to je celkem slabé, Mafia chodí fajn
Half-Life 2 - šlape v pohodě
A malá perlička, když je v CCC zaškrtnuto Enable Crossfire, tak Crossfire nejede, když je odškrtnuto, tak jede. :lol: Pokud si vzpomínám, tak Spajdr měl Crossfire z HD2900XT a taky se toho zbavil. Nebrat.
Takže moje rada ještě jednou: Ber X1950XTX.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Warran píše:Na toto téma dále diskutovat nebudu, jen Kolldovi napíšu krátký seznam:
CC Generals - ani se nespustí
Chronicle of Riddick - artefakty a každou minutu restart hardwaru či co to hlásí
Far Cry - artefakty na obloze
Battlefield 1942 - artefakty a trhání, nakonec zásek
XIII - obraz trhá a skáče
Mafia - občas nějaký slabý artefakt (bílé pixely), ale to je celkem slabé, Mafia chodí fajn
Half-Life 2 - šlape v pohodě
A malá perlička, když je v CCC zaškrtnuto Enable Crossfire, tak Crossfire nejede, když je odškrtnuto, tak jede. :lol: Pokud si vzpomínám, tak Spajdr měl Crossfire z HD2900XT a taky se toho zbavil. Nebrat.
Takže moje rada ještě jednou: Ber X1950XTX.
kdyz je nekdo lama a pouziva Crosfire na slaby desce jeho vec. Kdyby sis precetl nedavnou recenzi a podival se treba v rozdilu kdy bezi crosfire v rezimu 2x16 linek a kdyz bezi v rezimu 16+4. rozdil je nekdy az propastnych 80% :) na tohle spajdr trosku nepomyslel vis?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Warran: To co píšeš spíš vypadá, jakoby jedna z karet byla vadná. A Spajdra do toho netahej, co se pamatuju, tak si stěžoval hlavně na absenci nárůstu výkonu ve většině DX10 her, což bylo vyřešeno v posledních driverech.
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

Moje deska DFI LanParty CFX3200-DR/G.
no-x píše:S kterými ovladači?
7.9. Teďka zkouším 7.10, ale zlepšení zatím nenastává, v Battlefield je Berlin OK, zatímco Guadalcanal je špatný. Riddick: žádná změna k lepšímu. Tohohle nedodělku se urychleně zbavím, jen co bude RV670 na trhu a bude zřejmé co je lepší, zda G92 nebo RV670 (asi RV670, doufám).
Proto radím Kolldovi, ať nic neriskuje a jde do jedné karty.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

stratosi ... no nic :)
Já sice neměl úplně vhodné prkno, ale u mě šlo o to že tam nebyl žáden rozdíl v rychlosti (druhá karta se prostě nerozjela, jednak jsem to poznal podle menšího hluku a za druhé se u druhé karty nezměnila teplota), nebo se crossfire rozjel ale byla to pak poloviční rychlost jedné karty. Nebo crossfire šel, ale jenom asi u 2 her z 10, co jsem zkoušel. Ta aktivace crossfire, no bylo to občas divné, jednou to jelo, podruhé zase ne, když jsem to zatrhnul, dával jsem na to 3x ticket na ATI tech, měsíc co měsíc a nevyřešilo se nic.

Warrane čím starší hry, tím horší crossfire podpora, ale nějaké artefakty bys tam vidět neměl, to bych pak taky tipoval na blbou kartu, blikání textur bych ještě třeba chápal, to je nevhodně zvolený crossfire režim.

Jinak tady je další test crossfire test
http://www.bit-tech.net/hardware/2007/1 ... rsus_p35/2
občas dost divné výkyvy.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

spajdr: to jsou opět staré drivery... aktuální (7.10) oproti 7.9 vypadají takhle:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Koukám lidi, že ste se tu pěkně rozkecali, ale k ne moc k tematu, opravdu bych byl nerad kdyste zde začali řešit HD2900XT(Pro,GT).

Zatim se k tématu vyjadřil snad pořadně jenom Warran, tím mu také děkuji. Jinak o crossfire sem do nedávna ani neuvažoval, ale když se mi naskytla tahle možnost, tak sem o tom začal přemýšlet a někde ty nárusty byli opravdu zajímavé.

Myslíte, že s nynějšími drivery lze očekávat i rapidní zlepšení u 2600XT?

//for no-x: nevíš o nějakém testíku s crossfire 2600XT na nových ovladačích?///

Pořád tu ale visí otazník nad X1900XTX, je to sice karta již trochu postarší, ale pořád má co nabídnout, navíc mi tahle série X1.... tak trochu přirostla k srdci(vlastním X1800GTO - svého času OC krále).

Takže co myslíte? Zariskovat a jít do fungujicího/nefungujícího crossfire a nebo vsadit na jistotu v podobě X1900XTX?

Byl bych rád za podobné praktické zkušenosti jako napsal Warran.

Jinak myslim že s X1900XTX bych si polepšil tak o 20%? U crossfire si netroufám moc střílet 20%.... 30%..... 0%? Pokud se mýlim opravte mě.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

no-X : no jsou staré a co s tím? 7.10 sice řeší navýšení DX10, ale tam to je test čipsetů a né navýšení DX10 (i když WiC je tam zmíněno taky). To jsem poslal hlavně pro stratose, že někdy mít 16+16 nebo 8+8 není ještě jasná výhra v tom že budu mít rychlejší fps než s 16+4.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

spajdr píše:no-X : no jsou staré a co s tím? 7.10 sice řeší navýšení DX10, ale tam to je test čipsetů a né navýšení DX10 (i když WiC je tam zmíněno taky). To jsem poslal hlavně pro stratose, že někdy mít 16+16 nebo 8+8 není ještě jasná výhra v tom že budu mít rychlejší fps než s 16+4.
z testu je jasne patrny ze na konfiguraci 16+4 nemusi crosfire pracovat korektne a svadet to na drivery mi pride dost nestastny :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

njn, ale to už není věc kombinace linek, ale samotného čipsetu :-)
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

A možná taky biosu :)
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

1. jste vsichni off topic... (Kollda zada o pomoc a zacnete se tu hasterit)
2. Nechte spajdra byt, musi si nejak ospravedlnit prechod z 2x2900XT na 8800Ultra...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Gerimo píše:1. jste vsichni off topic... (Kollda zada o pomoc a zacnete se tu hasterit)
2. Nechte spajdra byt, musi si nejak ospravedlnit prechod z 2x2900XT na 8800Ultra...
kdybys místo toho zbytečnýho moralizování radši poradil...

Kollda: Tady je srovnání single 2600XT s 1950XTX
Obrázek
odečti pár % a máš 1900XTX. I kdyby crossfire mělo efektivitu 100% tak na single 1900XTX těžko dosáhne. Jediná výhoda na CF je DX10 což je taky dost diskutabilní....
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Partyman píše:
Gerimo píše:1. jste vsichni off topic... (Kollda zada o pomoc a zacnete se tu hasterit)
kdybys místo toho zbytečnýho moralizování radši poradil...
....
Ja myslim, ze vse bylo zcela receno. Vzdy je lepsi 1 karta vykona, nez 2 slaby. Je to tady napsany na kazdem rohu...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Já bych bral určitě X1900XTX, 2600XT v DX10 Crossfire když bude fungovat, tak i tak bude na hranici hratelnosti. Jestli kartu na DX10 od ATI, tak až něco novějšího co ATI vydá :)
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Díky všem co se vyjádřili k tématu.......díky:)

Jinak už jsem se domluvil s člobrdou na koupi X1900XTX a snad už zítra puputuje ke mně, už se těšim :)

Partyman: jj tady je to pěkně vidět, že to nemá smysl.

S tim crossfire to bylo takový momentální opojení, protože se mi naskýtala zajímavá možnost na koupi, tak jsem chtěl tuhle oblast trochu probádat a něco se dozvědět o kladech a záporech (hlavně v zapojení těchto dvou karet a s tím spojené funkčnosti crossfire ve hrách - což se až na vyjímku moc nepovedlo).

spajdr: Myslim, že mi DX10 zatim chybet nebude:)....duvod popsán níž.

Je sice pěkný, že tu máme už DX10, ale stejně hry který hraju jsou v drtivý většině v DX9 a i tituly které budou ted vycházet, pořád vychází v DX9 a pokuď ne, tak ve víc jak 50% DX10 her půjde nastavit DX9(snad:))
Naposledy upravil(a) Kollda dne úte 16. říj 2007, 14:10, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“