Hledám funkční Router + print server

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
MMMMM
Začátečník
Začátečník

Hledám funkční Router + print server

Příspěvek od MMMMM »

Mám dobrou zkušenost z routerem Edimax BR-6104K. Nicméně mám doma 2pc propojené mezi sebou a jednu tiskárnu HP M1005MFP ( připojení k PC přes USB, scan,kopírka ). Potřebuji tisknout z každého počítače, tedy nabízí se řešení router pro připojení k internetu a součástí routeru printserver. Líbil jse mi tento router Router Edimax BR-6104KP, 1x WAN, 4x LAN, 2x USB tiskový port

http://www.okcomputers.cz/router-edimax ... r/d-51490/

Nicméně je tam jedna vážná chyba o které píší různé diskuze a je to problém s printserverem. Proto bych potřeboval doporučení na nějaký jiný router.
Moje požadavky jsou
===============
1.router musí umět předstírat jinou (zadanou) MAC adresu (kvůli povolení připojení k internetu jedné MAC adresy.
2.pritserver musí být spolehlivý
3.musí fungovat obousměrně s tiskárnou? Mám multifunkční tiskárnu, a potřebuji přes printserver skenovat.

Prosím potřebuji ověřené zařízení se kterým máte zkušenost že funguje.Děkuji
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Hledám funkční Router + print server

Příspěvek od myshob »

MMMMM píše: 3.musí fungovat obousměrně s tiskárnou? Mám multifunkční tiskárnu, a potřebuji přes printserver skenovat.
tohle běžně integrované PS neumí. musíš koupit zvlášť PrintServer kterej to umí.
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
MMMMM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MMMMM »

Myslel jsem že ušetřím protože router stojí 500Kč a printserver 1500Kč od edimaxu.
Router s printserverem stojí 1000Kč. Škoda :(
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“