Nestabilní počítač... --> Vyřešeno - vadná VGA karta ;-)

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
hryzalek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nestabilní počítač... --> Vyřešeno - vadná VGA karta ;-)

Příspěvek od hryzalek »

Hoj, potřebuju poradit, počítač se mi furt restartuje, někdy stihne před restartem modrá obrazovka, už jsem udělal vše podle FAQu:
1. zjistete teplotu CPU - nejde přes 50 stupňů v burnu (burn - Prime95)
2.otestujte stabilitu pameti - 4x za sebou Quick test (potom tak 10 hodin byl v OK... pak zase cca každých 20min (nepravidelně) restartoval, po dalším testu zas chvilku klid (nevim jestli to něco znamená...)
3.otestujte stabilitu procesoru (nekolik hodin) - Prime 95 cca 12 hodin
4.Aktuální BIOS -OK
5. Problém ve zdroji taky není - zkoušel jsem vše odpojit - popř dát na ext zdroj ;-)
6.pokud jste dosud na duvod sveho problemu neprisli, tak polozte svuj dotaz v prislusne sekci - Mno, tak to zkouším :-(
informace o sestavě je v popisu dole :-) prosím o rady co s tím mám dělat... ještě mám poslední možnost reklamace, ale jelikož tam není plomba, a už jsem do konfigurace zasáhl - WiFi karta, vyvedení USB ze základky, změna konektoru na větráku... tak si nejsem jistej, že by to vzali (btw: tu plombu ovšem sejmul autorizovaný technik od té firmy...) Předem dík za odpovědi...

edit: eště jsem zapoměl... co se týče operačního systému:
Mám v PC Windows XP home a Vista Ultimate zkušební, dělá to v obou a nejdřívější restart od startu PC, je po vybrání, který OS chci zvolit, a když ten počítač spouštím furt dokola, tak se to oddaluje až to vydrží třeba 20 minut... pokud potřebujete o tom ještě nějaké info tak napište...
Naposledy upravil(a) hryzalek dne ned 21. říj 2007, 21:23, celkem upraveno 1 x.
Co mám dělat když mi to nejde?
Snažit se. A když to nejde, ...tak se snažit
A kdyby to náhodou pořád nešlo, tak se zase snažit.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Když se ti furt restartuje jak si mohl dělat ty testy? :?
Zkus memtest a hod sem to co je na te modré obrazovce...ten zdroj se mi nelíbí!
Zkoušel jsi značkový?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
hryzalek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hryzalek »

V dosu to běží... takže testy dou dělat v dosových programech
Memtest jsem nezkoušel, ale zapoměl jsem napsat že sem to zkoušel Goldmemory-em a ten žádný errory nenašel, modrou obrazovku kolikrát ani nepostřehnu, že tam nějaká byla... to je v řádech milisekund až sekundy...

a zdrojem to fakt není... protože podle prográmků na výpočet mi to vychází na 320W což by mělo býs s 400W v poho... a navíc když jsem odpojil zkoro všechno, od CD-ROMky až po PCI karty (mimo to i disk, kterej sem dal na externí adaptér) tak problém přetrvával...
mno a sem píšu taky z toho kompu... to některý příspěvky píšu třeba natřikrát :-(

EDIT 20.10. 10:20: Tak mi to nedalo, a zkouším postupné vyměňování komponent...
- diskem to není... :-)
- Teď sem místo ATI Radeon X1300 tam dal nějakou S3 která má 2MB... a zatím (cca 1,5hodiny) je to v poho... takže to asi bude grafárnou... eště to chvilu nechám, a pak ji půjdu vzít do reklamačky :-)

Eště dotaz.. mám to kupovaný jako sestavu, můžu tam donýst jen grafiku, nebo se musím tahat s celým kompem??? (popř mě pošlete do jiné sekce...)

EDIT 22.10. 21:30: Tak je to vadnou grafikou... teť uš jen najít záručák :-) :cry:
Co mám dělat když mi to nejde?
Snažit se. A když to nejde, ...tak se snažit
A kdyby to náhodou pořád nešlo, tak se zase snažit.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“