Doporuceni nove televize

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Lee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Doporuceni nove televize

Příspěvek od Lee »

Zdravim,

chtel bych vas pozadat o pomoc s vyberem nove TV. Zamlouva se mi tahleta, jestli byste ji mohli ohodnotit, moc se v tom nevyznam.

Moje pozadavky jsou:

-107cm uhlopricka
-plazma
-moznost pripojit k pc, ps3 hrat v plnem rozliseni

+dobre by bylo, kdyby mela dobre zorne uhly

Dekuji
Nick2
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nick2 »

co znamená "možnost hrát v plném rozlišení" ?

měl bych na tebe jeden dotaz: formát je to jako u každé lcd tv/plazmy 16:9, ale rozlišení je 1024:768, tedy 4:3. a přitom lcd mají při stejném počtu řádků (768) 1366 sloupců (tedy cca 16:9) :?
Lee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lee »

Tim hranim v plnem rozliseni myslim 1920x1080, coz je Full HD tusim. S tim dotazem cos napsal ti neporadim, jelikoz tomu moc nerozumim.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Lee píše:Tim hranim v plnem rozliseni myslim 1920x1080, coz je Full HD tusim. S tim dotazem cos napsal ti neporadim, jelikoz tomu moc nerozumim.
Plazmu s takym rozlisenim zozenies extremne tazko. Respektive nijak. Uz LCD TV s 1080p su relativne drahe, a drviva vacsina plaziem ma iba rozlisenie 1024x768.

A co som videl, tak Full HD plazmy zacinaju na 50 palcoch a cenach okolo 100 tisic Sk s DPH. I HD Ready plazmy je problem zohnat.

A pre PC/PS3/XBOX nic ine ako LCD nesmies brat. Plazma na hry nie je vobec vhodna.
Lee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lee »

Dekuji, smim se zeptat proc neni plazma dobra pro pc/konzole?

Tak jsem se dival a tohle taky nevypada spatne.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Lee píše:Dekuji, smim se zeptat proc neni plazma dobra pro pc/konzole?

Otazka nie je tak, ze "proc neni dobra". Ale o vhodnosti.
Uz len u rozlisenia je obrovsky rozdiel - 1024x768 (4:3) u drvivej vacsiny plaziem alebo 1366x768 (16:10) u LCD TV. A prepocet obrazu vo formate 4:3 na 16:9 nie nic prijemne.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Lee píše:Dekuji, smim se zeptat proc neni plazma dobra pro pc/konzole?

U kazdeho LCD TV skontroluj, ci podporuju pripojenie PC cez HDMI. Niektore starsie Samsungy umoznovali pripojenie PC iba cez VGA, kolega si ale kupoval Samsung teraz a ten uz toto obmedzenie nemal. Najlepsie je si to kuknut v manuali, ktory stiahnes ako PDF z ich stranky.
Nick2
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nick2 »

Full HD plazma je třeba tato: http://www.videoplaneta.cz/d/panasonic-th-42pz700e/
- cena neni zas o tolik vyssi nez u nahore zminovane s 1024x768
- jak to je ale s temi vstupy pro pc netusim..

osobne bych vzal na tv + pc + ps3 nejakou lcd 37" Full HD - ceny jsou uz pod 40 tis.
Lee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lee »

Ano tak podporu pro pripojeni PC pres HDMI ma. Zda se vam tenhle televizor dobry v pomeru cena/vykon? Nerad bych udelal spatky krok s vyberem neceho draheho.
Nick2
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nick2 »

myslis tento, na ktery si daval odkaz?: http://www.alza.cz/37-lcd-tv-samsung-le ... d75460.htm

tak ten bych ti, pokud chces hrat ve full na ps3, klidne doporucil koupit (ikdyz jsem ho v provozu vlastne nevidel :), zajdi na nej mrknout nekam do prodejny..). btw. odkaz jsem poslal i kamaradovi, co chce za nedlouho koupit lcd samsung do cca 30 tis. (toto je sice nad, ale ceny furt padaj, treba bude ochoten dat i vic,...)
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Lee píše:Ano tak podporu pro pripojeni PC pres HDMI ma. Zda se vam tenhle televizor dobry v pomeru cena/vykon? Nerad bych udelal spatky krok s vyberem neceho draheho.
Ak je to ten Samsung LCD TV, tak za full HD je to asi dobra cena (ja som si kupoval uz davnejsie LG HD Ready za 38 tisic Sk s DPH, aj ta je super).
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“