Problem grafika intel G965

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
kubco2
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problem grafika intel G965

Příspěvek od kubco2 »

Prosim vas pouzivam ubuntu 7.10 ...ale mam problem s grafikou nechce mi zobrazit ziadne efekty (compiz napr) prito msak aj na viste mi aero islo Very Happy...
v terminali po zadani prikazu compiz(neviem ci to tam napisat len ma napadlo co vypise:
shifty@shifty-desktop:~$ compiz
Checking for Xgl: not present.
Blacklisted PCIID '8086:29a2' found
aborting and using fallback: /usr/bin/metacity

a pri zmena visualnych efektov:
Deskop effect couldnt be enabled

este le nsa ucim na linuxe tak trochu ohlad dakujem
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Ak si všetko predtým dobre spravil tak musíš dať príkaz: compiz --replace
Ako vidím sú s tým intelom trochu ale problémy skús prezrieť tento thread možno ti to pomôže http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=582873&page=3
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Re: Problem grafika intel G965

Příspěvek od faugusztin »

kubco2 píše:Prosim vas pouzivam ubuntu 7.10 ...ale mam problem s grafikou nechce mi zobrazit ziadne efekty (compiz napr) prito msak aj na viste mi aero islo Very Happy...
v terminali po zadani prikazu compiz(neviem ci to tam napisat len ma napadlo co vypise:
shifty@shifty-desktop:~$ compiz
Checking for Xgl: not present.
Blacklisted PCIID '8086:29a2' found
aborting and using fallback: /usr/bin/metacity

a pri zmena visualnych efektov:
Deskop effect couldnt be enabled

este le nsa ucim na linuxe tak trochu ohlad dakujem
Mas to tam napisane - Blacklisted PCIID '8086:29a2' found. To znamena ze tvoja graficka karta "Intel 82G965 Integrated Graphics Controller" je na zozname problemoveho hardware pre compiz a preto sa radsej u teba compiz nespustil.
sysel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sysel »

jdi do nabidky systém>správa>správce nesvobodných ovladacu a tam povol ovladac na grafiku.

otevri terminal a napis: glxinfo | grep direct

pokud se oběvi: direct rendering: No tak se mrkni na tenhle návod http://wiki.ubuntu.cz/Grafick%C3%A9_karty_Intel

pokud to napise: direct rendering: Yes potom otevri systém>správa>synaptic a vnem nainstaluj compizconfig-settings-manager. pak si nastav efekty ktere chceš, restartuj x-ka (ctrl+alt+backspace) a potom by to mělo jet. kdyby to nejelo tak se mrkni

jinak kdyby neco nejelo tak se nejlip mrkni na www.wiki.ubuntu.cz

a jak tu nekdo psal o seznamech fukcniho a nefunkciho hw. to co je vseznamech tak neni 100% nekomu jede to co je v seznamu uvedeno jako nefunkcni a nekdo za boha nerozchodi to co je uvedeno jako bezproblémové.
DESKTOP: CPU: intel core 2 Q6600 ; Gigabyte N650SLI-DS4L ; A-Data Vitesta GS 4GB (kit 2x2GB) 800+ MHz ; Zotac 8800GTS 512MB ; WD 640GB SATA+WD 320GB SATA ; PSU fortron FSP400-60GLN; OS: Ubuntu LINUX 8.04 + Windows vista ultimate 64bit
NOTEBOOK: Asus EEE PC 4G surf
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

intel nemá nesvobodné ovladače
mě šlo u 704 direct rendering hned po nainstalování
pochybuju že to bude u 710 jiné
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“