Jaký modem pro ADSL2 s velkou NAT?
Moderátor: Don
- Milan79
- Začátečník

Jaký modem pro ADSL2 s velkou NAT?
Ahoj,mám doma modem WELL Pti-845 a je to utrpení,proto bych vás chtěl poprosit o radu,jaký modem koupit,abych problém s věčně přeplněnou NAT odstranil. Na starém ADSL jsem používal modem thomson 510i a s ním nebyl jedinej problém,ty nastali až po zavedení adsl2 a výměnou modemu. Po restartu počitače jede modem celkem dobře,ale jakmile pustím nějakou výměnnou sít,je hotovo,modem už i po odpojení sítě nejede víc jak 2Mbit a to si platím 8Mbit. Modem jsem zkoušel měnit s bratránkem za jiný a u něj se chyba neprojevuje. Cenu bych si představoval tak do 3-4tis. Díky za rady
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Milan79
- Začátečník

A nedoporučil bys přímo nějaký typ? Kamarád měl ještě na staré lince právě nějakého zyxela a to byl prý taky shit,tak nákupu od týhle firmy jsem se spíš stranil,ale pokud myslíš že se zlepšili,klidně bych do něj šel. Vůbec nepotřebuju s wifi,stejně to nevyužiju,jen ethernetpavel.minarik píše:zkus modely od zyxelu, které jsou určené do firemního sektoru - tam se s cenou vejdeš
- Bajgy
- Středně pokročilý

- Milan79
- Začátečník

Díky za rady,ale přecijen se na novej modem asi vybodnu. ted jsem nahrál do toho starýho Alcatela 510i poslední firmware a jedu na něm. Nic stabilnějšího jsem nikdy neměl,tak to snad nezakřiknu. Výsledek testu je myslím slušný a pokud to nebude dělat problémy,tak si ho už nechám.Stejně víc jak 8Mbit co má své technické maximum dlouho nikdo na adsl nabízet nebude. Jinak pingy na centrum a seznam mám přes příkaz.řádek 7-9ms,ten web dost lže.
http://rychlost.cz/sys/result/88.101.15 ... f6c06b9e7/
http://rychlost.cz/sys/result/88.101.15 ... f6c06b9e7/
- Bajgy
- Středně pokročilý

- Milan79
- Začátečník

Njn,ty technologie jsou tu už delší dobu,bohužel se rozšiřují jen velice pomalu a na vesnici nejspíš nedorazí ani za 150let. Vždyt jak dlouho už se používá třeba optika a jak moc je rozšířená...to víme asi všichni,bohužel jen málo lidí ji muže už dnes mít.
Když jsi se zmínil o tom kolegovi... mám taky jednoho,vede mu pred barákem NIX a za 100Mbit platí 450kč/měs.
Já za svoje připojení platím s pevnou IP 2500kč/měs. 
Když jsi se zmínil o tom kolegovi... mám taky jednoho,vede mu pred barákem NIX a za 100Mbit platí 450kč/měs.
- petr_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: