Project: Intel Eco Concept by Stoobi

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Takže někteří z vás tento case možná zaregistrovali na právě probíhajícím Invexu a kdo ne, tak má možnost si prohlédnout fotky zde. Jedná se opět o zakázkovou prezentační case, kde jsou ve výsledku použity komponenty s celkovou spotřebou kolem 25W, tedy naprosto super, ale to není předmětem projektu.

Nemá cenu asi podrobněji rozepisovat konstrukci - ta je patrná z fotek, ale základem je nosná konstrukce naohýbaná a svařená z 6mm čtvercoviny. Na ní je pomocí COčka navařen 1mm perforovaný plech, okraje jsou zahlazeny tmelem. Zbytek case tvoří modré plexi s gravírováním loga Intel a mého. Součástí je i slotin mechanika a 90W microATX zdroj, oboje se nachází ve spodním patře, kde jsou ještě dvě pozice pro 2,5" disky. Horní patro je odnímatelné (na 6 šroubech) a zde se nachází základní deska formatu microATX. Původní návrh (viz 3Dmodely) počítal s menšími rozměry - tedy 20x20x20cm (šxhxv) pro ITX řešení, ale nakonec se kontrukce předělávala na microATX, tedy nové rozměry jsou 27x27x18cm (šxhxv). Díky tomu, že se jedná o prezentační PC, tak jsou v horním patře umístěny i dvě bílé 100mm katody. Přední panel obsahuje pouze otvor pro media k DVDrw mechanice a dvě tlačítka - power a tlačítko mechaniky (oboje s gravírovaným znakem). Case sedí na nožičkách z plexi trubky o průměru 40mm, které ve výsledku obsahují gumové podložky kvůli přenosu vibrací. Jinak asi není co dodávat.

Předem se omlouvám za menší počet fotek z výroby, ale jelikož jsem na samotnou výrobu měl pouhé tři dny, tak nebyl čas fotit. Jinak přesně práce trvala 55hodin, tedy za uváděné dny jsem toho moc nenaspal...:)

Nejdříve tedy původní nákres a 3Dmodely:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

A teď už samotné fotky case:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Díky za komentáře. Jinak case je k vidění stále ještě na Invexu v pavilonu F - stánek Intelu.
Fichen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fichen »

Velice pekne
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

prace jako vzdy perfektni :up: design se mi velice libi (chapu ze je to prezentacni, ja bych si ale odpustil ten gravir intelu)

mam na Tebe otazku, jakym zpusobem ohybas to plexi, aby neprasklo/neztmavlo atd....nahrivas? pokud jo, tak cim a nakolik°C :)

diky za odpoved
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
TheMelin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheMelin »

nádherná čistá práce jako vždy. Pěkně zajímavý a originální :up:
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Tak tovypadá perfektně. Napiš mi pls rozpis komponent a rozpočet, docela by mě zajímal :)
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

já to věděl že je to stoobiho práce když sem jí viděl ve správách ,)
užasný toto.. imho ty děláš jen pro intel ne?
pro AMD nic?
Bla bla bla, stejně to nikoho nezajímá :D
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Díky všem, je to opravdu koncipováno hodně jako prezentační PC, tedy v případě použití někde do obýváku, apod, by se dost věcí muselo změnit, ale i takhle to funguje bez omezení.

Co se týká rozpočtu a komponent. Tak o financích se bavit nebudu - materiálově to není nijak strašné, ale časově ano, takže to si odvoď tak nějak od doby tvorby (podotýkám, že to je jen doba čisté práce na výrobě - není tam započítán čas shánění materiálu a tvorby návrhů a modelů). Hardware ti teď z hlavy neřeknu a nemám ho nikde napsaný, jedině zajít na invex...:) Ale je tam použit např. SSD disk + druhý normální 2,5".

A ohýbání plexi? Dělám to normálně horkovzdušnou pistolí...různě podle rádiusu ohybu. Tady je radius 20 a tak jsem si udělal ze dřeva přesně formu pro ohnutí. Jinak teplotu ti nepovím, mám pistoli od Fermu, kde jsou jen dva mody, ale jaká to je teplota to nevím. Každopádně tohle plexi od Axomu vydrží opravdu hodně a nebublá a nebělá. Spíše se deformuje...sale samozřejmě nakonec i vybublá, ale to ho člověk musí opravdu pekelně dahřívat.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

aha.....pe prave vzdycky plexi bublalo, pokud jsem ho nahrival(plexi neznameho puvodu)....ty teploty by me zajimaly, mohly by byt na stitku od horkovzdusny pistole (ja mam od Steinelu a ma tusim 550°C a 300°C, ale meni se i prutok vzduchu)

kazdopadne dik za odpoved :)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

srna píše:aha.....pe prave vzdycky plexi bublalo, pokud jsem ho nahrival(plexi neznameho puvodu)....ty teploty by me zajimaly, mohly by byt na stitku od horkovzdusny pistole (ja mam od Steinelu a ma tusim 550°C a 300°C, ale meni se i prutok vzduchu)

kazdopadne dik za odpoved :)
mam doma bouchacku od boshe a tm si muzes po 50 stupnich nastavovat teplotu.. tusim od 300 - 750 jo a má to i teploměr kterej ti ukazuje aktuální teplotu. plexi se mi ohejbalo dobre pri 300 vic sem to neskousel. ,)
Bla bla bla, stejně to nikoho nezajímá :D
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Sakra před chvílí jsem dorazil z Brna, u toho stánku jsem byl, jenže ten chlápek tam mě odratil těma svejma úžo kecama, že jsem si toho case nevšiml :sad:

Moc pěkná práce.
veselyjak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od veselyjak »

Moc pěkný,precizní práce....prostě stoobi :-D
PC1:AMD Athlon64 X2 4000+@5000+EE , Gigabyte GA-M55S-S3 , A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition , Powercolor ATi X1950 GT@PRO 256MB , Corsair VX450 450W , WD Caviar 120GB SATA , MSI combo , Logitech X-230 , Sennheiser HD-201 (MP - SE w200i , mp3 - Creative ZEN stone plus)
PC2:MSI K8N NEO v2.0, AMD SEMPRON 2800+ 1,8GHz@2,1GHz , A-DATA 512MB PC3200 400MHz , SEAGATE BARRACUDA 80GB , Nvidia GF FX 5200 128 MB , EC 400W , Samsung SyncMaster 793DF , Logitech S200 ,
bob159
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob159 »

hmm nejaky detail tych tlacitiek by nebol?? :) a to logo intelu a to tvoje "modified by stooby" je nejaka samolepka alebo co? inak je to nadhera.... :up:
CPU: AMD Opteron 170 | MB: ASUS A8N-SLi Premium | GPU: Palit 9800GT | RAM: CORSAIR TWINX XMS Platinum 2GB | HDD: WD6400AAKS SATA | DVD-RW ASUS DRW-1608P3S | POWER: Corsair 520W | CASE: Lian Li V-1000B PLUS | SAMSUNG SyncMaster940B
hryzalek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hryzalek »

:worship: Fakt krásný :worship:
Co mám dělat když mi to nejde?
Snažit se. A když to nejde, ...tak se snažit
A kdyby to náhodou pořád nešlo, tak se zase snažit.
Dark GunMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dark GunMan »

Paradni,skvostne,nadherne,uchvatne :D

Skoda ze neni vic fotek z prace ale casu neni nikdy dost (pokud je ne to sibenicni datum) a "cas sou penize"
CPU:Intel i5 4570 3.2GHzMB:MSI Z87-G45RAM:16GBHDD:Kingston SSD 120GB/WD 1TB/WD 640GBGK: --- LCD: 27' LCD PW: ---W CASE: CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690 MS/KB: G402/G15 New
Apophis.k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apophis.k »

velice elegantní, jednoduchý a moc pěkný...

Inteláci asi vědí, proč ty casy nechávají dělat tobě...
Intel Core2Duo E6300@3,3GHz (Coolermaster Gemin II)
Gigabyte P965 DS3 + Thermalright HR-05 SLI
TwinTech GeForce 8800GT zatím 650/1670/1900
2x512MB+2x1GB Corsair TwinXMS2 800MHz@944 MHz CL5
Samsung 250GB
Nica
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nica »

Krásná práce, dnes sem si ho prohlížel na Invexu.. :)
Projekty: Silver flame, Yellow missile
PC: Intel Core2 Quad Q6600, GeForce 8800GTS 640MB, Gigabyte GA-P35-DS4, 4x1 GB RAM GeIL CL4-4-4DDR2-800, ST3250410AS ATA Device 250 GB,Logitech G15, Logitech MX518
gigik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gigik »

fakt preciz prace - respekt

jen bych možná nahradil ty vnější šrouby s křížovou hlavou za něco hezčího

škoda, že nevyšla ta micro cube 20x20x20, a škoda že přesně ten design už jsem někde viděl, nevím jaký výrobce to má v nabídce, a sice né plexi-síťovina ale hliník-hliník ale vypadá to 100% tvarově stejně...
Gigi bydlí na www.gigis.tk <<---- !!nové stránky!!
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

ke stánku jsem se nedostal,protože mě nějací idioti pořadatelé vyhodili,že to je jen pro obchodní jendání :? jinak velice pěkné.... :roll:
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Díky!

Co se týká detailní fotky tlačítka, tak mám jen tuto, ale je trošku mázlá a plexi ještě není naleštěné:
Obrázek

Šroubky - to jsem taky řešil. Měl jsem připravený tři řešení - tyto křížáky, pak vystoplý imbus a imbus se zapuštěnou hlavou a jak jsem to tak zkoušel, tak mi tyhle vyšly jako nejlepší řešení. :oops:

A ty nápisy nejsou samolepky, stačí číst popis v úvodu - je to gravír. :wink:
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Na tohle se neda rict nic jinyho nez 'ty vole to je krasa!!' (nebrat jako urazku, brat jako udiv) :D

55hod prace.. Limit 3 dny..

Stoobi, fakt dobra prace. Postavil bych si to klidne do obyvaku jako HTPC.

Co se s tim stane po Invexu? Zustane to Intelu?

Btw, kde prisli zrovna k tobe? Na nejakych Tvych predeslych modech ze? First Alpha a podobny jsou skvosty, toho si nemohli nevsimnout..
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Odpovědět

Zpět na „Projekty“