Propojeni PC2NOTEBOOK

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

xchlade3
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Propojeni PC2NOTEBOOK

Příspěvek od xchlade3 »

CHci propojit PC s Notebookem pres krizeny kabel ale za boha se mi to nemuze podarit. co mam delat?

=ikona vpravo dole sviti jako ze je to pripojeno na obou poc.
=soubory mam nasdilene
=ip automaticky

prosim poradte!!!
Pentium 4 HT 2,4@3 1GB SDRAM
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No já jsem teda v sítích docela lama, ale udělal jsem síť pomocí toho pomocníka ve winxp.

Normálně klikni ta tu ikonu vytvořit síť pro malou domácnost(nebo jak se to jmenuje) a dál už tě to navede.
To udělej na obou PC.
Disketu, kterou ti to nabídne, dělat nemusíš.

Udělá to síťový most. :lol:
pak už bys měl vidět druhej comp ve sdílených dokumentech.

V jinejch WIN nevím :(
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

sytemy??? zkus napsat IP rucne... treba 10.0.0.1 a 10.0.0.2
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ICE píše:sytemy??? zkus napsat IP rucne... treba 10.0.0.1 a 10.0.0.2
radši 192.168.1.1 a 192.168.1.2 (podle standartu IP adres třídy C)
masku na obou 255.255.255.0
ignorelist: kremrole a dezoláti
xchlade3
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xchlade3 »

cece zohle vsechno jsem udelal na PC mi to najde notebook na notebooku PC ne. Pokud chci z PC kliknout na notebook tak mi to napise nejakou hlasku ohledne pristupu a ze je to nedovolene..
Butch píše:No já jsem teda v sítích docela lama, ale udělal jsem síť pomocí toho pomocníka ve winxp.

Normálně klikni ta tu ikonu vytvořit síť pro malou domácnost(nebo jak se to jmenuje) a dál už tě to navede.
To udělej na obou PC.
Disketu, kterou ti to nabídne, dělat nemusíš.

Udělá to síťový most. :lol:
pak už bys měl vidět druhej comp ve sdílených dokumentech.

V jinejch WIN nevím :(
xchlade3
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xchlade3 »

uz jsem zkousel jak auto IP tak nastavovat ruzne tak jak tady pisete a nic..
ted me napadlo ze na PC mam pripojeni k netu (pres mikrovlnku v usb) tak jestli bo to nemohlo vadit..

JO NA OBOU POCITACI SAMOZREJME XP..:))
zombie píše:
ICE píše:sytemy??? zkus napsat IP rucne... treba 10.0.0.1 a 10.0.0.2
radši 192.168.1.1 a 192.168.1.2 (podle standartu IP adres třídy C)
masku na obou 255.255.255.0
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

asi te moc nepotesim ale....

bohuzel jsem se jiz setkal s notebookem ktery se z nejakeho duvodu spoji pouze s jednou jedinou sitovkou...jeste horsi na tom je ze kdyz vezmu druhou sitovku (stejna firma, stejny typ...jedine v cem by se to melo lisit je v podstate pouze MAC) tak jiz nejede... a duvod? neznamy... :sad:

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
hugoventil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hugoventil »

Nepouzivas nahodou sitovku Planet???? Ta totiz v XP nepojede ani kdyby ses na hlavu stavel... zkus si z jednoho kompu dat prikaz ping 192.168.1.x posledni cislo zalezi na jaky komp se dotazujes. pokud to nepujde, tak se opravdu nevidite a bude to nefunkcnosti sitovky v notebooku bych videl.

Napis!

Hugo
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

hugoventil píše:Nepouzivas nahodou sitovku Planet???? Ta totiz v XP nepojede ani kdyby ses na hlavu stavel...
nepojede? a jaka? to mi chces rict, ze tech 20 pocitacu s Win XP a sitovkou Planet, ktere znam, mi nefunguje? ;)
Toshiba Tecra A6
hugoventil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Bajgy píše:
hugoventil píše:Nepouzivas nahodou sitovku Planet???? Ta totiz v XP nepojede ani kdyby ses na hlavu stavel...
nepojede? a jaka? to mi chces rict, ze tech 20 pocitacu s Win XP a sitovkou Planet, ktere znam, mi nefunguje? ;)
Rozhodne si za tim stojim, mozna pises o PCI kartach, ale ja o pcmcia a ta nejede, jestli tobe jo, tak mi dej link na ovladce a rad se poucim :)

Hugo
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

toz to jo.. ja mluvil opravdu o PCI
co je to presne za typ?
Toshiba Tecra A6
xchlade3
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xchlade3 »

no ping nejde ale ta sitovka na notesu jit musi pac se pres ni normalne pripojuju na internet. je to REALTEK RTL8139
BTW ta sitovka ji primo v kompu ne PCMCIA
hugoventil píše:Nepouzivas nahodou sitovku Planet???? Ta totiz v XP nepojede ani kdyby ses na hlavu stavel... zkus si z jednoho kompu dat prikaz ping 192.168.1.x posledni cislo zalezi na jaky komp se dotazujes. pokud to nepujde, tak se opravdu nevidite a bude to nefunkcnosti sitovky v notebooku bych videl.

Napis!

Hugo
hugoventil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

xchlade3 píše:no ping nejde ale ta sitovka na notesu jit musi pac se pres ni normalne pripojuju na internet. je to REALTEK RTL8139
BTW ta sitovka ji primo v kompu ne PCMCIA
hugoventil píše:Nepouzivas nahodou sitovku Planet???? Ta totiz v XP nepojede ani kdyby ses na hlavu stavel... zkus si z jednoho kompu dat prikaz ping 192.168.1.x posledni cislo zalezi na jaky komp se dotazujes. pokud to nepujde, tak se opravdu nevidite a bude to nefunkcnosti sitovky v notebooku bych videl.

Napis!

Hugo
A na co se pripojujes? Nemas moznost poujcit si od nekoho sitovku do kompu? Tohle vypada, ze blbne ona. Jeste jednou se zeptam, mas spravne nastaveny IP na obou masinach? dej si do prikaz. radku ipconfig /all a vypise ti to vsechno nastaveni. pokud si nebudes jistej, tak si nastav do PC 192.168.0.1 maska 255.255.255.0 a do notebooku 192.168.0.2 a maska je stejna, pokud jsou obe sitovky funkcni, tak tohle musi jit. overis to zase pingem na druhej stoj, pokud mas nastavenej firewall na blokovani vseho prichoziho, tak ti ping nepujde!!!

Hugo
xchlade3
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xchlade3 »

jak mam vypnout ten firewall?
IP nastavene spravne ping nic..
hugoventil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

xchlade3 píše:jak mam vypnout ten firewall?
pojd na ICQ 320053839
xchlade3
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xchlade3 »

hugoventil píše:
xchlade3 píše:jak mam vypnout ten firewall?
pojd na ICQ 320053839
asi si napsal blbe cislo nemuzu te najit..:))
hugoventil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

xchlade3 píše:
hugoventil píše: pojd na ICQ 320053839
asi si napsal blbe cislo nemuzu te najit..:))
ok tak ted znova 320083539
Bezy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bezy »

Ja teda nechapu co presne tu resite...
Donedavna sem resil uplne ten samy proble, svoje PC mam rpipichnuty na mikrovlnku pres LAN a tak mam pevne stanoveny IP(notebook prpojuju prepojenim sitoveho kabelu protoze jeste nemam hub...), staci na notebooku nastavit o jedna jine IP nez na PC(cim blizssi tim lip - s poznamkou nahore scela suhlas IP:192.168.xxx.xxx Masku podsite hod stejnou...(asi 255.255.255.0 - melo by ti ji to samo vygenerovat kdyz kliknes do prazneho pole...)) Ted uz jen nastav v karte sdileni co presne chces sdilet, jako opravneni pridej "uzivatele" network a povol mu co chces pak uz by na tvym PC mel bejt notebook vydet i s tim co nasdilis....

Ja propojuju bnotebook(win2000) a PC(winXP) na svym PC mam vse nasdilene v poradku ale z notebooka seb na svuj komp nemuzu dostat :(

Dik za rady :D
Bezy
xchlade3
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xchlade3 »

cece ty ses z lanskoruna nachces se o vikendu stavit a zapojit mi to?:))
Bezy píše:Ja teda nechapu co presne tu resite...
Donedavna sem resil uplne ten samy proble, svoje PC mam rpipichnuty na mikrovlnku pres LAN a tak mam pevne stanoveny IP(notebook prpojuju prepojenim sitoveho kabelu protoze jeste nemam hub...), staci na notebooku nastavit o jedna jine IP nez na PC(cim blizssi tim lip - s poznamkou nahore scela suhlas IP:192.168.xxx.xxx Masku podsite hod stejnou...(asi 255.255.255.0 - melo by ti ji to samo vygenerovat kdyz kliknes do prazneho pole...)) Ted uz jen nastav v karte sdileni co presne chces sdilet, jako opravneni pridej "uzivatele" network a povol mu co chces pak uz by na tvym PC mel bejt notebook vydet i s tim co nasdilis....

Ja propojuju bnotebook(win2000) a PC(winXP) na svym PC mam vse nasdilene v poradku ale z notebooka seb na svuj komp nemuzu dostat :(

Dik za rady :D
Bezy
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

No, jenom tak pro info, když dáš v příkazovém řádku ipconfig /all jsou tam ty hodnoty, co jsi tam zadal (IP, maska ...) ?

Říkal jsi něco o hlášce, mohl by jsi to upřesnit ? :?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“