STALKER cuká a jede pomalu.

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

STALKER cuká a jede pomalu.

Příspěvek od PersonalComputer »

Zakládám nový threat protože v threatu věnovaném této hře je přespoilováno a fakt bych to už nemusel pak hrát...

Jak je možné že stalker na mé sestavě cuká a jede pomalu ? Chápal jsem že se takhle choval na starém počítači ale proč se tak chová i na novém, zvláště když ho hraju jen 1024x768 ? Někdy vypadne zvuk, hra klesne na 0FPS, myš laguje, obraz laguje, úkoly nejdou dokončit... Mám anglickou verzi kterou jsem dostal k základovce a jsem z toho velice zklamaný zvláště když stalker graficky není žádný zázrak a působí velice omšelým dojmem.

Také jsem četl že ke hře existuje pack modifikací který hru značně vylepší, přidá možnost jezdit auty, zlepší účinnost zbraní atd...

Všechny ostatní hry mi jdou naprosto plynule ale stalker ne a ne.

Q6600.2GB RAM, X1950,Windovs Vista. Myslím že jsem hru i patchoval...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Zkus vypnout případně Full Dynamic Lightnings nebo jak se to nazývá, pokud máš zapnuto, to by mělo hru výrazně urychlit. Jinak zkontroluj si tu verzi hry. Poslední by snad měla být pořád 1.004. Pokud si to správně pamatuji, tak údaj o verzi hry je vidět normálně v menu hry. Pokud nemáš, opatchuj si to. Jinak bych viděl problém možná ve Windows Vista... Ale ty patche by to snad měly řešit. Ale, že jo, hádám, release notes jednotlivých patchů neznám.

tady je ještě tweak guide:

http://www.tweakguides.com/STALKER_1.html
show must go on..
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Jenže vypnout právě full dynamics range se mi nechce, protože hra mi jej defaultně nabízí zapnutý a popravdě řečeno mě to štve že bych měl u nového a myslím že zrovna ne slabého počítače vypínat jednu z klíčových featur. Když jsem měl 768MB RAM, 3GHz NW a X1600 AGP tak jsem to samozřejmě oželel ale nechápu proč se mi hra na 2x nebo 3x tak silném počítači hýbe naprosto stejně... Bioshock chodí například na full bez jakýchkoliv problémů !
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Jak jsem napsal, přesvědči se, zda máš poslední patch. Popř. zkus jiné ovladače ke grafice.

A co se týče X1950, tak na tu jsou Full Dynamic Lightnings ve Stalkerovi až příliš. Hlavně v exteriérech, když jsou blesky, tak to s tím při blesku vždy citelně trhne a i v dynamicky osvětlených interiérech při přestřelkách to nestíhá... na Windows Vista je to možná ještě o třídu horší, než pod XP, pod kterými jsem to hrál já.
show must go on..
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Prosím pěkně poslal by mi někdo patch na anglickou verzi hry ? Jde mi strašně pomalu internet a nedaří se mi nikde ten správný patch najít, buď mě to odkazuje na český který nefunguje nebo na americký u kterého si nejsem jistý zda je to ten pravý (předpokládám že ASUStek dává mezinárodní verzi a ne US only...). Díky !
_DAVE_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _DAVE_ »

je to Vistama, je nutne tu hru "zalatat"..
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX4060ti, (3GHz/18,5GHz) - 16GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.

Ukázky her v plně stereoskopickém 3D, je potřeba - 3DTV, 3D projektor, VRset:: https://www.youtube.com/@stereoscopicga ... 9/featured
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Tady máš všechny oficiální patche co na Stalkera vyšly http://www.stalker-game.com/en/?page=patches .
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
PersonalComputer
Začátečník
Začátečník

Díky, nainstaloval jsem si poslední který přidává podporu vícecorových procesorů a už to běhá :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“