Rád bych vás poprosil o názory co může zpomalovat přenos dat pro tenhle disk : WD My Book Essential Edition 500GB ,disk je prokazatelně zapojený do portů USB 2.0 .
Desku mám ASUS A7N8X-X, Athlona 2000+, 1GB RAM , vypalovačku LG s ní na kabelu je ještě CD palírna TEAC. Grafická karta ATI Radeon 9550 do APG (Fastwrite OFF, AGP 4x). Zvuková karta do PCI Audigi2 .
Disk jede podle měření programem HD Tune kolem 15-17 MB/sec , seek je kolem 13ms.
Na bráchově komplu (stejná deska, silnější CPU, méně ramky) jede kolem 30 MB/sec , i na jiných PC jede rychleji.
Zatím jsem přišel jenom na logickou věc že to může brzdit zapojené příslušenství , po vytažení tiskárny se maximální rychlost o cca 3-4MB/sec zvedla , ale pořád to je jenom těch 17MB/sec max . Už jse mzkoušel kde co ale nic nepomáhá. Na čisté instalaci Vista to jede přibližně stejně, takže by ot vypadlo že špunt je někde jinde.
Jak jsem psal tka USB 2.0 je zapojené, mám SP2 (i když je později instalovaný) , porty se tváří jako enhanced usb... prostě všechno kromě přenosové rychlosti vypadá v pořádku.
Co brzdí USB disk
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- LeváRuka
- Začátečník

-
- HacIPex
- Začátečník

-