OCZ Performance, Dual Channel, Enhanced Latency - kterou ?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
tirra
Nováček
Nováček

OCZ Performance, Dual Channel, Enhanced Latency - kterou ?

Příspěvek od tirra »

Máte nekdo tusení, jaký je rozdíl v techto pametech ?
HADiCE
Začátečník
Začátečník

V některejch parametrech

Příspěvek od HADiCE »

Performance byly tušim CL 2.5

Enhanced Latency (EL) jsou lepší, páč mají CL 2

Dual jsou taktéž ze série Enhanced Latency CL 2, ale navíc jsou otestovaný pro čipsety co zvládaj dual channel (nForce2, i865, i875P....).
Se prej mezi s sebou nerušej.... :o
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Tezko rict, ale v popisu maj obe CL2...
tirra
Nováček
Nováček

OCZ

Příspěvek od tirra »

V tom případě bych potřeboval poradit, které jsou vhodné k sestavě ASUS P4P800 Deluxe (příp. P4C800 Deluxe) + P4 2,4 GHz 800 FSB, rád bych to taktnul...

bude k tomu vhodný 120 GB WD 7200 rpm, 8 MB cache ?

Nevim jestli P4P800 nebo P4C800 - o cenu nejde, jen zda neni C800 uplna zbytecnost, navic jsem tu nekde cetl, ze s ni jsou problemy...

Pameti chci urcite OCZ, pripadne ekvivalenti, ktere mi pojedou pri prekaktovane P4 - aspon na 3,2 Hz :))

Nechi ale vyhodit penize za pameti, ktery treba ta sestava ani nevyuzije - navic se rozhoduju mezi DDR 400 a DDR 433 - poradte...
Wilik
Administrátor
Administrátor

Re: OCZ

Příspěvek od Wilik »

tirra píše:Nechi ale vyhodit penize za pameti, ktery treba ta sestava ani nevyuzije - navic se rozhoduju mezi DDR 400 a DDR 433 - poradte...
Kvalitativne lepsi nez OCZ jsou Kingston HyperX - doporucil bych je... a ted co zdrazili vsechny pameti, tak uz neni zase takovej rozdil mezi DDR400 a 433, takze bych vzal ty rychlejsi (zvlast, kdyz rikas, ze penize nehrajou zase takovou roli).
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Presne tak - na 433 budes mit vetsi "rezervu" pri OC......
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

tirra
Nováček
Nováček

Příspěvek od tirra »

ak uz jsem objednal DDR 400 1024 MB, OCZ, CL2, Dual Channel - samozrejme driv, nez jsem si tady precetl, ze bych mel jit do 433, ale snad to neni velkej pruser :) - zvladnou ty DDR 400 FSB pri ktery pojede p4 2,4 aspon na 3,2 ? deska uz je taky objednana - ASUS P4P800 Deluxe
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Zvládnou, ale jen za předpokladu, že děličkou snížíš frekvenci pamětí oproti FSB. Tvoje CPU má násobič 12, takže při frekv. 3,2GHz bude FSB 266,66 MHz. Aby jely paměti 1:1 s FSB, musel bys mít DDR 533 :)
Veterán
tirra
Nováček
Nováček

Příspěvek od tirra »

jojo s tim pocitam, dneska si jdu pro desku a procik, tak se vam pak pochlubim jak jsem dopadl:)
Odpovědět

Zpět na „Paměti“