32-bit Windows a jen 3GB RAM?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Evok
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

32-bit Windows a jen 3GB RAM?

Příspěvek od Evok »

Chci koupit 4GB RAM ale ted sem se docetl v diskuzi u vyrobku na CZC že pod 32-bit Windowsama jede jen max 3Gb paměti.

Je to fakt nebo zase nejaky výmysl?

Jestly je to fakt tak na to neexistuje nejaky patch nebo tak něco?
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Re: 32-bit Windows a jen 3GB RAM?

Příspěvek od faugusztin »

Evok píše:Chci koupit 4GB RAM ale ted sem se docetl v diskuzi u vyrobku na CZC že pod 32-bit Windowsama jede jen max 3Gb paměti.

Ten patch sa vola 64-bitovy OS :-). Jednoducho 32 bitovy rezim vie adresovat max zhruba 3,2GB.
Evok
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evok »

faugusztin píše:
Evok píše:Chci koupit 4GB RAM ale ted sem se docetl v diskuzi u vyrobku na CZC že pod 32-bit Windowsama jede jen max 3Gb paměti.

Ten patch sa vola 64-bitovy OS :-). Jednoducho 32 bitovy rezim vie adresovat max zhruba 3,2GB.

Aha no tohle jsem jaksi vubec nevedel:)No jeste ze jsem o neobednal:)Ma vubec 4GB RAM cenu?Nebo staci bohate 2x 1GB v dualu na gejmsy?
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Evok píše:
faugusztin píše: Ten patch sa vola 64-bitovy OS :-). Jednoducho 32 bitovy rezim vie adresovat max zhruba 3,2GB.

Aha no tohle jsem jaksi vubec nevedel:)No jeste ze jsem o neobednal:)Ma vubec 4GB RAM cenu?Nebo staci bohate 2x 1GB v dualu na gejmsy?
IMHO staci. A keby nie, tak si mozes objednat 4GB - sice "stratis" v 32-bit OS 0,8GB pamate, ale pojdu ti nadalej v dualchannel. Alebo si kup 64-bitove Visty :-)
Evok
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evok »

faugusztin píše:
Evok píše:
IMHO staci. A keby nie, tak si mozes objednat 4GB - sice "stratis" v 32-bit OS 0,8GB pamate, ale pojdu ti nadalej v dualchannel. Alebo si kup 64-bitove Visty :-)
No prave sem chtel obednat 4GB 2x po 2GB.No asi si teda začnu zvykat na vistu:)
Fuck8r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fuck8r »

já to teď taky řeším, kupuju novej komp na hraní v XP a bude to:

Q6600
2x8800GT
a RAM 2GB (2x1GB) 800MHz@1080MHz CL4 Geil

aktuální i všechny hry r. 2008 pojedou na 2GB jako z praku :) ...

kup 2GB a sám uvidíš že je to v pohodě a když ne vždy můžeš přikoupit ty samý paměti v 2x512MB kitu a budeš na maximu = 3GB :roll:

ještě něco: četl jsem že když se dá na 32-bit 3GB tak systém uvidí 3GB ale když se tam daj 4GB tak 32-bit bude komunikovat se zařízením přes RAM a užere se tolik kolik má grafička = u mého SLI 1GB + podle ostatního zařízení tak že nakonec bude vidět ze 4GB třeba jen 2,7GB RAM = míň než u 3GB (který jsou vidět celý) ... nevím co je na tom pravdy ! :cry:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

je kravina mit rozdilny velikosti pameti. kort pri tehle cenach :roll: .kup 4gb, neprohloupis. hodit se to muze dycky a neni to nic drahyho
Alert03
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Alert03 »

Fuck8r píše:
aktuální i všechny hry r. 2008 pojedou na 2GB jako z praku :)
A na tuhle blbost si prisel jak? Uz ted napriklad crysis vyuzije vic jak 2GB ram a to hlavne pod Vistama ... takze bych urcite nevykrikoval ze vsechny hry roku 2008 pojedou na 2GB ram....
Motherboard ASUS Striker 2 Formula nForce780i CPU Intel Quad Core Q9550@3.2Ghz (max. OC stable 3,9Ghz na vzduchu) + Cooler Gemin2 + 2xTT 120FAN -Idle 42C-Burn max(orthos)60C GK PoW GTX280 default (zatim) RAM 2x2GB A-data vitesta extreme DDR2 800Mhz 4-4-4-12 HDD 1x Samsung F1 250GB SATA2 16MB Cache + 2x Samsung F1 500GB SATA2 8MB Cahe + 1x External Western Digital MY BOOK 500GB Case Sharkoon Elite Plus , 2x120fan , 1x 250fan , 2x Blue neon ligth Zdroj POW/Tagan Black Diamond 650WKeyboard Logitech G15 Gaming Keyboard New Mouse Razer Lachesis + Cyber Snipa Pad Repro Logitech Z4 2.1 Headset Logitech Precision Gaming Headset MonitorLCD24" Dell UltraSharp 2408WFP
ctrl_j
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ctrl_j »

Alert03 píše:
Fuck8r píše:aktuální i všechny hry r. 2008 pojedou na 2GB jako z praku
A na tuhle blbost si prisel jak? Uz ted napriklad crysis vyuzije vic jak 2GB ram a to hlavne pod Vistama ... takze bych urcite nevykrikoval ze vsechny hry roku 2008 pojedou na 2GB ram....
Precti si prosim tento test. Je mozne ze crysis vyuzije vice RAM, nicmene neni od veci aby to melo nejaky efekt. Tri frame navic investici do nakupu vetsi RAM dle meho nazoru neospravedlnuji.
~ The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - A. Einstein ~
Fuck8r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fuck8r »

Alert03

jo to jsi ty cos koupil úplně zbytečně (jen pro dobrý pocit) další 2GB RAM a ještě mu nejdou :roll: ... Crysis jede na 2GB RAM jako z praku a tuto hru v r. 2008 jen málo co překoná :lol:

Kód: Vybrat vše

Například testované hry ukázaly, že se i dnes dá hrát téměř bez problému s 1GB paměti. Proto nevěřte, až vám někdo bude tvrdit, že si kupuje 4GB RAM proto, že jej bude chystaný Crysis a Unreal Tournament III potřebovat. Je to nesmysl, 2GB budou bez problémů dostačovat.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Fuck8r píše:

Například testované hry ukázaly, že se i dnes dá hrát téměř bez problému s 1GB paměti. Proto nevěřte, až vám někdo bude tvrdit, že si kupuje 4GB RAM proto, že jej bude chystaný Crysis a Unreal Tournament III potřebovat. Je to nesmysl, 2GB budou bez problémů dostačovat.
A tos slyšel kde? V computeru? Ani bych se nedivil... :roll: Už Oblivion a Gothic 3 využijí s klidem 3GB ani nevíš jak. ;-)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Fuck8r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fuck8r »

Ostatně ať si každý koupí co chce že ano jsou to jeho (vyhozené ? ) peníze. Ale logické je že si člověk koupí nejdřív 2GB RAM (u 99% do těď vyšlých her absolutně dostačující) a až přímo a konkrétně pocítí u nějaké hry nedostatek tak může vždy těch dalších 2GB dokoupit a za mnohem nižší cenu.
Evok
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evok »

Mr. Dirk píše:
Fuck8r píše:

A tos slyšel kde? V computeru? Ani bych se nedivil... :roll: Už Oblivion a Gothic 3 využijí s klidem 3GB ani nevíš jak. ;-)

Jo?a kdy ty 3GB využijou?Obě tyhle 2 hry jsem hral na moji sestavě s 1GB RAM v dualu na full detaily a nejak jsem nespozoroval že by to seekovalo na disku....
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Evok píše:Jo?a kdy ty 3GB využijou?Obě tyhle 2 hry jsem hral na moji sestavě s 1GB RAM v dualu na full detaily a nejak jsem nespozoroval že by to seekovalo na disku....
To bych chtěl vidět. :roll: Ppokud vím tak Gothic 3 měl/má problémy s plynulostí ( o tuto hru sem se moc nezajímal ) na jakékoliv sestavě. U Obliviona dokud jsem měl 1GB ram tak byl problém jet na středních detailech v únosné hratelnosti.

Jistě pokud je pro tebe 15fps hratelných tak ok. :)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Evok
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evok »

Mr. Dirk píše:
Evok píše:Jo?a kdy ty 3GB využijou?Obě tyhle 2 hry jsem hral na moji sestavě s 1GB RAM v dualu na full detaily a nejak jsem nespozoroval že by to seekovalo na disku....
To bych chtěl vidět. :roll: Ppokud vím tak Gothic 3 měl/má problémy s plynulostí ( o tuto hru sem se moc nezajímal ) na jakékoliv sestavě. U Obliviona dokud jsem měl 1GB ram tak byl problém jet na středních detailech v únosné hratelnosti.

Jistě pokud je pro tebe 15fps hratelných tak ok. :)

Bohužel hra šla naprosto plynule....

Samozdrejme na té GF 8800GT
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Nevím jak UTIII, ale v Crysis SP demu jsem se dostal max. na 927MB (pouze Crysis), takže už 1,5GB RAM s XP a 2GB RAM s Vistama nebude tu hru brzdit.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“