Chlazení zdroje

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Chlazení zdroje

Příspěvek od Blue Storm »

potřebuju vědět,jeslti když vyměním ve zdroji fan,tak poruším záruku,protože ve zdroji(v podpisu)je strašný hučák a prvně to nešlo znát,ale jak jsem dal na grafiku accelero,tak už jo a popřípadně,jestli tam budu potřebovat fan s velkým průtokem vzduchu(teď myslím kvůli značce)nebo ten fan bych mohl dát na 5V
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

ano o zaruku samozrejme prijdes, pokud ho jakkoliv mechanicky poskodis (ucvaknuti puvodniho fanu) nebo poskodis nejakou tu lepenku, pokud tam je.
Jinak na tenhle zdroj klidne Xilence na 7V postaci
.
drumax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drumax »

Nejsem si úplně jistý, ale imho porušíš. Je to to samé, jako bys vyměnil na grafice chladič. Pokud to neprovede odborný servis ( i třeba tu stupidní výměnu fanu), tak to při reklamaci většinou berou jako "neodborný zásah" a tím se vymluví na porušení záruční smlouvy. Je to skoro to samé, jako když si koupíš v supermarketu počítač a je tam pečeť. Jakmile ho otevřeš a pečeť přetrhneš, už ti záruku neuznají, i kdybys ten počítač chtěl jenom vyčistit od prachu. V tvém případě na zdroji pečeť nemáš (i když možná jo, na některých jsem je viděl), ale servisní středisko při reklamaci pozná, že tam není originální fan. No a pak tě setřou s tím, že ses v tom hrabal, o něco tam zavadil a že si za to můžeš sám. Proto bych s tím zašel někam do pc šopu, nejlíp do Alfy a (bohužel za poplatek) je poprosil o výměnu, pak ti na to dají papír a při reklamaci problémy mít nebudeš.

OT1 Nejsem si 100% jist, že to řešíme ve správné sekci.
OT2 Proč proboha kupuješ LC-POWER?! :?
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

2drumax:protože jsem nepotřeboval lepší zdroj na starý pc a docela v pohodě utáhne i ten současný i po přetaktu,no není tam pečeť...a co kdybych nejak zkusil tne původní odklidit ze zdroje,ale jen vyvést a schovat ho a dát tma jiný fan a napojit na desku na 3pin :roll:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

on by ten puvodni mel byt na konektor, ten v pohode vyndas a jak rikas, novy pres 3-pin kdysi jsem to na mem LC tak mival, nez musel z domu :)
.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Zalezi jaky potkas zdroj. Ztratu zaruky to muze a nemusi znamenat. v Pripade meho Chifteca to bylo snadne. Zadna nalepka fan na konektoru. U nekterych zdroju je plech nekej a nalepku mzes pri montazi a demontazi poskodit. Na to nevim jak se divaj v servisu. Uvnitr uz vetsinou najdes konektor. Jinak pak musis umet pajet tak aby to vypadalo jako od stroje. A reklamovat vzdy s puvodnim fanem.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

no jendou jsm v alfě reklamoval starý zdroj a měl už přetrženou tu pečeť,ale boly to z původní reklamace,ale nedali tma novou,takže byla jen ta přetržena a vzali ho :? jinak zkusím do něho mrknout a zkusím nafotit
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

drumax píše:Nejsem si úplně jistý, ale imho porušíš. Je to to samé, jako bys vyměnil na grafice chladič.
Proc by se mela porusit zaruka na grafice? Vymena chladice na grafice je tak bezna vec ze reklamacni rad neporusujes.

A to tvrzeni ze naten zdroj staci Xilence..... je spis naopak na kvalitni zdroj nepotrebujes takovy fukar jako na shit, protoze maji vyssi ucinost a tolik nehreji :)
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

no forton je celkem kvalitni a kdyz je v zatezi, tak mu vetrak vcelku dost fouka a huci tak stredne
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

2Nem3:no abych řekl pravdu,tka podle odhadu jede ten fan možná na 60% otáček,ale vyfukuje skoro studený vzduch,takže LC Power zase tolik netopí
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

ja jeho 550W verzi provozoval asi pul roku na 5V a to jsem mu daval slusne zabrat a funguje u noveho majitele doted
.
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Ja kdyz jsem vymenoval na starym zdroji vetrak, tak jsem vysrouboval sroubky jen na jedny strane tak, abych neporusil tu pasku, ten vrchni plech jsem jen lehce ohnul , abych se dostal dovnitr. Vetrak jsem vymenil za 12 cm Xilence, jen jsem ten 3 pin konektor sundal a na Xilence nasadil ten 2 pin z puvodniho vetraku a hned bylo ticho. Ted mam na 500W Chieftecu, bez ty pasky, Noctuu na 800 ot/min misto puvodniho vertaku, kterej se tocil az na 1900 ot/min.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“