Tablet pre začinajuceho designera

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
markoph
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Tablet pre začinajuceho designera

Příspěvek od markoph »

Sestra sa začína venovať designu (nie webdesign) a bude v tom pokračovať aj na nejakej škole. Chcem ju na vianoce prekvapiť tabletom, ale vôbec sa v tom nevyznám.

Podmienky:
cena: do 3000 Kč (nie som milionár)
veľkosť: A4 (menšie je zbytočné, väčšie zatiaľ nevyužije)
Nemusí to byť najlepší tablet na svete, ale nechcem šunku, ktorá svojou disfunkčnosťou omrzí po mesiaci používania

Zatiaľ som našiel G-Note 7100

Neviem či je dobrý, neviem ako sa s ním robí. Budem vďačný za každé odporúčanie, či pripomienku.
Študent...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No to co jsi ale vybral neni tablet, ale digital poznamkovy blok, ktery uklada popsanou stranku pomoci dotykoveho senzoru pod papirem.. co teda chces segre koupit.. nejaky poznamkac, nebo tablet, pro praci, kresbu a konstrukce v pocitacovem software..?
markoph
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od markoph »

no... ona pracuje viac menej s papierom (návrhy)... takže vôbec neviem čo by bolo pre ňu lepšie... tento "poznámkovač" by asi vyhovoval, pretože úpravy by mohla robiť priamo na tom papieri (a videla by to)...

najprv ma napadlo, že by stačilo tie jej návrhy len skenovať do PC, ale chcem niečo s čím by ich mohla priamo upravovať v PC... na to je asi lepší tablet a nie poznámkový blok :\ dá sa vôbec nájsť niečo (tablet) kvalitné v tejto cene??
Študent...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Tyhle notepad tablety mam pocit nemaji soft, ktery by pocital s nejakym vyraznejsim kreslenim apod...
Pokud pujde vylozene o grafickou praci tohle je ji k nicemu.. u podobnych zarizeni se pocita s textem a maximalne nejakou kresbou od ruky k danemu textu.. co se tyce ale nejake graficke prace tohle zarizeni na ni vubec neni delany.. neresi se zde uroven tlaku.. neresi se zde jakakoli seriozni prace.. abych pravdu rekl, nejsem si uplne jist, s jako kvalitou zde bude fungovat OCR..

Pokud tedy ma delat design, resit navrhy, nacrty, kresby a obecne si hrat s grafikou, resp. vizualizaci, potrebuje tablet normalni.. ne jen poznamkovy blok..
Je teda fakt, ze do tech 3k toho moc na trhu neni.. levnejsi kusy (mam namysli napr. Genius) mely obcas problemy se software, ale zase je fakt, ze v dnesni dobe se uz vetsina veci vyresi rychle a aktualni verze dostupne na netu by mely byt naprosto v poradku..

Proto tedy vybirej tady.. mas v podsate dve volby.. kvalitni tablet malych rozmeru, nebo vice pristupnou verzi o rozmerech velkych.. ja bych klido toho geniuse koupil.. vzhledem k priorite kresleni bude plocha dulezita..

Genius tablet PenSketch (9 x 12)
..+ info..

Wacom tablet Bamboo MTE-450/K-EN
..+ info..

Na druhe strane by ale bylo dobry, kdyby jsi vedel co vsechno ji ceka, s jakym softem budou pracovat.. o co v tom jejim oboru presne pujde.. aby se ti nestalo, ze ji nahodou bude uplne na prt.. :oops:
FuWU
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

dotaz

Příspěvek od FuWU »

Dobry den, dostalo se mi do rukou tohle zarizeni na vyzkouseni. Mam mensi problem. Na windows vista to funguje. Problem je v tom ze ja vubec nedokazu otevrit soubory na pocitaci. Jsou s priponou dnt a sou na muj vkus docela male. Nevite jak to otevrit? Hlasi to ze jsou poskozeny. Postup ktery delam: Napisu neco ono se to ulozi pripojim usb a snazim se to otevrit ale nic :(
markoph
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od markoph »

Vďaka za odpoveď... nejako som nemal čas sem priliezť a spomenul som si až teraz keď mi súria darčeky...

niečo lacnejšie asi nemá cenu kupovať, čo? ak chcem aspoň akú takú kvalitu...
Študent...
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“