Odhlučnění PC

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
ozzy 2
Začátečník
Začátečník

Odhlučnění PC

Příspěvek od ozzy 2 »

Ahoj,tak jsem se propracoval do stavu,kdy je PC nehlasitější komponent ventilátor Noctua NF-S12 stažená na 600ot/min.Nemáte někdo nějakou radu,jak by to šlo ještě ztišit?Přemýšlím o nějaké odhlučňovací hmotě,ale mevím jestli to má cenu?Dík za nápady.

Ještě jedna věc,není nějaký tišší ventilátor než ta Noctua?
Naposledy upravil(a) ozzy 2 dne stř 21. lis 2007, 20:32, celkem upraveno 1 x.
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Re: Odhlučnění PC

Příspěvek od tx3rf »

ozzy 2 píše:Ahoj,tak jsem se propracoval do stavu,kdy je PC nehlasitější komponent ventilátor Noctua NF-S12 stažená na 600ot/min.Nemáte někdo nějakou radu,jak by to šlo ještě ztišit?Přemýšlím o nějaké odhlučňovací hmotě,ale mevím jestli to má cenu?Dík za nápady.
huh, tak to musi bejt ticho... No ja nevim, tem odhlucnovacim hmotam se vyhejbam jak cert krizi. Mel sem to jednou v PC a teploty stouply, takze tim padem i hluk, protoze sem mel vetraky regulovany podle teploty. A zdalo se mi, ze ta hmota moc nepomaha...
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

pomaha, ale jen v situaci, jakou mas ty. Pokud nekdo ceka, ze utlumi fan na 2000ot. tak je mimo. Ja mam vylepenou case odhlucnovackou SIlentmaxx a pomohlo to. Co bylo splyset malo, je slyset o neco min.
Jen se zeptam, ty mas SSD, ze nevis o disku? :)
.
ozzy 2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ozzy 2 »

Pokud zrovna neseekuje,tak ho neslyším.Ten ventilátor ho přeřve.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

to bych chtel u Seagate slyset, ale dobre no. Jak jsem uz rikal, hmota pomuze, ale trebas ten Silentmaxx co mam ja je dobry davat alespon ve 2 ruznych vrstvach. jednu proti vibracim, druhou na zachyceni hluku
.
Alekss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alekss »

Hola, tizsi nez Noctua je aspon dle mych zkusenosti Scythe S-flex... Pokud ti ovsem Noctua na 600 rpm prerve HDD (pokud mas tu jednoplotnovou Barracudu - na konci 310 nebo 410, coz jsou fakt tiche disky, az na motor ploten...), tak pred tim fanem urco mas nejakou mrizku, ne? Sundej a uvidis (neuslysis :-)
PC1: CoreDuo T7200, 2GB, 7600GS, Audigy, Seagate 250GB, Nec 3500A, Eizo L568, Seasonic 330W
PC2: Pentium M 1.6GHz, 1GB, 6200 AGP, SB128, Seagate 80GB, Toshiba SD-M1612, Fortron 350W
PC3: Dell Latitude D505, Celeron M 1.5GHz
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

No a co ventilátor ve zdroji Enermax Liberty?Ten se točí tak kolem 950,co si pamatuju...
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Cecilka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Odhlučnění PC

Příspěvek od Cecilka »

ozzy 2 píše:Přemýšlím o nějaké odhlučňovací hmotě, ale mevím jestli to má cenu?
Čus :)
Doma teď pokládám plovoucí podlahy a zbyl mi kus tý "folie", která se dává pod ni. Je to nějaká lepčí, tlustší, dražší :) Tak sem ji zkusil nacpat i do kompu a překvapilo mě, že je opravdu znát rozdíl. Jak psal Holda, tichý šumy apod. jsou slyšet opravdu jen z bezprostřední blízkosti... Tak se zkusit zeptat ve svym okolí a vyzkoušej třeba tohle...

2 Neonet: Jop, to bude ono :) Díky, viz jeden post dolů. Já tomu řikám hadr pod podlahu, ale to by bylo ještě horší :) :)
Naposledy upravil(a) Cecilka dne čtv 22. lis 2007, 16:27, celkem upraveno 1 x.
E4400 2.0 @ 3.0 (300x10) ::: Gigabyte 965P-DS3 r. 3.3 ::: 2x1024 MB A-Data EE @ 798 MHz ::: Sapphire X1950GT @ PRO pasiv chlazení [Idle: 37°C
Burn: 48°C] ::: AC Accelero S1 ::: Seasonic 400W ::: Elite 330 ::: Fujitsu-Siemens P19-2P ::: A4tech X718BF ____ hoří mi procesor a nevim, co s tim :-[ 40°C / 68°C (35°C/62°C na def nastavení)
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

jmenuje se to Miralon (to pod plovouckou)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
ozzy 2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ozzy 2 »

Tak tohle znám.Už jsem to zkoušel a celkem to pomohlo.Ale mám doma jen ten 2dvou milimetrový a to se mi zdá málo.
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

dobre je pouzit centimetrovy miralon, ktery se dava pod akveraia, a dela s v pekne modre :)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Caska.Vojta
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

off

Příspěvek od Caska.Vojta »

nezapínej počítač a nebude ti hlučet :-D
ozzy 2
Začátečník
Začátečník

Re: off

Příspěvek od ozzy 2 »

Caska.Vojta píše:nezapínej počítač a nebude ti hlučet :-D
Tak takovou volovinu bych teda nečekal?Jestli nevíš jak na to tak radši mlč.
Caska.Vojta
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caska.Vojta »

promiň špatnej vtip. :oops: Takže kdybych já chtěl ztišit počítač na minimum tak bych zkusil těchto pár kroků.

1. koupil bych na fan gumovou antivybrační podložku cena cca do 150kč v různých barvách.

2. kabely v PC bych vedl tak aby nebránily v průtoku vzdu. Čili bych je nestavěl do cesty proudu vzduchu přímo z ventylatoru aby se o ně vzduch nerozrážel.

3. zkusil bych to s tim materiálem co se dává pod ty plovoučky ale taky to může jít i s pul cm karimatkou (někde jsem to viděl)

4.pokud fan přes sebe tahá vzduch přes nějakou mřížku jako třeba co jsou na bočnici tak bych mřížku odstranil, protože hrany dírek jsou většinou ostré a to způsobuje hluk při průchodu vzduchu.

Jinak už nevím co může pomoci ale určitě bych se podíval na nějaké ventylátory. já mám pc hodně hlučné ale nevadí mi to koupil jsem si kvalitní aparaturu od logitecu a super sluchátka. takhle jsem vyřešil já svůj problém.

a většinou bývají nejtižší fany které nejsou podsvícené a nemají nějaké spešl tvary můžou mít méně otáček ale i větší výkon záleží na tobě. promiň za předešlý příspěvek a doufám že problém brzy vyřešíš.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“