Problém s vypalováním a čtením u LG GSA-4163B

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Peckoslav
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problém s vypalováním a čtením u LG GSA-4163B

Příspěvek od Peckoslav »

Zdravím,

vlastním cca 2 roky starou vypalovačku LG GSA-4163B a potřeboval bych poradit zda se jedná o problém s mechanikou nebo s jinou komponentou v PC.

1. při vypalování např. v Neru se vypalování DVD zaseklo na 1% - testoval jsem to s více médii abych vyloučil vadné DVD. Občas to fungovalo bez problémů, občas ne. Projevuje se to tak, že na mechanice bliká zelená dioda, médium se točí a nelze to zastavit, nereaguje na nic (ani na EJECT). Jediná šance jak DVD dostat ven je vypnout PC a nouzově DVD vyndat.
Před pár dny jsem PC kompletně reinstaloval a zatím se problém neprojevil, ale faktem je, že jsem zatím moc nevypaloval.

2. byl u mě kamarád a společně jsme zjistili, že mi nejspíš i pomalu čte. Např. čtení klasického datového DVD (soubor s image) trvalo kolem 7min - v total comanderu ukazatel rychlosti začal na 5000 kB/s a na konci to bylo cca 11000 kB/s. Zdá se vám to normální?

Jsem jen uživatel, do technické stránky moc nevidím tak mě prosím nekamenujte, ale opravdu nevím jak a kde zjistit jestli je mechanika vadná nebo ne.

Díky moc za pomoc a radu
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“