LPT LED efekt - stroboskop - jen basy

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
PCmaniac99
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

LPT LED efekt - stroboskop - jen basy

Příspěvek od PCmaniac99 »

Ahoj mám udělaný LPT LED Efekt a je to celkem fajn při hraní hry kontrolovat využití CPU a tak podobně....
tak mě napadlo udělat blikání podle hudby jako VU metr a udělat z toho stroboskop... bohužel to už se mi nepovedlo pže ten software nereaguje jen na bassy ale na celé spektrum tak že mi to bliká i při vysokejch vejškách a taak.... poraďte prosím někdo jak udělat aby to reagovalo jen na basy....
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

sry za ot, ale:

stroboskop udelas jednoduse v programu LLE das efects: selected a prepnes se na nastaveni a das flash speed 25ms a efekt flashall... a mas strobo, jinak basy nvm a vyuziti procaku nebo pameti pri hrani je bezva (jen kvuli tomu LPT LED efekt pouzivam, a i tak vim, ze kdyz hraju NFScarbon tak cpu nejde vys nez 50% zateze :))
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
PCmaniac99
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

fajn jo v LLE jde udělat to co říkáš.. ale já chci stroboskop kterej bliká do basů.... zaduní bas, blikne stroboskop.... chápeš??? problém bude v tom že tohle software asi nerozliší a budu to stejnak muset řešit něakým bastlem s mikrofonem nebo to napojit přímo na výstup...... což se mi nece... chtěl bych to přes ten soft... něaký jiný nápad???
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

jedine nejak preprogramovat plugin pro winamp a nastavit reagovani na hluboke tony (podle equalizeru ve winampu budes vedet rozsah)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
PCmaniac99
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no právě... "přeprogramovat" plugin ve winampu... to sem chtěl slyšet teď ještě najít někoho kdo by to uměl a udělal případně najít už takto upravenej plugin..
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

jelikoz mi plugin nebeha (userport hodi BSOD, ale driver je zavedeny, a plugin vzdy provede chybu) tak ja slozut nemuzu
PCmaniac99
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nj doufám že se k tomuto vláknu ozve i někdo jiný.. někdo kdo by mi pomohl... teda pomohl víc než Ty....
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

LPT LED efekt nemám a nikdy jsem ho tudíž nepoužíval, ale jak vypadá ten modul? To je dynamická knihovna, nebo nějaký .conf textový soubor
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

dll
PCmaniac99
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak co??? dokáže někdo upravit DLL soubor?? tak aby mi to blikalo do basů?? myslím že bych nebyl jedinej komu by se to líbilo..

//Trinom: DLLko je ale binárka, ne?
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

jasne, teda pokud se nemylim
PCmaniac99
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hmm binárka... a to mi pomůže jak v úpravě "aby to blikalo do basů"?? :lol:
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

To ti pomuze tak, ze pokud chces, aby ti to blikalo podle basu, tak budes bud muset najit zdrojak, nebo si napsat plugin vlastni (nebo sehnat nekoho, kdo ho napise).
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
sysel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sysel »

proč to řešit jednoduše když to jde složitě?! nechápu lidi kteri takovou kravinu musi resit pres lpt led efekt a jeste se drbat s nejakyma knihovnama! to je takovej problém vzit do ruky pajecku a neco si zbastlit? bude to celkem primitivni zapojeni staci ti na to tak odhadem 10 až 20 součastek. je to jednoduchy zapojeni (dolni pasmova propust a za tim detektor spicek) jestle chces muzu ti nakreslit schema. kdysi sem neco podobnyho delal!
DESKTOP: CPU: intel core 2 Q6600 ; Gigabyte N650SLI-DS4L ; A-Data Vitesta GS 4GB (kit 2x2GB) 800+ MHz ; Zotac 8800GTS 512MB ; WD 640GB SATA+WD 320GB SATA ; PSU fortron FSP400-60GLN; OS: Ubuntu LINUX 8.04 + Windows vista ultimate 64bit
NOTEBOOK: Asus EEE PC 4G surf
PCmaniac99
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

mno jo chtěl sem to zkusit řešit přes soft ale koukám asi fakt bude jednodušší něco ubastlit.... sysle budu Ti moc vděčný když mi něco nakreslíš.. tak aby se k tomu dalo připojit tak kolem 20 LED diod....
sysel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sysel »

nemel sem čas ti to překreslovat ale kvalita je myslim dobrá Obrázek
tady ma zakladni schema. tohle zapojeni je delane tak ze ledka bude blikat do rytmu. což predpokladam ze chceš. tohle zapojeni mam odzkoušené a funguje to parádně. pokud tam chceš vic ledek tak tam dej jinej tranzistor. např BC337. ten IO co tam je je obyčejná LM741 pokud chceš napajení 12V tak dej vetši odpor pred ledku. pokud tam nechceš mikrofon (jakože podle mne je to na nic.) tak stači vyhodit R1 a misto R4 1k dat tak 4k7 nebo 10k. a pripoj to na vystup zvukove karty. sam jsem vyrabel dva kusy a oba jeli na prvni zapnuti ;-)
DESKTOP: CPU: intel core 2 Q6600 ; Gigabyte N650SLI-DS4L ; A-Data Vitesta GS 4GB (kit 2x2GB) 800+ MHz ; Zotac 8800GTS 512MB ; WD 640GB SATA+WD 320GB SATA ; PSU fortron FSP400-60GLN; OS: Ubuntu LINUX 8.04 + Windows vista ultimate 64bit
NOTEBOOK: Asus EEE PC 4G surf
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

a co takhle rozpis soucastek?

EDIT// sry je to tam napsane
Naposledy upravil(a) NEONET dne čtv 29. lis 2007, 20:50, celkem upraveno 1 x.
PCmaniac99
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

faaajn diky.... no jo chci to udělat na výstup.. ať už ze zvukovky nebo třeba ny sluchatkovej vystup z hi-fi věže nebo tak.... ale aby mi to nebralo i vejšky?? mno zkusím a uvidím...

//Trinom: Vejšky by to brát nemělo, protože to ořezání je až za rozdvojkou. Jinak při použití rozdvojky si dej majzla na impedanci, aby sis neodprásknul koncák na zvukárně. Možná, že jako dolní pásmová propust by stačila jen cívka, ne?
jIř@N
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jIř@N »

tak co chodi to jen na basy?? pripojil bych na to diody ve vetrakach..16diod to je.. jo a link na to schema me nefunguje.. mohlo by se s tim neco pls udelat?;)
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“