Ahoj, potřebuji co nejlépe ochladit svou "laboratoř", jedná se o pc této konfigurace: MainBoard: GIGABYTE 7ZM
CPU: DUROM 700MHZ
GPU:GeeForce 2 16MB
HDD: WD 10GB
ZDROJ: Forton 250W
Chlazení: 1X outtake 80mm, 1X60mm cpu a 80mm zdroj
Toto pc běží takřka nonstop (kromě dovolené atd...) pc chladí celkem dobře, ale jakmile běží déle jak den teploty začnou neřízeně stoupat můžete mi prosím poradit jak co nejlevněji a nejúčiněji to chladit?? vodníka nechci, předem dík
Hlavne by to chtelo zlepsit prutok vzduchu. Vypada to ze se mu tam drzi teplo. Tipuju ze zdroj bude navic pred deskou jak bylo zvykem u case v dobe tohoto HW.
a neslo by to uchladit pasivne ??? ja myslim ze byt oslo nejaky ten pasiv treba z CPU pridelat na VGA CPU nejaky jiny vetsi pasiv a do zadu nejaky odfuk by mohlo stacit
PC 1: MB ASUS M2N-SLI Deluxe , CPU AMD Athlon 64 X2 4800+ EE @ 6100+, VGA Asus 4870 900/3700 DDR5 , RAM A-Data 2x1024MB 800Mhz + 2x512MB Geil 800Mhz , HDD Baracuda 1TB SATA2 , DVD-RAM LG 4163b , Zdroj LC-Power 560W TITAN.
to je sice pravda, ale tohle fakt neni moc vykonnej pocitac. ja bych tam dal samy pasivy, ve zdroji nechal normal kvuli prutoku vzduchu a kdyby bylo potreba, tak pro jeste lepsi prutok bych dokoupil nejakej hodne tichej 120mm... a myslim, ze by se to tim uchladilo celkem bez problemu. nevyhoda je, ze pasivni chlazeni by bylo drazsi nez pocitac jako takovej
PC:
*procesor AMD Athlon 64 4000+ (trosku poladenej); chladic BOX*grafika GeForce 7800GTX (taky trosku poladena)*pameti Corsair, 400Mhz, 2-3-3-6, 1T; 2048MB*zakladovka DFI LanParty nForce 4 SLI-DR Expert, integrovana zvukovka(AC97, 5.1)*disky 2x Western Digital 250GB, RAID 0*mys Logitech G5 laser mouse*klavesnice Logitech G15 gaming keyboard*joystick Logitech Extreme 3D Pro*podlozka pod mys X-Ray Thunder 8*monitor EIZO, presny typ nevim 92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu ...JSEM RYBA...
panove nevim, kamosovi jede uz pres 4 roky komp nonstop jako server ( 850 starej sA duron ...) vsechno stockovy vcetne chlazeni a no problem. jednou do pulroku za behu vyfouka prach a jede se dal
case je alivio zeus (jestli vám to pomůže) o víkendu dám foto, investovat co nejméně (tak do 500,-) zdroj je normal nad deskou, průtok vzduch tam i je (kabely smotaný a uklizený)
no pak platí to co jsem psal, vyřezat mřížky, dát co možná největší větráky na všechny volný pozice, z boxu sundej současnej a přilep např. silikonem 80ku na procák
Gr8 Vivec píše:no pak platí to co jsem psal, vyřezat mřížky, dát co možná největší větráky na všechny volný pozice, z boxu sundej současnej a přilep např. silikonem 80ku na procák
a taky bych asi zkusil všechny chladiče sundat a napatlat novou teplovodivou pastu, pokud to co tam je je nějakej šmejd a je to tam dlouho, tak to může bejt klidně taky tím...
pastu mám koupenou a o víkendu napatlám, jak mám přidělat 80 fan na 60 pasiv??? po konzultaci s přítelem (ne telefonu) jsem došel k závěru, že v zadu fiknu díru na 120 místo 80, v předu mám pár dírek na nasávání, tak to tam asi taky fiknu, časem udělám bočnici z tahokovu díky za rady, ještě kdyby někdo poradil jestli by pomohl nějaký windtunel??
edit1: něco jsem zkusil a funguje to, nějakej chytrej člověk co to pc stavěl (alivio-autocont) opřel pasiv od gpu o modem a cívku na modemu opřel o síťovku-- já to odhodil, dal tam mezery a je to hned o kapku leší (p.s. nevyndavejte gpu za běhu pc já si neuvědomil že je puštěnej a je to sranda, složí to pc já vím jsem vůl, málem nebylo co chladit )
jo, chipset....ten se pece, jak jsi psal.....kdyz mu das velkej pasiv(neco snad doma najdes) a budes mit okolo nejakej airflow(zdroj, 120mm dozadu) a sat pres disky, tak tim ulevis vsem komponentam
bočnici z tahokovu nedělej, akorát by sis zmrvil airflow a teploty by byli možná ještě horší... dej dopředu a dozadu 120mm fany a víc bych neřešil, možná ještě ten chipset...