LCD iiyama a problém s ostrosti obrazu

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

LCD iiyama a problém s ostrosti obrazu

Příspěvek od Alois »

koupil jsme si LCDecko, abych setril zrak. Provozuju ho na 1280*1024 pri 75 Hz (nativni hodnoty), pripojeny to mam pres stinenej DVI kabel. Kabel vedu co nejdal od kabelu elektrickejch. Projel jsem to nokia monitor testem vse OK - alepson memu laickemu zraku se to tak jevi.

Problem je v tom, ze na muj vkus neni moc ostrej obraz, tohle jsem od lcd necekal. Proste cejtim ze se mi blbe cte bily na cernym a crny na bilym. V menu LCD je nastavena nejlepsi hodnota ostrosti. Zkousel jsem to jeste prede svedkama pres VGA kabel ... tam to vypadalo v podstate totozne... .

Uz nevim co s s tim. Diky za jakykoliv podnet.
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: LCD iiyama a problém s ostrosti obrazu

Příspěvek od Butch »

Pokud jedeš přes DVI na nativním rozlišení, tak tam žádná nerostrost neexistuje.
Prostě každej pixel je přesně na svém místě.
Kdyžtak si vem lupu a ověř si to.

Analog se většinou musí zkalibrovat(bývá na to tlačítko na LCD)
A někdy je ještě potřeba dokalibrovat horizintální posunutí.

Pokud je to 17" LCD a jedeš v přes DVi v rozlišení 1280x1024 a je obraz neostrý, tak ten monitor bude vadný.

BTW: jseš si jistej, že do monitoru leze DVI?
Grafické karty mají většinou Analog konektor D-sub + DVI konektor(ve kterém je schován druhej analog)

Monitor má 2 vstupy, Analog + digitál nebo jen jeden kabel, po kterým může jít oboje?(tak to bylo např. u Hercules 920DVI)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: LCD iiyama a problém s ostrosti obrazu

Příspěvek od Alois »

Butch píše:Pokud jedeš přes DVI na nativním rozlišení, tak tam žádná nerostrost neexistuje.
Prostě každej pixel je přesně na svém místě.
Kdyžtak si vem lupu a ověř si to.
Analog se většinou musí zkalibrovat(bývá na to tlačítko na LCD)
A někdy je ještě potřeba dokalibrovat horizintální posunutí.
Pokud je to 17" LCD a jedeš v přes DVi v rozlišení 1280x1024 a je obraz neostrý, tak ten monitor bude vadný.BTW: jseš si jistej, že do monitoru leze DVI?Grafické karty mají většinou Analog konektor D-sub + DVI konektor(ve kterém je schován druhej analog)Monitor má 2 vstupy, Analog + digitál nebo jen jeden kabel, po kterým může jít oboje?(tak to bylo např. u Hercules 920DVI)
LCD ma dva vstupy, 1 pro analog druhe pro digital. Grafika ma jeden DVI vystup, analogovej monitor jsem pripojoval pres redukci na nej, druhej monitor pripojit nelze, jedine TV (TV out). Output options DVI-I Output ( DVI-I to VGA converter included)
TV Output
http://www.svethardware.cz/art_doc-27B5 ... t=0,9800se

Melo by smysl, kdybych sem hodil fotku obrazu z digitalu v poradnym rozliseni? byl by jsi z toho schopen poznat jestli me sali zrak ci monitor blbne?
Pro jistotu jsem hodil jeste dotaz na rage3d forum na to dvi, jestli to vyrobce nekamufluje. DIky moc .
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tohle se mi taky nejak nezdá....
"Neostrý" to na LCD může byt jedine ze bys pouzil mensi nez defaultní rozliseni, nebo mel problem nekde "na ceste" - vadnej kabel atd...
Mirne neostry mi pripadaj taky nektery LCD pripojeny napr. na integrovanou grafiku na zakladni desce, samozrejme klasicky analogove, ale to neni tvuj pripad....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

tak tu byl kamos, co ma narozdil ode me trochu cit pro obraz...podle nej je to supr ...bez problemu..proste jsem od toho cekal zazrak a zazrak to proste neni...

jinak se nove objevilo jasnejsi podsviceni spodni casti monitoru..asi 5 cm ....je to pekne videt na cerny pozadi nebo podl svetlosti "bronzovy" sipky kdyz tahnu mysi...uvidim jestli se to nezvyrazni nebo nerozsiri, jetsli ne tak si ho necham . diky za pomoc
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“