Jak udělat z DVD/RW LG GSA-4081B ... LG GSA-4082B

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Martinsix
Začátečník
Začátečník

Jak udělat z DVD/RW LG GSA-4081B ... LG GSA-4082B

Příspěvek od Martinsix »

Chtěl bych se zeptat jestli jde nahrat firmware z GSA-4082B na GSA 4081B? Jsou skoro stejny jen ta GSA-4082B rychleji pali. Slo by to? Jak? Firmwary mam, jen bych chtel slyset vase nazory. Dik
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Mělo by to jít. Hodně se o tom píše tady.

http://www.cdr.cz/a/diskuze/867/15
Bathory
Martinsix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martinsix »

hm tak nic :( . Ja nasel na strance http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=24108 ze to nejde :cry: . Porad i s firmwarem to jde palit jen 4X. Ach jo :sad: .
Martinsix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martinsix »

A nedala by se koupit nekde cteci hlava z GSA-4082B? :-D Jinak to muzete locknout nebo smazat.

To Bathory: Dik za link.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Martinsix píše:hm tak nic :( . Ja nasel na strance http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=24108 ze to nejde :cry: . Porad i s firmwarem to jde palit jen 4X. Ach jo :sad: .
No já nevím, výrobce právě tím novým firmwarem tu vypalovačku naučil 8x. Každopádně flashnout to asi jde, jen to pak vyzkoušet na 8x.

A optika bude určitě stejná, ale krk na to nedám, viděl jsem rozdělanou jen 4081.
Bathory
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Jsi si jistej ze ji to vyrobce naucil jen tim novym firmwarem? ja myslim ze ta mechanika bohuzel uvnitr neni stejma.... takze to zas tak jednoduchy asi nebude :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Samozřejmě, že ji to naučili novým firmwarem, tohle dělají všichni výrobci a nejen optických mechanik. Jestli je vnitřek jinej, nevím, už jsem psal, že jsem viděl pouze 4081, ale případný rozdíly nebudou nic zásadního, stejně jako nejsou zásadní rozdíly parametrů obou palíren.
Navíc na netu jsem našel pár lidí, kteří ten flash udělali a funguje, dělali to ovšem v době, kdy o média 8x si nezavadil, takže nevím, jestli skutečně funguje 8x i mechanika.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 12:14, celkem upraveno 2 x.
Bathory
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

No prave, taky vim o lidech co to predelali, ale bud to nezkouseli na 8x, nebo to nekterym stejne neslo. Takze jim ten firmware z 4082-ky nijak nepomohl. No ja to zkouset nemusim, 4082 mam, takze maximalne muzu pockat jak se to vyvine s firmwarama ktery by ty mechaniky naucily dvouvrstvy DVD. Jo a nevite kde ty dvouvrstvy DVD sehnat? nikde je nemuzu najit. A jeste k dvouvrstvym mechanikam - to je zatim jen ta jedna od Lite-Onu ? protoze o zadne dalsi zatim nevim, takze zatim dost chuda nabidka, jeste k tomu kdyz ten Lite-On umi navic jen dvourstvy DVD-R :(
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Podívej se někdo po net.obchodech.

Zatím vím o těchto:

BENQ DW830A
LITE-ON SOHW - 832S
NEC ND-2510A
SAMSUNG SH-W16A
SONY DRU-700A
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 12:26, celkem upraveno 1 x.
Bathory
kotlik
Nováček
Nováček

Příspěvek od kotlik »

ten nec 2510A de udelat z 2500A - prehranim firmwaru...vic info je na www.cdr.cz
Barton XP2500@3200+; Epox 8RDA3+; 1GB DDR400 CL2,5; Club 3D Radeon 9200 260/210;
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

No to asi ne, ono totiž dvouvrstvé DVD-R zatím žádná mechanika hned tak umět nebude, protože zatím není ani specifikace. Možná za rok. Mechaniky umějí zatím jen dvouvrstvé DVD+R.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

To je zajímavé, že mi moje mechanika 4081 asi před rokem nějaká média 8x pálila, ale fakt jen tu jednu várku médií, bohužel si už nevzpomínám, co byly zač, nějaké značkové... No a od té doby nic ani na 16x médi, zkusím ten váš firmware. Dík
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“